1 kilogram zilvergranulaat

Zilvergranulaat is de meest zuivere vorm van zilver en wordt veelal gebruikt als basis voor de productie van baren, munten en sieraden. Het granulaat bestaat uit puur zilver en vertoont de hoogst mogelijke dichtheid en 99.99% zuiverheid. Het zilvergranulaat wordt geleverd in gesealde plastic bussen met exact 1000 gram fijnzilver korrels.

€ 1.059,36
Tijdelijk niet leverbaar

Productie

Zilvergranulaat is het eindproduct van de edelmetaalraffinaderij waarbij vloeibaar zilver wordt gefiltreerd en uitgegoten in koud water. Het vloeibaar zilver wordt vast en vormt zilveren deeltjes van verschillende grootte, van kleine zilvernuggets tot zeer kleine korrels zilver. Deze zilverkorrels worden geleverd aan edelmetaal handelaren, juweliers, zilversmeden en andere zilver verwerkende industrieën.

Serieus alternatief voor munten of baren? 

Voor particuliere beleggers in edelmetalen kan het de moeite waard zijn om te investeren in zilvergranulaat. In vergelijking met munten en baren is onbewerkt zilver in de vorm van zilvergranulaat zeer gunstig. U bespaart namelijk op de productiekosten en premiums die u voor baren en munten wel betaalt. Daarentegen is de verhandelbaarheid van het granulaat minder groot dan bij baren en munten. Uiteraard bieden wij op granulaat onze terugkoopgarantie. 

BTW op zilvergranulaat

De verkoop van zilver-grenailles (granulaat) wordt belast met 21% BTW. 

Meer informatie
Afmetingen -
Zuiverheid 999.9
Jaartal van munt N.v.t
Swiss opslag Nee