Somalische Olifant 2019 1 troy ounce zilveren munt

De 1 troy ounce Somalische Olifant 2019 Zilver wordt geslagen door de Duitse Bavarian State Mint met een zuiverheid van 99,9% puur zilver. Het netto zilvergewicht van de 1 oz Somalische Olifant Zilver bedraagt 1 troy ounce (31,1 gram). Het ontwerp van deze zilveren munt bestaat uit een afbeelding van de Somalische Olifant en aan de achterkant van de munt vindt u het wapenschild van Somalië met daarnaast twee cheetas.

€ 24,40
15 stuk(s) voorradig,bij een groter aantal bedraagt de Levertijd 1 à 2 weken.

De zilveren 1 ounce Somalië Elephant wordt gemaakt door het Bavarian state munthuis. Het ontwerp van de 1 ounce Somalie Elephant heeft betrekking op het thema African Wildlife, dit staat ook op de munt zelf vermeld. In het land Somalie komen vele wilde dieren voor, één van deze wilde dieren is de olifant. De olifant is een dier die veel in Somalië voorkomt en vaak in verband wordt gebracht met het land Somalie. Hierdoor is ervoor gekozen om de Olifant op de munt af te beelden. De gouden munt van 1 troy ounce heeft een nominale waarde van 100 shilling. Dit bedrag staat ook vermeld op de munt. Deze waarde stelt niks voor met de handelswaarde, het is dus ook onlogisch om iets met de munt te kopen.

De Somalie Olifant weegt 31,1 gram en is dus een 1 troy ounce munt. Het thema van African Wildlife komt op deze munt van goud perfect tot uitdrukking. De zuiverheid van 999,9 staat eveneens op de voorzijde vermeld. Op de achterkant van de 1 oz Somalië Olifant staat het wapen van Somalië afgebeeld in de vorm van een gekroond wapenschild dat aan beide zijden ondersteund wordt door twee luipaarden. Op het schild is een ster te ontwaren, die ook voorkomt op de vlag van het land.

Meer informatie
Afmetingen 40.6 mm x 2.8 mm
Zuiverheid 999.9
Oplage munt n.v.t.
Jaartal van munt 2019
Swiss opslag Nee