• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Zilverbaren

Zilverbaren kopen is vaak een slimme investering. Hoewel altijd belast met 21% BTW, kunnen ze ook zakelijke aangekocht worden. De BTW is dan uiteraard terug te vorderen. Zilverbaren zijn nieuw gegoten en bestaan ten minste uit 99,99% puur zilver.

Bij Hollandgold worden alleen producten aangeboden van LBMA-gecertificeerde leveranciers, zoals Umicore. Deze producten hebben een Good delivery Status, waardoor ze wereldwijd verhandelbaar zijn.

Van laag naar hoog sorteren

Zilver baren kopen kan een mogelijkheid zijn om te investeren in zilver. Dit kan gedaan worden om hiermee kapitaal veilig te stellen voor bijvoorbeeld inflatie, maar ook om zo edelmetalen op te nemen in de beleggingsportefeuille voor het rendement. Voor zilverbaren zijn er echter voor- en nadelen die van belang zijn te weten voordat er zilverbaren worden aangeschaft.

Een belangrijk verschil ten opzichte van goudbaren zijn dat de zilverkoers anders beweegt dan de goudkoers. Een ander verschil is dat goudbaren volledig BTW vrij zijn. Over zilverbaren is in Nederland echter 21% BTW verschuldigd. Als een zilverbaar wordt gekocht voor het rendement is er feitelijk 21% meer rendement nodig voor een particulier. Hierdoor is het in veel gevallen interessanter om voor investeringen voor het rendement zilveren munten te kopen, aangezien deze onder de margeregeling vallen. Voor BTW-plichtige ondernemingen kan het juist wel aantrekkelijk zijn om zilverbaren te kopen, want deze BTW is in principe weer aftrekbaar. Toch is er een interessant alternatief om zilverbaren zonder BTW te kopen: u koopt zilverbaren in combinatie met opslag in Zwitserland via AunexumSafe. Via deze weg betaalt u geen BTW, daar Zwitserland buiten de EU ligt. Met het aankopen van zilverbaren in Zwitserland krijgt u het meeste zilver voor uw geld!

Net als de goudbaren hebben ook de zilverbaren een LBMA-certificering. Deze accreditering zorgt ervoor dat het Good Delivery baren zijn. Deze baren zijn wereldwijd verhandelbaar en voldoen aan zeer strenge eisen van de LBMA (London Bullion Market Assocation). Bekende Good Delivery baren zijn Umicore en Heraeus.

De zilverbaren zijn in verschillende gewichten te verkrijgen. De gangbare zilverbaren zijn vaak wat hoger in gewicht in vergelijking met de meeste goudbaren. Een 5 kilo zilverbaar is niet ongebruikelijk en zelfs 1000 troy ounces (31,1 kg) baren komen we geregeld tegen in de markt.