Nieuws

Producten 651 tot 660 van 792 in totaal

Toon:

Meer Lezen
30 apr. 2015 11:33:23 door Holland Gold Comments

De goudprijs bereikte onlangs het laagste niveau in twee maanden tijd, met als gevolg dat er in India weer meer goud wordt gekocht. Dat blijkt uit de stijging van de premie van $10 naar $13 ten opzichte van de internationale goudprijs. De zomer is traditioneel een wat zwakkere periode voor de goudmarkt en dat geldt ook voor India. In dat land koopt men vooral goud ter gelegenheid van festivals en dat seizoen begint pas in het najaar weer.

Meer Lezen
30 apr. 2015 11:23:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Het is de Chinezen een doorn in het oog dat de goudprijs fixing alleen in euro’s, dollars en Britse ponden wordt gedaan. Daar komt nog dit jaar verandering in, want volgens Reuters heeft China plannen om nog dit jaar een fixing van de goudprijs in yuan te lanceren. China wil als tweede grootste goudmarkt ter wereld meer invloed kunnen uitoefenen op de prijsvorming van het edelmetaal. De Chinese goudprijs fixing zal gebaseerd zijn op een nieuw contract voor 1 kilo goud aan de Shanghai Gold Exchange (SGE), zo verklaarde een insider tegenover Reuters.

China is de grootste producent van goud ter wereld en was in 2013 ook de grootste importeur én afnemer van fysiek goud op de wereldwijde goudmarkt. Volgens cijfers van de World Gold Council en het GFMS was India in 2014 weer de grootste afnemer van goud in de wereld. Deze twee landen nemen samen ongeveer de helft van de wereldwijde vraag naar fysiek goud voor hun rekening.

De Chinese goudprijs fixing kan meer druk zetten op de fixing in Londen, de referentieprijs waar producenten, smelterijen en centrale banken wereldwijd hun contracten op afstemmen. Door een goudprijs fixing in yuan aan te bieden krijgen deze partijen een alternatief dat volgens sommigen hard nodig is. “We hebben een referentieprijs nodig voor Chinese producenten en voor buitenlandse partijen die goud leveren aan de Chinese markt. De referentieprijs voor goud in yuan kan naast de goudprijs fixing in dollars bestaan”, zo verklaarde een  niet bij naam genoemde bron tegenover Reuters.

Meer Lezen
25 apr. 2015 13:02:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

De centrale bank van Rusland heeft in maart 30 ton goud aan haar reserves toegevoegd, de grootste maandelijkse aankoop sinds september vorig jaar. De eerste twee maanden van dit jaar besloot de centrale bank nog even te wachten met goud kopen, maar met de toevoeging van 30 ton goud is duidelijk geworden dat Rusland nog steeds meer goud wil hebben.

Meer Lezen
21 apr. 2015 11:26:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De theaterhit van het afgelopen seizoen, 'De Verleiders: Door de Bank genomen', komt terug en u kunt daar bij zijn! Na tal van uitverkochte voorstellingen en lovende recensies staan De Verleiders in juli 2016 opnieuw op het podium in Carré. Heeft u de voorstelling door de Bank genomen gemist? Dan is dit uw kans om er alsnog bij te zijn!

Speciaal voor deze gelegenheid lanceert Hollandgold een nieuwe actie:

Bestelt u een monsterbox van 500 zilveren Maple Leaf of 500 zilveren Philharmoniker munten? Dan krijgt u twee kaartjes voor deze theatervoorstelling in Carré in Amsterdam geheel gratis!

hg-banner-863x263-carre

Meer Lezen
16 apr. 2015 14:21:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws

China was in 2014 opnieuw de grootste afzetmarkt voor fysiek goud ter wereld, zo blijkt uit de nieuwste Gold Survey 2015 van onderzoeksbureau Thomson Reuters GFMS. In het 116 pagina’s tellende rapport dat deze week naar buiten werd gebracht worden vrijwel alle relevante cijfers over de goudmarkt behandeld, waaronder een overzicht van landen waar het meeste goud gekocht werd.

Meer Lezen
10 apr. 2015 17:03:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De centrale bank van Mauritius wil goud kopen om het vertrouwen in haar munt te versterken en fluctuaties in de wisselkoers te minimaliseren. In 2009 kocht het 1,2 miljoen inwoners tellende eiland in de Indische oceaan twee ton goud van het IMF, dat omgerekend naar de goudkoers van dat moment een waarde van $72 miljoen vertegenwoordigde.

Meer Lezen
8 apr. 2015 12:00:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Frankrijk gaat nog meer beperkingen opleggen aan contante betalingen, zo verklaarde de Franse minister van Financiën Michel Sapin eerder deze maand. Vanaf september wordt het maximale bedrag dat Fransen contant mogen betalen verlaagd van €3.000 naar €1.000, terwijl de limiet voor buitenlanders van €15.000 naar €10.000 wordt teruggebracht.

Meer Lezen
30 maart 2015 15:10:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws

De centrale bank van Oekraïne heeft nieuwe kapitaalcontroles in werking gesteld om de waardedaling van de munt te dempen. In een nieuwe resolutie die op 3 maart werd ondertekend is vastgelegd dat banken niet meer dan $10.000 aan buitenlandse valuta mogen kopen voor cliënten. Voor andere valuta dan dollars geldt ook deze limiet, maar dan omgerekend naar de actuele wisselkoers van die munt met de Amerikaanse dollar. Ook is het niet meer mogelijk om buitenlandse valuta op Oekraïense bankrekeningen door te sluizen naar het buitenland, mits de persoon in kwestie alle rekeningen, schulden en belastingen betaald heeft.

Goud kopen wordt beperkt

De kapitaalcontroles beperken zich niet alleen tot buitenlandse valuta. Ook de handel in edelmetalen wordt onder verscherpt toezicht gesteld. Zo mogen banken in Oekraïne vanaf nu niet meer dan 3,216 troy ounce goud (of een soortgelijke waarde in andere edelmetalen) per week per bank aan een klant verkopen. Deze beperking geldt overigens niet voor goudtransacties tussen banken en voor klanten die hun goud eerder hebben uitgeleend aan de bank en dat willen ophalen.

Meer Lezen
5 maart 2015 15:14:00 door Frank Knopers

Meer Amerikanen zijn er het afgelopen jaar in geslaagd geld te sparen en schulden te verlagen, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumer Federation of America. Van alle respondenten in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar slaagde 56% erin tenminste vijf procent van hun inkomen opzij te zetten. Een jaar geleden was dat nog maar 50%. Alleen de leeftijdscategorie van 45 tot 54 jaar liet een grotere stijging zien, van 45% begin 2014 naar 53% in de peiling van begin deze maand.

Meer Lezen
25 feb. 2015 10:08:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws

Producten 651 tot 660 van 792 in totaal

Toon: