LBMA 1 kilogram platina baar Zwitserland

De platinabaar bevat 1 kilo puur platina en draagt de 'Good Delivery'-status. Deze platinabaren worden geproduceerd volgens de strikte regels van de L.B.M.A. (Londen Bullion Market Association) door een erkende fabrikant. Platinabaren met een 'Good Delivery'-status zijn direct en wereldwijd verhandelbaar via professionele inkooporganisaties en banken.

Specificaties
Gewicht: 1 kilo 
Zuiverheid: 999 / 1000
BTW-tarief: 0%

U kunt BTW-vrije platinabaren aankopen uitsluitend in combinatie met de opslag in Zwitserland.

€ 34.503,15
Levertijd ongeveer 3 weken

Inleiding

Aanvankelijk is het kopen van platinabaren voor particulieren beleggers niet interessant. Aangezien platinabaren in beginsel worden belast met 21% BTW in Nederland. Hierdoor moet de platina waarde van de baren minstens 21% stijgen voordat de investering is terugverdiend. Maar nu bied Hollandgold de mogelijkheid om BTW vrije platinabaren aan te kopen. Dit is mogelijk omdat Hollandgold de zilverbaren in met beveiligde opslag in Zwitserland aanbiedt. Aanschaf van deze BTW vrije platinabaren is dan ook alleen mogelijk in combinatie met verzekerde opslag. Het voordeel van deze opslag is dat Hollandgold een terugkoop garantie hanteert. Hierdoor is de verhandelbaarheid van de platina baren optimaal.

Unieke baren

Hollandgold wil benadrukken dat de platinabaren fysiek worden geleverd bij de verzekerde opslag. Dit houdt in, dat de platinabaren waarvan u de unieke serienummers heeft, daadwerkelijk liggen opgeslagen in Zwitserland. Alle opgeslagen baren zijn uniek en worden jaarlijks controleert door een onafhankelijk accountant. Alle geleverde platinabaren zijn afkomstig van LBMA geaccrediteerde fabrikanten.

Voordelen

De voordelen van BTW vrije platinabaren in combinatie met verzekerde opslag op en een rij:
1. Er wordt geen 21% BTW geheven, 
2. De BTW vrije platinabaren zijn te allen tijde all-risk verzekerd, 
3. Hollandgold hanteert de terugkoop garantie, 
4. Jaarlijkse controle door een onafhankelijke accountant bij de verzekerde opslag,
5. Over het bewaarloon is geen BTW verschuldigd. 

Meer informatie
Zuiverheid 999/1000
Jaartal van munt N.v.t
Swiss opslag Ja