Nieuws

Producten 871 tot 880 van 980 in totaal

Toon:

De laatste maanden is de goudprijs behoorlijk gedaald, vooral in dollars. Maar hoe ontwikkelt de goudprijs zich in andere valuta? Hollandgold pakte de cijfers erbij en maakte een overzicht van het rendement op goud in 2014. Aan de hand van cijfers van de World Gold Council vergeleken we de goudkoers van 3 oktober met die van 1 januari 2014.

Meer Lezen
9 okt. 2014 13:48:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

China streeft ernaar een grotere goudvoorraad op te bouwen dan de Verenigde Staten, zo schrijft Koos Jansen voor Bullionstar. Song Xin, president van de China Gold Association, schreef op 30 juli in een ingezonden artikel op Sina Finance dat China de goudreserve stapsgewijs moet uitbreiden, eerst naar 4.000 en later naar 8.500 ton. Dat is meer dan de ruim 8.100 ton goud waar de Verenigde Staten volgens de officiele cijfers over beschikt.

Meer Lezen
3 okt. 2014 13:05:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Australische Perth Mint heeft in de maand september veel meer gouden munten en goudbaren verkocht dan in voorgaande maanden, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis onlangs naar buiten bracht. De afgelopen maand produceerde het munthuis in totaal 68.781 troy ounce aan gouden baren en munten, het grootste volume in 11 maanden tijd. De verkoop lag in september 89% hoger dan in de maand augustus, maar vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar bleef de verkoop vrijwel gelijk.

Meer Lezen
3 okt. 2014 11:18:00 door Frank Knopers Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Vorige week schreven we op Hollandgold dat de nieuwe internationale goudbeurs van Shanghai pas op 29 september haar deuren zou openen, maar die informatie bleek snel achterhaald. Tot verrassing van velen werd de goudbeurs op donderdag 18 september al geopend. Via deze beurs, die gevestigd is in de vrijhandelszone van Shanghai, krijgen buitenlandse investeerders voor het eerst directe toegang tot de Chinese goudmarkt, sinds 2013 de grootste afzetmarkt voor goud ter wereld.

Banken uit veertig verschillende landen kunnen goud verhandelen op het Chinese handelsplatform, dat een soort tegenhanger moet worden voor de Amerikaanse Comex. De goudcontracten hebben een omvang van 100 gram, 1 kilogram en 12,5 kilo en worden in Chinese yuan afgerekend. Dat betekent dat de rol van de dollar ook in de internationale goudhandel minder dominant zal worden.

Meer Lezen
19 sep. 2014 09:18:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

In aanloop naar het referendum over de afscheiding van Schotland besluiten Schotten meer goud te kopen. Dat zegt Bullionvault, een online aanbieder van goud die ook in Schotland actief is. De afgelopen twee weken registreerde het bedrijf een 42% stijging in de vraag naar goud, bovenop de stijging die normaal zichtbaar is in deze periode van het jaar.

Bullionvault analyseerde de transacties van haar klanten en filterde daar ongeveer 50.000 klanten uit die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk. Van die groep werd op basis van postcode een scheiding gemaakt tussen klanten in Schotland en de klanten in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens vergeleek men het marktaandeel van Schotland in het geheel over de eerste helft van september en over de voorgaande maanden.

Meer Lezen
17 sep. 2014 14:49:00 door Frank Knopers

Marc Faber verwacht dat het huidige monetaire systeem binnen vijf jaar in elkaar zal klappen als gevolg van het roekeloze beleid van centrale banken. Hij verwacht dat centrale banken door zullen gaan met het financieren van overheidstekorten door nog meer staatsobligaties op te kopen. Deze vorm van schuldfinanciering is volgens hem niets anders dan wat er eerder gebeurd is in onder meer Venezuela en Zimbabwe. Daarom ligt het gevaar van hyperinflatie nog steeds op de loer.

Als gevolg van het monetaire beleid van centrale banken worden nieuwe bubbels opgeblazen in vastgoed, aandelen, grondstoffen en obligaties. Maar in plaats van de centrale banken als veroorzaker aan te wijzen zal de publieke frustratie zich richten tot de superrijken, zo verwacht Faber. Hoewel zij de bubbels in de economie niet veroorzaakt hebben, profiteren zij er namelijk het meest van. De Epoch Times sprak met de beleggingsgoeroe over zijn toekomstvisie.

Meer Lezen
16 sep. 2014 14:32:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws

De CME Group lanceert later dit jaar in Hong Kong een aantal nieuwe goudfutures met de mogelijkheid tot fysieke uitlevering. Met deze nieuwe contracten speelt de CME in op de groeiende Aziatische vraag naar instrumenten op de goudprijs in te spelen.

Meer Lezen
12 sep. 2014 14:25:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Op 18 september mogen de Schotten naar de stembus om zich uit te spreken voor een onafhankelijk Schotland. Indien het gebied echt zelfstandig wordt zal men dat ook in het Verenigd Koninkrijk gaan merken. Niet alleen omdat Schotland de controle krijgt over een gebied dat rijk is aan olie, maar ook omdat het land dan een claim kan leggen op een deel van de totale goudvoorraad van het Verenigd Koninkrijk.

Het Verenigd Koninkrijk beschikt over een goudreserve van 310 ton, maar de kans is groot dat een deel daarvan overgebracht moet worden naar een onafhankelijk Schotland. Dat verklaarde een woordvoerder van het Britse ministerie van Financiën maandag.

Meer Lezen
8 sep. 2014 16:19:00 door Frank Knopers

We kennen allemaal het spreekwoord op de beurs dat ongeveer als volgt gaat: “go away in May, but remember to come back in September”. Dit mag dan misschien werken op de aandelenmarkt, maar bestaat er ook zoiets voor goud? We doken in de statistieken en maakten een overzicht van het maandelijkse rendement van zowel goud als de Amerikaanse S&P 500 beursindex.

Wat blijkt? September was van 1970 tot en met 2013 de beste maand om in goud te stappen. Over deze periode van meer dan dertig jaar steeg de goudkoers gedurende deze maand met gemiddeld ruim 2,5%! Dat is aanzienlijk beter dan in de rest van het jaar, waarin het maandrendement maar twee keer boven de 1,5% uitsteekt. Dat zijn de maanden januari en november.

De slechtste maanden voor goud waren maart en juni, waarin beleggers de waarde van het goud gemiddeld een klein beetje zagen dalen. De anekdote dat goud vooral in het najaar en de winter goed presteert (door seizoensgebonden vraag uit India) wordt door deze grafiek bevestigd. Van november tot en met februari levert goud een goed rendement. Alleen oktober valt tegen met een gemiddeld rendement van iets meer dan 0%.

Meer Lezen
5 sep. 2014 12:39:00 door Frank Knopers

Een Duitse kunstenaar heeft ter gelegenheid van een kunst expositie in Folkestone voor €12.500 aan goud begraven op het strand van dit plaatsje. Het gaat om dertig goudbaren met verschillende afmetingen die her en der verstopt zijn in het zand. Om het de professionele schatzoekers lastig te maken heeft de kunstenaar ook tal van ronde metalen plaatjes begraven.

Het project gaat door het leven als de ‘Folkestone Digs’, een naam die ter plekke precies de situatie beschrijft. Op het strand zijn tal van mensen met scheppen en zeefjes in de weer, in de hoop een deel van de schat te vinden.

Het plaatsje Folkestone heeft een traditie om eens in de drie jaar verschillende openbare plekken beschikbaar te stellen aan kunstenaars. Kunstenaars als Tracey Emin, Jeremy Deller en Martin Creed hebben ook al eens hun bijdrage geleverd aan dit kunstevenement.

Meer Lezen
5 sep. 2014 12:02:00 door Frank Knopers

Producten 871 tot 880 van 980 in totaal

Toon: