Nieuws

Producten 751 tot 760 van 850 in totaal

Toon:

De goudprijs is vandaag gezakt naar het laagste niveau in twee maanden tijd, zo meldt Reuters. De prijs van het gele metaal staat al een aantal dagen onder druk door beter dan verwachte macro-economische cijfers uit de VS en een relatief sterke dollar. Ook heeft  de verwachting dat de rente binnenkort weer gaat stijgen een drukkend effect op de goudprijs.

Donderdag kwam er een beter dan verwacht cijfer uit over het aantal uitkeringsaanvragen. Ook dat drukte de goudkoers verder naar beneden. Of de Amerikaanse arbeidsmarkt echt verbetert, daarover zijn de meningen verdeeld. Sommigen wijzen naar de daling van het werkloosheidspercentage als teken dat het weer beter gaat. Anderen kijken liever naar de participatiegraad en zien in die indicator nog steeds geen substantieel herstel van de werkgelegenheid terug.

Meer Lezen
21 aug. 2014 16:00:04 door Frank Knopers

De CEO van Randgold beklaagt zich dat goudmijnen onvoldoende samenwerken. Ondanks de daling van de goudprijs van vorig jaar blijven mijnen hun productie opschroeven. In sommige gevallen brengen ze hun product met verlies op de markt.

Meer Lezen
20 aug. 2014 15:56:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Na een lange periode van daling is de goudkoers gestegen naar het hoogste niveau in drie weken. De vraag naar goud als vluchthaven is toegenomen door onrust in het Midden-Oosten en spanningen in Oekraïne.

Meer Lezen
8 aug. 2014 13:19:45 door Holland Gold

De goudprijs daalde afgelopen vrijdag na opening in London waarmee de grootste stijgende trend van de afgelopen vier weken, onder invloed van spanningen in Oekraïne en het Midden Oosten, werd doorbroken.

Meer Lezen
25 juli 2014 08:42:07 door Holland Gold

China heeft in juni een half miljoen troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Chinese centrale bank. Daarmee groeit de totale goudvoorraad van het land naar 1.823 metrische ton, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudreserve. De afgelopen twaalf maanden heeft People's Bank of China 165 ton aan de kluis toegevoegd. Daarmee is de tweede grootste economie ter wereld verantwoordelijk voor een groot gedeelte van alle aankopen door centrale banken.

Tegen de actuele goudkoers vertegenwoordigt de totale goudvoorraad van China een waarde van ruim €77 miljard. Ten opzichte van de $3,2 biljoen aan valutareserves vertegenwoordigt het edelmetaal een marginaal aandeel van 2,3%, maar het is nog altijd meer dan een jaar geleden. Toen had de centrale bank slechts 1,6% van haar reserves in het gele metaal. China wil haar reserves diversificeren en is al jaren bezig met het uitbreiden van haar goudreserve.

Meer Lezen
16 juli 2014 14:28:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

De goudprijs is sinds het begin van dit jaar al bijna 24% gestegen, maar daar profiteert niet iedereen in de goudsector van. De South China Morning Post schrijft dat juweliers in China hun omzet met 20 tot 40 procent hebben zien dalen, omdat consumenten door de snelle prijsstijging van het edelmetaal afwachtend zijn geworden met goud kopen. Door de hogere prijs zijn er meer mensen die hun goud weer bij de juweliers inleveren.

De vraag naar beleggingsgoud is in Westerse landen sterk toegenomen, maar prijsbewuste consumenten in China en India houden momenteel liever hun hand op de knip. In China staat de goudprijs momenteel zelfs 30% hoger dan begin dit jaar, vanwege de waardedaling van de yuan ten opzichte van de dollar. In China en in Hong Kong worden veel juwelen gekocht met een zeer lage premie ten opzichte van de goudkoers. Daardoor zijn de prijzen van juwelen de laatste maanden sterk toegenomen.

Meer Lezen
16 juli 2014 12:11:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Mark Britow, CEO van Zuid-Afrikaanse Randgold Resources, zegt een laatste grote ontdekking na te jagen voordat hij met pensioen gaat. De 55-jarige bestuurder heeft Randgold zien groeien van een junior mijnontdekkingsbedrijf tot een internationale goudproducent van o.a. de Krugerrand met activa in Mali, de Democratische Republiek Congo en Senegal. Zijn volgende grote vondst zou in de Ivoorkust liggen.

Meer Lezen
4 juli 2014 08:58:52 door Holland Gold

Twee detectorzoekers hebben dit voorjaar in Drente de grootste muntschat ooit uit de 6de eeuw in Nederland ontdekt. Het Drents Museum heeft ervoor gezorgd dan het museum in Assen de goudschat heeft verworven. De nieuwe aanwinst wordt gezien als een geweldige aanvulling voor de archeologische collectie. 

Meer Lezen
20 juni 2014 09:08:07 door Holland Gold

Donderdag 5 juni was het de nacht van de economie. Twee belangrijke Amerikaanse economen, Paul Kurgman en Carmen Reinhart hebben hun visie gegeven op de Europese economie en het herstelbeleid.

Meer Lezen
16 juni 2014 12:42:11 door Holland Gold Comments

De Britse Royal Mint heeft met de Queens Beast een nieuwe zilveren munt met een gewicht van 2 troy ounce op de markt gebracht. De munt is twee keer zo dik als de normale beleggingsmunten en is daarmee een interessante verschijning. De gekartelde rand en de dikte geven de munt een robuuste uitstraling. Op de voorkant staat een leeuw met een schild afgebeeld, net als de zuiverheid van 99,99% zilver en het gewicht van 2 troy ounce. Op de keerzijde van de munt zien we het bekende portret van Queen Elizabeth II.

Deze twee troy ounce munten hebben in het Verenigd Koninkrijk een nominale waarde van £5, maar dat is slechts een fractie van de zilverwaarde. Bij Hollandgold kunt u deze zilveren munten kopen, ze zijn per stuk verkrijgbaar. De voorraad is beperkt.

Klik hier voor meer informatie


Meer Lezen
16 juni 2014 07:58:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Producten 751 tot 760 van 850 in totaal

Toon: