Nieuws

Producten 41 tot 50 van 822 in totaal

Toon:

Vanaf maandag moeten Europese banken voldoen aan strengere regels van Basel 3. Een paar dagen later gaan deze regels ook gelden voor Amerikaanse banken en volgend jaar ook voor Britse banken. En dat heeft gevolgen voor de goudmarkt, want onder Basel 3 wordt het voor banken duurder om goud aan te houden. Fysiek goud krijgt een risicovrije status, maar voor ongedekte posities in goud moeten banken voortaan meer reserves opzij zetten. Wat voor effect dat heeft op de goudmarkt leest u in dit artikel.

Meer Lezen
25 juni 2021 14:02:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs ging vorige week fors onderuit, nadat de Federal Reserve haar voornemen bekendmaakte om de rente te verhogen. De centrale bank voorziet in 2023 een rente van 0,6%, wat impliceert dat er twee renteverhogingen aan zitten te komen. In maart stond er nog geen enkele renteverhoging op de zogeheten dot-plot, waarin de bestuursleden van de centrale bank hun verwachtingen voor de rente projecteren. Deze koerswijziging bracht een schokgolf teweeg in de financiële markten. De koersen van edelmetalen en cryptomunten gingen hard onderuit, terwijl ook aandelenmarkten in het rood doken.

Meer Lezen
22 juni 2021 11:33:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Aegon Bank stopt met het aanbieden van spaarrekeningen, omdat het simpelweg niet meer rendabel zou zijn. De bank informeerde haar klanten donderdag over dit besluit. Spaarders hebben tot september de tijd om hun geld weg te halen, want daarna sluit de bank alle rekeningen. De bank blijft via haar online dochteronderneming Knab nog wel spaarrekeningen aanbieden.

Meer Lezen
11 juni 2021 15:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Het balanstotaal van centrale banken is sinds de coronacrisis geëxplodeerd. Niet alleen in Europa en de Verenigde Staten, maar ook in andere belangrijke economieën. Onderstaande grafiek laat zien dat de balans van vijf grote centrale banken sindsdien met ruim 60% is toegenomen. Stond er begin vorig jaar nog omgerekend voor $16 biljoen op de balans van de Federal Reserve, ECB, Bank of Japan, Bank of England en Zwitserse centrale bank, inmiddels is dat al meer dan $26 biljoen.

Meer Lezen
11 juni 2021 13:13:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Deze week werd een bijzonder zeldzame Amerikaanse gouden dollarmunt geveild voor een recordbedrag van $18,9 miljoen. Modemagnaat en muntverzamelaar Stuart Weitzman verkocht zijn $20 'Double Eagle' uit 1933, een bijzonder zeldzame munt waarvan slechts één exemplaar nog in omloop zou zijn. De munt is zeldzaam omdat de Amerikaanse overheid in dat jaar het privé bezit van goud aan banden legde en de gouden dollarmunten uit omloop haalde.

Meer Lezen
11 juni 2021 10:42:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Vandaag kondigt Aunexum Precious Metal Group aan dat Paul Buitink per 1 augustus start als Managing Director. Paul krijgt hiermee de dagelijkse leiding van de groep in handen. Ook heeft Paul een belang verworven in Aunexum.

Meer Lezen
10 juni 2021 11:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De Amerikaanse regering verwacht dat we nog tien jaar te maken krijgen met negatieve reële rente. Dat blijkt uit de nieuwe begroting die de regering onlangs naar buiten bracht. Economen van de regering Biden voorzien dat de inflatie de komende jaren langzaam zal oplopen tot 2,3%, terwijl de rente op kortlopende leningen veel lager blijft en pas over tien jaar weer op hetzelfde niveau staat als de inflatie.

Meer Lezen
9 juni 2021 08:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken waarderen goud steeds meer als veilige haven in tijden van crisis. Dat blijkt uit een nieuwe rondvraag van de World Gold Council onder centrale banken. Het edelmetaal presteert doorgaans goed bij onrust op de financiële markten, omdat het op die momenten een negatieve correlatie heeft met aandelen. Ook houden centrale banken het edelmetaal aan als vorm van diversificatie en vanwege het feit dat goud geen tegenpartij- of kredietrisico kent.

Meer Lezen
8 juni 2021 13:20:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

El Salvador wil als eerste land ter wereld Bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel. Dat maakte de president van het land, Nayib Bukele, zaterdag middels een videoboodschap bekend tijdens de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami. Volgens de president kan dit op korte termijn nieuwe banen creëren. Ook kan het de mensen in het land toegang bieden tot een nieuwe manier van betalen.

Meer Lezen
8 juni 2021 09:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben in april opnieuw veel goud aan hun reserves toegevoegd, zo schrijft de World Gold Council in een nieuwe update. In totaal kochten ze in april 74,1 ton goud, wat bijna volledig voor rekening komt van vijf centrale banken. Thailand voegde maar liefst 43,5 ton aan haar reserves toe, terwijl Turkije haar goudvoorraad met 13,4 ton uitbreidde. Verder waren het vooral Centraal-Aziatische landen die edelmetaal kochten, namelijk Oezbekistan (8,4 ton), Kazachstan (4,6 ton) en Kirgizië (3,8 ton).

Meer Lezen
4 juni 2021 14:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 41 tot 50 van 822 in totaal

Toon: