Panda 2015 1 troy ounce zilveren munt

In China is de zilveren Panda munt een wettig betaalmiddel en wordt hier geslagen door Shanghai Mint sinds 1982. De zilveren Panda munten zijn geslagen in één troy ounce (31,100 gram) puur zilver (.999). De Chinese Panda munten zijn door hun jaarlijks aangepaste design populair onder verzamelaars van zilveren munten. De Panda munt wordt geleverd in een aantrekkelijke ronde en bolvormige capsule.

€ 44,70
Tijdelijk niet leverbaar

De 1 troy ounce zilveren Panda munt weegt (31,1035 gram) en is gemaakt van puur zilver (999,99%) door Shanghai Mint in China. De zilveren Panda munten werden voor het eerste uitgegeven door de Chinese overheid in 1982. Vanaf dat moment is de populairiteit van de munt toegenomen en worden er ieder jaar meer zilveren Panda munten geslagen.

Het design van de Zilveren Panda

Op de voorzijde van de munt zijn driepandaberen weergegeven. De panda beren staan tussen het riet en drinken uit een rivier. Elk jaar wordt het design van deze Panda munten aangepast, maar de Panda blijft elk jaar centraal staan. Op de voorzijde van de zilveren munt staat elk jaar een reuzenpanda. Op de achterzijde staat de ''temple of heaven''. De tekst boven de afbeelding betekent “Volksrepubliek China”. Door het afwisselende design zijn de munten het meest populair onder verzamelaars. In China geldt de Panda munt als een wettig betaalmiddel en heeft de intrinsieke waarde van 10 Yuan.

Investeren in Zilveren Panda munten

Onder de klanten die willen investeren in fysiek zilver is de Panda munt minder populair, dit komt door de relatief hoge premie. De reden dat de premie zo hoog ligt, is omdat het munthuis in vergelijking met andere munthuizen een relatief kleine oplage maakt en hierdoor de munten als verzamelaarsobjecten op de markt brengen. De munten zijn hierdoor bijvoorbeeld duurder dan de Maple Leaf en de Philharmoniker.

Meer informatie
Afmetingen 40,10 mm x 2.6 mm
Zuiverheid 999.9
Jaartal van munt 2015
Swiss opslag Nee
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!