Nieuws

Producten 541 tot 550 van 662 in totaal

Toon:

De centrale bank van Oekraïne is voor $300.000 opgelicht door goudbaren te kopen die niet echt bleken te zijn, zo schrijft Russia Today. In plaats van zuiver goud bleek het om staven van lood te gaan, verhuld onder een deklaagje van goudkleurige verf. Het nieuws werd als eerste naar buiten gebracht door het Oekraïense ministerie van Buitenlandse zaken.

Meer Lezen
23 dec. 2014 10:35:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

De Nederlandsche Bank moet een schadevergoeding van €4,8 miljoen betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken, zo oordeelde de rechtbank van Rotterdam. Het pensioenfonds werd in oktober 2009 door de centrale bank, omdat ze 12% van het beheerde vermogen in fysiek goud had belegd. DNB vond dit percentage riskant hoog en deed het pensioenfonds een dringend verzoek om de blootstelling aan fysiek goud in de portefeuille af te bouwen tot ongeveer 1 tot 3 procent.

Meer Lezen
12 dec. 2014 11:15:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde goud weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van goud af te remmen.

Meer Lezen
1 dec. 2014 14:23:00 door Frank Knopers Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudmijnsector bereid zich voor op een nieuwe ronde van overnames. Door de enorme daling van de goudprijs over de afgelopen twee jaar zijn veel mijnen in de problemen gekomen. Veel projecten die rendabel waren bij een koers van $1.500 of $1.600 zijn dat niet meer nu de goudprijs onder de $1.200 per troy ounce gezakt is. De sector als geheel heeft de gedurende de 12 jaar durende bull market in goud $30 miljard aan schuld opgebouwd.

Meer Lezen
28 nov. 2014 14:35:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Uit angst voor nieuwe importheffingen blijven Indiërs veel goud kopen, zo schrijft Reuters. Handelaren in India bouwen alvast een voorraad goud op voor het trouwseizoen, omdat ze vrezen dat de overheid nieuwe maatregelen zal nemen om de import van goud te ontmoedigen. “Speculatie over nieuwe heffingen zorgen voor paniekaankopen en daardoor zal de import deze maand opnieuw de 100 ton overstijgen”, zo verklaarde een Indiase goudhandelaar uit Mumbai tegenover Reuters.

Meer Lezen
28 nov. 2014 12:00:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook verlaagde de bank met de kennis van nu haar inschatting van de gemiddelde goudprijs van dit jaar van $1.270 naar $1.230 per troy ounce. Het koersdoel van gemiddeld $1.200 per troy ounce voor 2015 bleef staan, maar dat wil volgens analisten van UBS nog niet zegen dat de daling van de goudprijs voorbij is.

“De scherpe waardestijging van de dollar na de aankondiging van extra monetaire stimulering door de Bank of Japan heeft goud een zware klap toegebracht. Maar het zwakke sentiment ten aanzien van goud komt vooral door de sterkte in de dollar. Daar komt bij dat de liquiditeit in de goudmarkt beperkt was, waardoor een overdreven prijsdaling kon plaatsvinden”, zo schrijft de bank in haar marktupdate.

Meer Lezen
14 nov. 2014 14:14:00 door Frank Knopers

De goudprijs zakte deze week naar het laagste niveau sinds 2010, nadat de Amerikaanse centrale bank bekendmaakte te stoppen met haar stimuleringsprogramma. Hoewel dit niet echt als een verrassing kwam gaf het beleggers vertrouwen dat de centrale bank de situatie goed onder controle heeft. Het uitblijven van een hoge inflatie en de sterke dollar maakt goud minder aantrekkelijk, met als resultaat dat de prijs al enige tijd onder druk staat. Het feit dat de Amerikaanse economie inmiddels weer met 3,5% op jaarbasis groeit drukt verder op de goudkoers.

Meer Lezen
31 okt. 2014 12:22:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Het verschil tussen de internationale zilverkoers en de prijs die men in China voor het edelmetaal betaalt is in de afgelopen drie jaar niet zo groot geweest als nu, zo schrijft Bloomberg. Data van de Shanghai Gold Exchange laat zien dat men in China de afgelopen week een 17% hogere zilverprijs hanteerde dan de koers die in Londen tot stand komt. De afgelopen zes jaar is de premie slechts twee keer hoger geweest dan dit niveau.

Oorzaak voor de oplopende premie op zilver is een tijdelijk belastingvoordeel in China, waardoor de bestaande zilvervoorraden sterk zijn gekrompen. De zilvervoorraden die geregistreerd worden door de Shanghai Futures Exchange krompen naar 115 metrische ton, een daling van 80% ten opzichte van februari dit jaar.

Exporteurs ontdekten dat ze zilverbaren kunnen exporteren met het label van zilveren audiokabels, waardoor ze in aanmerking komen voor een belastingvrijstelling. Door een zwak punt in de wetgeving kunnen ze de 17% belasting terugvragen.

Meer Lezen
29 okt. 2014 11:45:00 door Frank Knopers

Over een maand wordt in Zwitserland een referendum gehouden over het terughalen en het uitbreiden van de Zwitserse goudvoorraad. Dat betekent dat de Zwitserse bevolking eindelijk haar stem mag uitspreken over een onderwerp dat voorheen alleen op de agenda van centraal bankiers en politici stond.

Meer Lezen
24 okt. 2014 11:00:00 door Frank Knopers Economisch Nieuws, Beleggen in goud

India heeft in de maand september 58,5 ton goud uit Zwitserland geïmporteerd, waarmee het totaal over de eerste negen maanden van dit jaar op 305 ton goud uitkomt. Daarmee is India de grootste afnemer van goud uit Zwitserland. Hong Kong haalde in september 24,7 ton goud uit Zwitserland, waarmee het totaal voor dit jaar uitkomt op 264,7 ton. China importeerde de afgelopen maand een bescheiden volume van 12 ton goud uit Zwitserland, waarmee de totale import van januari tot en met september uitkomt op een volume van 109,9 ton goud.

Meer Lezen
22 okt. 2014 15:32:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

Producten 541 tot 550 van 662 in totaal

Toon: