Nieuws

Producten 41 tot 50 van 466 in totaal

Toon:

Venezuela wil met de Bank of England in gesprek over het terughalen van een deel van de goudvoorraad, zo meldt Reuters. Een maand geleden kondigde de regering het plan aan om goud te repatriëren, maar de Bank of England zou geen medewerking hebben verleend om het edelmetaal vrij te geven. De minister van Financiën Simon Zerpa en Calixto Ortega van de centrale bank zouden afgelopen week naar Londen zijn afgereisd om deze kwestie te bespreken.

Meer Lezen
11 dec. 2018 11:02:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Steeds meer Italianen parkeren een deel van hun vermogen in Zwitserland, omdat ze zich zorgen maken over de politieke stabiliteit en over het voortbestaan van de euro. Ondanks beloftes van de Italiaanse regering dat ze de euro niet zullen verlaten en de belasting op vermogen niet zullen verhogen wijken Italianen met spaargeld vaker uit naar het buitenland, zo meldt Reuters.

Meer Lezen
7 dec. 2018 14:21:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De ABN Amro verwacht dat de goudprijs de komende twee jaar zal stijgen, omdat het edelmetaal zal profiteren van een zwakkere dollar en toenemende vraag vanuit China. In een nieuw rapport spreekt analiste Georgette Boele haar verwachting uit dat de Chinese yuan zal stijgen, waardoor de koopkracht van de bevolking daar zal toenemen. Dat zal een impuls geven aan de goudprijs, omdat China de belangrijkste afzetmarkt is voor het edelmetaal.

Meer Lezen
7 dec. 2018 12:09:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Op het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt is deze week een inval gedaan, zo melden verschillende media. De openbaar aanklager verdenkt de bank van witwaspraktijken, die van 2013 tot dit jaar zouden hebben plaatsgevonden. In reactie op dit nieuws zakte het aandeel van Deutsche Bank naar een nieuw dieptepunt van iets meer dan €8.

Meer Lezen
30 nov. 2018 16:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Het Amerikaanse munthuis zal dit jaar waarschijnlijk minder gouden en zilveren munten verkopen dan vorig jaar. De productie van het munthuis is zelfs weer terug op het niveau van tien jaar geleden, toen de financiële crisis net was begonnen. Natuurlijk is de vergelijking met toen niet helemaal eerlijk, omdat de prijzen per munt vandaag de dag hoger zijn dan toen. Toch is het opvallend om te zien dat de verkoop van beleggingsmunten de laatste twee jaar plotseling zo sterk is teruggelopen.

Meer Lezen
30 nov. 2018 15:11:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

In navolging op de Europese Commissie spreekt nu ook de obligatiemarkt haar zorgen uit over de Italiaanse schuldenproblematiek. Bij de laatste veiling van Italiaanse staatsleningen was de belangstelling uitzonderlijk laag. Na twee dagen was er nog maar €660 miljoen opgehaald bij beleggers, veel minder dan de doelstelling van €5 miljard.

Meer Lezen
23 nov. 2018 13:06:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft in oktober 28 ton goud aan haar voorraad toegevoegd. Volgens de laatste cijfers van de centrale bank steeg de totale omvang van de goudvoorraad daarmee naar 2.065 ton. Het lijkt erop dat Rusland haar goudaankopen in een hogere versnelling heeft gezet, want in de eerste tien maanden van dit jaar werd er al meer gekocht edelmetaal dan over heel 2017.

Meer Lezen
23 nov. 2018 09:55:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De zilvermarkt heeft dit jaar een overschot van 35,3 miljoen troy ounce, zo blijkt uit een nieuwe prognose van Thomson Reuters GFMS. Volgens het onderzoeksbureau is dat een toename ten opzichte van vorig jaar, die grotendeels wordt veroorzaakt door een afnemende vraag naar munten en baren. Ook viel de industriële vraag naar het edelmetaal wat lager uit, terwijl de productie van zilvermijnen voor het eerst in twee jaar weer een kleine stijging liet zien.

Meer Lezen
16 nov. 2018 13:13:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in zilver

De blockchain een veelbelovende technologie, maar Bitcoin is een kwaadaardig product dat is voortgekomen uit de financiële crisis. Dat zei ECB-bestuurslid Benoit Coeuré tijdens de Economics of Payments IX conferentie van de Bank for International Settlements.

Meer Lezen
16 nov. 2018 11:18:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De vijf grootste banken van Italië hebben gezamenlijk een bedrag van €2,75 miljard in een noodfonds gestopt om kleinere banken in onzekere tijden te kunnen ondersteunen. Volgens de Italiaanse krant Il Messaggero hebben de banken Intesa Sanpaolo, UniCredit, Banco BPM, Ubi Banca en Banca Monte dei Paschi elk een bedrag van €550 miljoen opzij gezet om problemen bij kleinere banken op te kunnen lossen.

Meer Lezen
9 nov. 2018 14:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 41 tot 50 van 466 in totaal

Toon: