Actuele koersen (kg):
Goud €59.800
Zilver €732
    
Terug

Somalia Olifant 2021 1 troy ounce gouden munt

9 op voorraad
meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.
Somalia Olifant 2021 1 troy ounce gouden munt

De 1 troy ounce gouden Somalische Elephant munt is geslagen door de Beierse Mint in Duitsland. Sinds 2004 wordt de Somalische munten hier geslagen. Elk jaar krijgt deze munt een nieuw design met als hoofdthema ‘African Wildlife’. De gouden munt van 2021 draagt de afbeelding van een olifant in Afrika. Deze munt is geslagen in 1 troy ounce en bestaat uit 99,9% puur goud. De gouden Somalische Elephant is een wettig betaalmiddel in Somalië en heeft hier een nominale waarde van 1000 Shillin

De gouden 1 ounce Somalië Elephant wordt gemaakt door het Bavarian state munthuis. Het ontwerp van de 1 ounce Somalie Elephant heeft betrekking op het thema African Wildlife, dit staat ook op de munt zelf vermeld. In het land Somalie komen vele wilde dieren voor, één van deze wilde dieren is de olifant. De olifant is een dier die veel in Somalië voorkomt en vaak in verband wordt gebracht met het land Somalie. Hierdoor is ervoor gekozen om de Olifant op de munt af te beelden. De gouden munt van 1 troy ounce heeft een nominale waarde van 1000 shilling. Dit bedrag staat ook vermeld op de munt. Deze waarde stelt niks voor met de handelswaarde, het is dus ook onlogisch om iets met de munt te kopen.

De Somalie Olifant weegt 31,1 gram en is dus een 1 troy ounce munt. Het thema van African Wildlife komt op deze munt van goud perfect tot uitdrukking. De zuiverheid van 999,9 staat eveneens op de voorzijde vermeld. Op de achterkant van de 1 oz Somalië Olifant staat het wapen van Somalië afgebeeld in de vorm van een gekroond wapenschild dat aan beide zijden ondersteund wordt door twee luipaarden. Op het schild is een ster te ontwaren, die ook voorkomt op de vlag van het land.

Meer informatie
Specificaties
Jaar van uitgifte2021
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur