Actuele koersen (kg):
Goud €59.710
Zilver €685
    
Terug

Gold Elephant "Big 5 Series" 1 troy ounce gouden munt

Levertijd ongeveer 4 weken
Gold Elephant "Big 5 Series" 1 troy ounce gouden munt

Met de release van de Big Five II Series zet de South African Mint het succesverhaal van een felbegeerde klassieker voort. Nogmaals, de serie bevat in totaal vijf munten, allemaal gewijd aan de indrukwekkende natuur van Zuid-Afrika. De dieren die bekend staan ​​als de "Big Five" -​​​​Olifant - Leeuw - Buffel - Neushoorn - Luipaard - worden beschouwd als emblemen en ambassadeurs van dit cultureel rijke land en vertegenwoordigen de Afrikaanse fauna

Met de release van de Big Five II Series zet de South African Mint het succesverhaal van een felbegeerde klassieker voort. Nogmaals, de serie bevat in totaal vijf munten, allemaal gewijd aan de indrukwekkende natuur van Zuid-Afrika. De dieren die bekend staan ​​als de "Big Five" -​​​​Olifant - Leeuw - Buffel - Neushoorn - Luipaard - worden beschouwd als emblemen en ambassadeurs van dit cultureel rijke land en vertegenwoordigen de Afrikaanse fauna. Het belang van deze serie munten is dan ook groot. Het eerste nummer is gewijd aan de olifant. Het motief van de 1 oz gouden munt toont een gedetailleerde close-up van het hoofd van een volwassen olifant. Ook de opschriften "ZUID-AFRIKA", "BIG FIVE" en het Zuid-Afrikaanse wapen maken deel uit van het ontwerp. De keerzijde toont twee helften van een olifantenkop. Door twee van deze munten naast elkaar te plaatsen krijg je een volledig close-up portret van een olifant. Wanneer meerdere van deze munten naast elkaar worden gelegd, verschijnt er een hele kudde olifanten. In het midden worden de waarde "FIFTY RAND", het gewicht "1OZ" en de fijnheid "Au 999,9" weergegeven. De Afrikaanse olifant (Loxodonta africana) is waarschijnlijk de grootste en meest indrukwekkende vertegenwoordiger van de Afrikaanse dierenwereld, die over het algemeen staat als een symbool van macht en kracht. De "zachte reus" wordt gekenmerkt door zijn uitstekende geheugen en een zeer uitgesproken sociaal gedrag. In het wild kan de olifant wel 60 jaar oud worden, maar tot op de dag van vandaag blijft de dreiging van stropers groot.

 
Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1 Troy Ounce (31,1 Gram)
AfmetingenØ 32,6 mm x 2,45 mm
Zuiverheid / Gehalte999,9/1000 - 24 Karaat
Jaar van uitgifteDiverse jaartallen
ConditieNieuw
Land van herkomstZuid-Afrika
MunthuisThe South African Mint
VerpakkingZachtplastic muntcapsule
 
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Nee
Nominale waarde-
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product