• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Platina kopen kunt u op een betrouwbare en eenvoudige manier via Hollandgold.nl tegen zeer concurrerende prijzen. Hollandgold is leverancier van LBMA-gecertificeerde platina baren met Good Delivery status die wereldwijd verhandelbaar zijn. U kunt ook bij ons terecht voor de aankoop van diverse internationaal erkende platina beleggingsmunten.

Van laag naar hoog sorteren

Platina Maple Leaf munt

Holland Gold verkoopt ook platina munten waaronder de Platina Maple Leaf munt van 1 troy ounce. Maple leaf munten worden zowel in het zilver, goud en platina uitgegeven. De platina Maple Leaf munt is geslagen door de Royal Canadian Mint uit Canada. Deze munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur platina (99,95%). Op de voorzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van een esdoornblad, de voor Canada kenmerkende Maple Leaf. Op de achterzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van Queen Elizabeth II.

De platina Maple Leaf munt is een wettig betaalmiddel in Canada en heeft een face value van CAD$ 50. Deze munten worden uitgegeven door het officiele munthuis, de Royal Canadian Mint. Wereldwijd is deze platina beleggingsmunt erkend en goed verhandelbaar.

Waarom Platina kopen

Platina is een aantrekkelijk edelmetaal omdat er vanuit de industrie veel vraag is naar platina. Zo wordt platina gebruikt bij het vervaardigen van autokatalysoren, de raffinage van ruwe olie en in consumenten elektronica zoal in tv's en computers. Platina wordt ook veel gebruikt in sieraden en in de medische wereld.