Nieuws

Producten 51 tot 60 van 684 in totaal

Toon:

We houden u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals eerder besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze wekelijkse update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
22 mei 2020 14:55:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Centrale banken moeten meer staatsobligaties opkopen om te voorkomen dat de rente oploopt. Dat concluderen analisten van zowel Goldman Sachs als JP Morgan. Volgens berekeningen van laatstgenoemde bank moeten overheden dit jaar gezamenlijk $2,1 biljoen meer lenen, terwijl de vraag naar staatsobligaties $1,9 biljoen is. Dit verschil van $200 miljard tussen vraag en aanbod kan een rentestijging op staatsobligaties tot gevolg hebben. Als centrale banken dat willen voorkomen moeten ze volgens JP Morgan nog meer schuldpapier opkopen.

Meer Lezen
22 mei 2020 13:15:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Beleggers stappen weer massaal in zilver na de scherpe prijsdaling eerder dit jaar. Vanaf het dieptepunt in maart is de zilverprijs al meer dan 40% gestegen, waarmee het edelmetaal bovenaan de lijst staat van best presterende edelmetalen in het tweede kwartaal. In minder dan een week tijd steeg de zilverprijs met bijna 13%, waarmee het edelmetaal terug is op het niveau van begin dit jaar. Daarmee presteert zilver overigens minder goed dan goud, dat ongeveer 15% hoger staat dan de koers van begin dit jaar.

Meer Lezen
22 mei 2020 11:03:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

We houden u wekelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals eerder besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze wekelijkse update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
15 mei 2020 16:26:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De balans van de Federal Reserve is door diverse opkoopprogramma's verder gestegen tot bijna $7 biljoen. De centrale bank begon in maart voor honderden miljarden dollars aan staatsobligaties en hypotheekobligaties op te kopen. Daarnaast kondigde de centrale bank een nieuw opkoopprogramma voor bedrijfsleningen aan, dat deze week werd opgestart. Hiermee wil de Fed de druk op de obligatiemarkt verlichten en bedrijven ondersteunen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Meer Lezen
15 mei 2020 11:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken houden sinds jaar en dag goudvoorraden aan om hun vermogen te beschermen in tijden van crisis. Het edelmetaal biedt namelijk niet alleen bescherming tegen valutarisico, ook kent het edelmetaal een negatieve correlatie met andere financiële activa. Zo stijgt de goudkoers in tijden van crisis, wanneer aandelenkoersen dalen en de olieprijs onderuit gaat. De centrale banken van Rusland en Zwitserland demonstreren hoe de goudvoorraad verliezen kan opvangen.

Meer Lezen
15 mei 2020 08:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Een langdurige crisis als gevolg van het coronavirus kan blijvende schade aanrichten aan de economie. Dat zei Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank deze week in een toespraak. Hij vreest dat het wegvallen van met name kleine en middelgrote bedrijven de herstelcapaciteit van de economie zal aantasten. Deze bedrijven creëren veel werkgelegenheid en zijn dus cruciaal voor het herstel.

Meer Lezen
14 mei 2020 06:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

We houden u wekelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals eerder besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze wekelijkse update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
8 mei 2020 15:13:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudkoers zal dit jaar verder stijgen naar $1.800 per troy ounce, zo verwachten analisten van Deutsche Bank en UBS. Volgens UBS zorgt onzekerheid over de economische vooruitzichten voor een vlucht naar goud. Ook profiteert het edelmetaal van negatieve reële rente, een situatie waarin de marktrente niet meer compenseert voor de inflatie. Onder die omstandigheden is het aantrekkelijker om goud te bezitten dan om geld aan te houden.

Meer Lezen
8 mei 2020 12:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Beleggers hebben in april opnieuw veel goud gekocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de World Gold Council. Wereldwijd stegen goudvoorraden van ETF's met 170 ton naar een nieuw record van 3.355 ton. Omgerekend naar de actuele goudkoers beheren deze goud-ETF's inmiddels een recordbedrag van $184 miljard. Daarvan kwam $9,3 miljard in de maand april binnen, de grootste maandelijkse instroom ooit gemeten. Vooral Amerikaanse beleggers stapten de afgelopen maand in goud. Ook Europese beleggers hebben de laatste maanden veel goud gekocht.

Meer Lezen
8 mei 2020 10:24:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Producten 51 tot 60 van 684 in totaal

Toon: