0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Opslag van edelmetaal

Op deze pagina vindt u informatie over de opslag bij AunexumSafe.

1. Opslag

 

1.1 Hoe laat ik mijn edelmetaal opslaan

In het geval u nog geen edelmetaal heeft, kunt u tijdens het plaatsen van een bestelling via onze webshop of per telefoon aangeven dat u gebruik wenst te maken van onze opslagmogelijkheden. Op het moment dat uw edelmetalen gealloceerd zijn, ontvangt u van AunexumSafe een opslag bevestiging. In deze bevestiging staan de specificaties van alle artikkelen die in opslag zijn genomen. Ook staat in deze bevestiging het unieke serienummer van de sealbag waarin uw producten zijn opgeslagen.

Indien u al edelmetaal bezit, kunt u deze edelmetalen laten ophalen bij u thuis of zelf bij ons op de vestiging bezorgen. Vanuit onze vestiging zullen wij de edelmetalen overbrengen naar de opslag. 

1.2 In welk land staan de kluizen

AunexumSafe beschikt over twee locaties voor de opslag van edelmetaal. De opslaglocatie in Nederland is van de hoogst haalbare veiligheidsstandaarden (K10). Dit veiligheidsniveau is vergelijkbaar met het veiligheidsniveau van De Nederlandse Bank. 

De opslaglocatie in Zwitserland is voorral interessant voor cliënten die zilver, platina en palladium op willen slaan. Deze edelmetalen zijn in Nederland belast met het BTW-tarief van 21%. Wanneer deze edelmetalen worden opgeslagen in Zwitserland zullen zij niet belast worden met 21% BTW. Op onze website staan specifieke producten die te koop zijn in combinatie met opslag in Zwitserland.  

Het is mogelijk om de opslaglocatie in Nederland en Zwitserland te bezoeken onder begeleiding. Wanneer u aanwezig bent, worden uw specifieke producten uit de kluis gehaald en deze voor u neergelegd in een ruimte waar uw privacy is gewaarborgd. Vanwege veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de hoofdkluis te bezoeken.   

2. Veiligheid
 

2.1 Audits

Jaarlijks wordt een audit gehouden door het accountantsteam van Omnyacc. Van deze jaarlijkse audit wordt een rapport geschreven en overhandigt aan onze opslag cliënten. 

2.2 Verzekering

De verzekeraar keert de vervangingswaarde uit van het edelmetaal. Met deze gelden kan een zelfde hoeveelheid edelmetaal worden teruggekocht. 

2.3 Zekerheid

Alle edelmetalen in opslag staan geregistreerd op naam van de cliënt. Daarnaast kunnen medewerkers pas over uw edelmetalen beschikken wanneer er door u schriftelijk toestemming wordt gegeven aan de Stichting Derdengelden (deze stichting beschermd uw edelmetaal en bestaat uit onafhankelijke bestuurders). Zonder de goedkeuring van de cliënt kan er geen edelmetaal uit de kluis worden gehaald, uit de documentatie blijkt dat de cliënt zowel in juridische zin als in economische zin eigenaar is van de edelmetalen. 

3. Account


3.1 Account openen 

Wanneer u via de webshop of per telefoon bij ons een bestelling plaatst voor de opslag, krijgt u van ons na de bestelling een openingsformulier toegestuurd. In dit formulier worden een aantal persoongegevens van u gevraagd die wij nodig hebben volgens de wet en regelgeving. Discretie staat hoog bij Hollandgold en AunexumSafe in het vaandel. Uw gegevens zullen worden bewaard volgens de Wet bescherming persoongegevens. Daarnaast zullen uw gegevens niet worden verstrekt aan derden voor Commerciële doeleinden. Wij zullen alleen uw gegeven verstrekken aan andere partijen waarin wij daartoe gedwongen worden door daartoe bevoegde instanties. 

3.2 Wat gebeurt er bij overlijden

Wanneer de accounthouder overlijd zal het account worden overgedragen aan de wettelijke erfgenamen. Het is van belang dat de testamentair executeur formeel aangeeft aan AunexumSafe of het account wordt voorgezet of beëindigd. Om de bevoegdheid van de testamentair executeur te controleren zullen wij vragen om een Verklaring van Erfrecht, de NAW-gegevens van de executeur en een kopie van het legitimatiebewijs van de executeur.

3.3 Bewaarloon

Ieder kwartaal ontvangt u van AunexumSafe de opslagfactuur, waarbij de gemiddelde waarde van het edelmetaal als grondslag wordt gebruikt om de opslagkosten te berekenen.

3.4 Hoe wijzig ik mijn gegevens

Het is mogelijk om uw gegevens te wijzigen via diverse formulieren. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Hollandgold.