Lunar 2013 1 troy ounce zilveren munt

De 1 troy ounce zilveren Lunar munt is geslagen door The Perth Mint naar aanleiding van het Chinese nieuwe jaar 2013 "het jaar van de slang". Deze zilveren munt is geslagen in één troy ounce (31,103 gram) en 99,9% puur zilver en wordt geleverd in een beschermende plastic muntcapsule. De zilveren Lunar is interessant voor investeerders en verzamelaars vanwege de beperkte muntoplage van slechts 300.000 stuks, hoge zuiverheid en uniek ontwerp.

€ 40,10
Tijdelijk niet leverbaar

De zilveren Lunar Snake munten worden geslagen door The Perth Mint in Australië. De munt is een wettig betaalmiddel in het land van oorsprong en heeft een waarde van één Australische dollar. Het design van de munt wordt elk jaar aangepast en is gebaseerd op de Chinese jaartelling. Net als alle andere munten van The Perth Mint is de Lunar Snake in verschillende formaten van een troy ounce en een kilo verkrijgbaar.

Muntoplage 1oz zilver Lunar Slang

De Perth Mint produceert de zilveren Lunar slang in een muntoplage tot 300.000 stuks 1oz munten. De productie zal ophouden wanneer de oplage volledig is verkocht of aan het einde van de serie komt.

Het design van de Lunar Slang

Op 10 februari 2013 startte het Chinese nieuwe jaar en volgens de Chinese kalender is dit het jaar van de slang. De jaarwisseling in China wordt traditioneel drie achtereenvolgende dagen gevierd. De Perth Mint geeft de Lunar munten traditiegetrouw elk jaar een nieuwe opdruk, gebaseerd op de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem.

Op de voorkant van de munt staat een afbeelding van Queen Eliazbeth ll en de intrinsieke waarde van de munt één Australische dollar. Op de achterkant van de munt staat een afbeelding van een slang die om een tak is gekronkeld.

Meer informatie
Afmetingen 45,10 mm x 2.6 mm
Zuiverheid .999
Oplage munt n.v.t.
Jaartal van munt 2013
Swiss opslag Nee