Nieuws

Producten 761 tot 770 van 851 in totaal

Toon:

De Britse Royal Mint heeft met de Queens Beast een nieuwe zilveren munt met een gewicht van 2 troy ounce op de markt gebracht. De munt is twee keer zo dik als de normale beleggingsmunten en is daarmee een interessante verschijning. De gekartelde rand en de dikte geven de munt een robuuste uitstraling. Op de voorkant staat een leeuw met een schild afgebeeld, net als de zuiverheid van 99,99% zilver en het gewicht van 2 troy ounce. Op de keerzijde van de munt zien we het bekende portret van Queen Elizabeth II.

Deze twee troy ounce munten hebben in het Verenigd Koninkrijk een nominale waarde van £5, maar dat is slechts een fractie van de zilverwaarde. Bij Hollandgold kunt u deze zilveren munten kopen, ze zijn per stuk verkrijgbaar. De voorraad is beperkt.

Klik hier voor meer informatie


Meer Lezen
16 juni 2014 07:58:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

<P>Goud zit momenteel in een stijgende lijn. De goudkoers behaalde een tweewekelijkse piek en toont de eerste wekelijkse opeenvolgende stijging sinds april. De vraag naar goud als veilige haven neemt toe door de zorg dat het herstel van de V.S. uitblijft en het escalerende geweld in Irak.</p>

<P>Goud is dit jaar 5,8 procent gestegen o.a. door spanningen tussen Ukraine en Rusland. “Goud stijgt als aandelenmarken dalen, het vergroot de aantrekkingskracht van edelmetalen als alternatieve investering en als veilige haven terwijl de spanningen in Irak toenemen,” aldus Lachlan Shaw, analist bij Commonwealth Bank of Australia.</p>

Meer Lezen
13 juni 2014 09:37:54 door Holland Gold

De Europese Centrale Bank en andere centrale banken hebben de vierde Central Bank Gold Agreement (CBGA) aangekondigd, waarin het belang van edelmetaal als onderdeel van een globaal monetair reserve systeem wordt onderstreept.

De Europese Centrale Bank (ECB) is een nieuwe Central Bank Gold Agreement (CBGA) overeengekomen. Deze overeenkomst, die vierde in rij, markeert een voortdurende inzet van enkele van de grootste goudvoorraadhouders om helderheid en transparantie in de goudmarkt te behouden voor alle participanten. Het bevestigt  bovendien het belang van goud als asset in de wereldwijde monetaire reserves.

Meer Lezen
23 mei 2014 12:45:55 door Holland Gold

De Royal Canadian Mint behaalt over 2013 een historisch hoge omzet van 3,4 miljard dollar en 48 miljoen winst voor belasting. Dit is het hoogste omzetcijfer in de geschiedenis de Royal Canadian Mint.

Op de verkoop van goud en zilver werden nieuwe records gevestigd. De verkoop van gouden Maple Leafs nam toe met 47,7% tot 1,14 miljoen ounces. Ook de verkoop van zilveren Maple Leafs zat flink in de lift met 55,8% tot 28,2 miljoen ounces ten opzicht van vorig jaar.

Meer Lezen
16 mei 2014 12:18:02 door Holland Gold

Randgold Resources heeft een nieuw record gevestigd door 283.763 ounces in het eerste kwartaal uit de goudmijnen naar boven te halen. Dit komt mede door de productie uit de nieuwste mijn Kibali in de Democratische Republiek Congo. De winst uit het mijnen is met 4% gedaald tot $171 miljoen door stijgende kosten en Kibali’s aanlooptijd. 

Meer Lezen
9 mei 2014 13:42:28 door Holland Gold

In de maand november heeft Zwitserland opnieuw meer goud naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. Het is de derde maand op rij dat Aziatische landen meer goud uit Zwitserland halen, wat erop duidt dat de vraag naar het edelmetaal weer wat aantrekt na de relatief zwakke zomerperiode.

In november importeerde India bijna 77 ton goud uit Zwitserland, terwijl China en Hong Kong de afgelopen maand beide ruim 34 ton goud importeerden. Deze landen importeren bijna onafgebroken edelmetaal uit Zwitserland, aangezien er in de eerste 11 maanden van dit jaar in totaal al meer dan 450 ton goud naar India werd gebracht en meer dan 500 ton goud uit de Zwitserse kluizen gehaald werd voor export naar Hong Kong en het Chinese vasteland.

De Zwitserse douane verstrekt dit jaar voor het eerst gedetailleerde gegevens over haar internationale handel in edelmetalen. Vermogensbeheerder Lighthouse maakte deze gegevens inzichtelijk in de volgende grafiek, die de maandelijkse export van goud naar verschillende delen van de wereld in kaart brengt.

Meer Lezen
30 apr. 2014 11:08:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In 2013 is China goed voor 26% van de wereldwijde private vraag naar goud. De Chinese investeerders en consumenten konden profiteren van lagere goudprijzen en kochten gezamenlijk 259 ton aan sieraden en beleggingsedelmetalen. China is vandaag de dag zowel ’s werelds grootste juweliers- als beleggersmarkt voor fysieke edelmetalen. Deze feiten illustreren dat China is uitgegroeid tot een heuse goudnatie en de belangrijkste invloed uitoefent op de wereldwijde vraag naar goud. 

Meer Lezen
18 apr. 2014 10:51:17 door Holland Gold

Turkije importeerde in de afgelopen maand maart 14.741,67 ton zilver. Dat is een stijging van 138,13% van 6190,42 ton in dezelfde maand vorig jaar. Het land importeerde in de eerste drie maanden 43.502,69 ton zilver in vergelijking tot 18.568,22 ton in diezelfde periode vorig jaar.

Meer Lezen
11 apr. 2014 11:30:31 door Holland Gold

De Britse bank HSBC verwacht dat de aanhoudende stakingen in Zuid-Afrika waarschijnlijk zullen leiden tot hogere prijzen voor edelmetalen (o.a. goud, zilver, platina, palladium) op korte termijn.

Volgens HSBC, hebben de voortdurende stakingen tegen edelmetaalproducenten in Zuid-Afrika, ertoe geleid dat een van de grootste producenten overweegt om mijnen te sluiten, wat een stijgende prijs voor edelmetalen tot gevolg zou hebben. 

Meer Lezen
4 apr. 2014 15:59:59 door Holland Gold

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS), de federale belastingdienst van de Verenigde Staten, is tot het oordeel gekomen dat bitcoins in de Verenigde Staten geen valuta zijn maar een bezit.

Langere tijd was onduidelijk voor de Amerikaanse belastingdienst hoe ze om moesten gaan met deze cryptocurrency en hoe ze deze moesten belasten.

Door dit oordeel valt de bitcoin onder dezelfde categorie als goud. Dit oordeel over goud heeft ook ruim meer dan 5 jaar geduurd.

De gevolgen van deze beoordeling van de Amerikaanse belastingdienst is dat als er betaald wordt in bitcoins, de waarde van deze munt opgegeven moet worden bij de belastingdienst. Hierbij wordt dat de waarde opgegeven van het moment dat de bitcoins ontvangen zijn.

Het lijkt erop dat deze regeling met terugwerkende kracht zal gelden.

Meer Lezen
27 maart 2014 08:03:06 door Holland Gold Comments

Producten 761 tot 770 van 851 in totaal

Toon: