• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.588 | Zilver: €723

1:00

Maple Leaf 1/20 troy ounce gouden munt

De gouden Maple Leaf is de officiële beleggingsmunt van Canada. Uitgegeven door de Royal Canadian Mint sinds 1988. Een Maple Leaf kopen beleggers vanwege de uitzonderlijk hoge zuiverheid van 999.9 goud. Deze gouden munt is wereldwijd verhandelbaar en bevat exact één troy ounce puur goud. De Maple Leaf is per stuk te bestellen.


€ 136,48

Laat het me weten wanneer het artikel beschikbaar is
Tijdelijk niet leverbaar

De 1/20 troy ounce gouden Maple Leaf is een wettig betaalmiddel in Canada, de waarde van de munt staat gelijk aan 2.5 Canadese Dollar.

De Canadese Maple Leaf is de meest verhandelbare gouden beleggingsmunt wereldwijd. Hierna volgt de Zuid Afrikaanse Krugerrand.

De Maple Leaf munt is geslagen en bevat 1/20 troy ounce (1.553 gram) puur goud. De zuiverheid van de munt is 99,99 procent fijngoud en is hiermee 24 karaat. Hoger dan 24 karaats kan goud niet zijn.

Door de grote vraag naar de Maple Leaf wordt de munt op de net boven de goudprijs ingekocht. Deze inkoopprijs is hoger dan de prijs van goudbaren. De inkoopprijs van de goudbaren ligt over het algemeen op de huidige goudprijs. Hierdoor zijn de prijzen van de munt ook hoger per gram dan de prijzen van baren. Wanneer u de munt verkoopt heeft u geen nadeel van de iets hogere prijs. Holland Gold koopt de munten terug voor een prijs die ook hoger ligt dan de prijs die wordt gegeven voor baren.

Meer informatie
ProductMaple Leaf
Gewicht1/20 Troy Ounce / 1.55 gram
AfmetingenØ 14.8 mm x 1.4 mm
Zuiverheid / Gehalte999,9/1000 - 24 Karaat
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
KwaliteitNieuw / eerder in omloop geweest
Land van productieCanada
MunthuisRoyal Canadian Mint
Verzekerde leveringJa, op locatie naar keuze
Opslag mogelijkJa, Nederland
Ophalen mogelijkJa, Alkmaar / Rotterdam
EdelmetaalGoud
Nominale waarde1 Canadese Dollar
MuntzijdeEsdoornblad samen met het gewicht en de zuiverheid
HoofdzijdeAfbeelding Koningin Elisabeth II