Maple Leaf 2017 vergulde 1 troy ounce zilveren munt

The Canadian Maple leaf wordt geslagen in The Royal Canadian mint. Deze munt wordt elk jaar opnieuw uitgebracht. De reguliere zilveren munt is de bekendste beleggingsmunt van de wereld op dit moment. Van deze munt worden er elk jaar meer dan 30 miljoen geslagen, van de vergulde serie zijn er maar 5000 geslagen. Wat de munt een geliefd verzamelaars item maakt. De vergulde zilveren Maple Leaf 2017 wordt geleverd in een bijpassende muntcapsule

€ 54,95
21 stuk(s) voorradig,meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

Algemene informatie

De vergulde zilveren Maple Leaf is een beleggingsmunt die al sinds 1988 in opdracht van de Canadese overheid wordt geslagen door de Royal Canadian Mint. Deze zilveren munt heeft een nominale waarde van vijf Canadese dollars. De intrinsieke waarde is veel hoger, want die wordt bepaald door de zilverprijs.

De Canadese zilveren Maple Leaf munt weegt 1 troy ounce (31,1035 gram) en is bijzonder vanwege haar extra hoge zuiverheid van 99,99% zilver. Dat is meer dan veel andere beleggingsmunten, die een zuiverheid van tenminste 99,9% garanderen. De vergulde Canadian Maple leaf heeft een beperkte oplage en is daarom aantrekkelijk voor verzamelaars. De vergulde Candian Maple leaf wordt geleverd in een bijpassende muntcapsule zodat hij niet wordt beschadigd.

Ontwerp

Op de voorzijde van deze zilveren munt staat het portret van Elizabeth II en haar naam. Dit is de koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, twee andere landen en de twaalf Commonwealth Realms. Ook staat er op de voorkant de de nominale waarde van 5 dollar en het jaar waarin de munt is geslagen.

Op de achterzijde van de munt staat: Canada, de zuiverheid van 99,99% en het gewicht van 1 troy ounce puur zilver afgebeeld. Ook is er een esdoornblad te zien die verguld is met een laagje 24 karaat. De Maple Leaf (esdoornblad) is het symbool van Canada, dit symbool is sinds 1700 een representatie van de Canadese natuur. De 11 punten die te vinden zijn in het blad hebben geen officiële betekenis. Maar sommige geloven erin dat de punten verwijzen naar de tien provincies en de federale regering.

Meer informatie
Afmetingen diameter 38,00 mm
Zuiverheid 99.99%
Oplage munt 5000
Jaartal van munt 2017
Swiss opslag Nee