• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Fysiek platina kopen

Platina kopen kunt u op een betrouwbare en eenvoudige manier via Hollandgold.nl tegen zeer concurrerende prijzen. Hollandgold is leverancier van LBMA-gecertificeerde platina baren met Good Delivery status die wereldwijd verhandelbaar zijn. U kunt ook bij ons terecht voor de aankoop van diverse internationaal erkende platina beleggingsmunten.

Van laag naar hoog sorteren

Veilig online Platina kopen

Het kopen van platina als belegging in vorm van baren of munten wint sterk aan populariteit. Platinabaren zijn in bepaalde gevallen een interessantere aankoop dan platina munten, vanwege de lagere premies die worden gehanteerd boven de platinakoers. Producenten van internationale beleggingsmunten, zoals de Maple Leaf en American Eagles, hanteren een vaste premie voor munten. Hierdoor betaalt u in eerste instantie een relatief hogere prijs voor fysiek platina in muntvorm. Daarentegen kunnen bepaalde beleggingsmunten, bij schaarste, door handelaren boven de platinakoers worden teruggekocht.

Platinabaren kopen

Platinabaren zijn te koop in verschillende gewichten vanaf 31,1 gram (= 1 troy ounce) 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram, 1000 gram kunnen worden aangekocht. Alle platina baren die worden geleverd zijn nieuw gegoten of geslagen in fijnplatina met de zuiverheid van tenminste 99,95%. Deze producten zijn LBMA-gecertificeerd, internationaal verhandelbaar.

Platina munten kopen

Vandaag de dag wordt platina veel gekocht in de vorm van platina ounce munten, zoals, de Canadese Maple Leaf, de platina Koala munt, platina Cook Islands en de platina Noble - Isle of Man. Deze munten zijn geslagen in één troy ounce puur platina, oftwel 31,1034 gram platina. Bovengenoemde beleggingsmunten zijn allemaal uitgegeven door een staat, maar ze zijn nooit verspreid als wettig betaalmiddel in een van deze landen van herkomst. Ondanks het feit dat deze beleggingsmunten veelal een wettig betaalstatus hebben. Beleggers en investeerders kopen deze platina munten in grote aantallen om delen van hun vermogen veilig te stellen. Wanneer u deze platina munten koopt, bent u een gegarandeerd van edelmetaalproducten met de hoogste kwaliteit en goede verhandelbaarheid.