Nieuws

Producten 41 tot 50 van 655 in totaal

Toon:

De goudprijs bereikte deze week een nieuw record van meer dan €50.000 per kilo. In dollars steeg de koers naar $1.750 per troy ounce, het hoogste niveau in zeven jaar. Beleggers zoeken hun toevlucht in goud vanwege de slechte vooruitzichten voor de wereldeconomie. Ook profiteren edelmetalen van nieuwe monetaire stimulering door de Fed en de ECB. Beide centrale banken gaan de komende tijd voor honderden miljarden aan obligaties opkopen.

Meer Lezen
17 apr. 2020 12:15:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Het Amerikaanse munthuis legt de productie van beleggingsmunten tijdelijk stil vanwege het coronavirus. De productiefaciliteit in West Point (New York) gaat tijdelijk dicht om het hele gebouw te kunnen ontsmetten en desinfecteren. Het is nog niet bekend wanneer de US Mint haar productie in New York zal hervatten. De West Point Mint produceert gouden, zilveren, platina en palladium beleggingsmunten, waar momenteel bijzonder veel vraag naar is.

Meer Lezen
16 apr. 2020 08:45:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

We gaan u wekelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals reeds besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
10 apr. 2020 14:37:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De vraag naar gouden munten is de afgelopen weken explosief gestegen, ook bij het Amerikaanse munthuis. Volgens de laatste cijfers van de US Mint is er in maart voor bijna 200.000 troy ounce aan gouden munten verkocht. Dat is het hoogste maandelijkse niveau van de afgelopen vier jaar. Ook is het bijna zes keer zoveel als het maandelijkse gemiddelde van de afgelopen twee jaar. Door een plotselinge stormloop op beleggingsgoud zijn de munten van verschillende munthuizen niet aan te slepen.

Meer Lezen
7 apr. 2020 13:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

We gaan u wekelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals reeds besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
3 apr. 2020 14:21:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De Federal Reserve trekt alles uit de kast om het financiële systeem overeind te houden. Naast renteverlagingen kwam de centrale bank met een onbeperkt opkoopprogramma voor staatsobligaties en een nieuw opkoopprogramma voor bedrijfsleningen. Ook breidde de Fed haar interventies op de repomarkt verder uit met nieuwe langlopende operaties. Daarnaast opende de centrale bank dollarswaps met andere centrale banken. Dit hele pakket aan maatregelen zorgt voor een explosieve toename van de balans van de Fed.

Meer Lezen
3 apr. 2020 11:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Rusland stopt met goud kopen via de binnenlandse goudmarkt, zo schrijft de centrale bank in een verklaring op haar website. Voor toekomstige goudaankopen wacht de centrale bank de ontwikkelingen op de financiële markten af. Vorig jaar kocht Rusland al veel minder goud dan in voorgaande jaren. Met deze maatregel kan Rusland de druk op de internationale goudmarkt verlichten. Het is overigens nog niet gezegd dat het land helemaal stopt met goud kopen, omdat er in het persbericht niets staat over mogelijke aankopen via de internationale goudmarkt.

Meer Lezen
31 maart 2020 11:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Vorige week vrijdag informeerden we u al over de stand van zaken in de goudmarkt. Daarin schreven we dat de levertijden van goud en zilver behoorlijk zijn toegenomen door een plotselinge run op edelmetalen. Door onrust op de financiële markten willen veel beleggers momenteel goud en zilver kopen. Bovenop deze ontwikkelingen komt het coronavirus, waardoor een aantal smelterijen en munthuizen tijdelijk hun productie hebben stilgelegd.

Meer Lezen
27 maart 2020 14:11:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Deze week zagen we een opmerkelijke beweging in de goudmarkt. Op dinsdag was de goudprijs op de beurs in New York namelijk $70 per troy ounce hoger dan in Londen, het grootste prijsverschil in veertig jaar. Deze prijzen lopen wel vaker uit elkaar, maar onder normale omstandigheden stappen handelaren in de markt om dit verschil weg te werken. Dat gebeurde nu niet, met als gevolg twee verschillende goudprijzen en krapte in de goudmarkt in New York. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Meer Lezen
27 maart 2020 14:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De afgelopen week was het opnieuw uitzonderlijk druk in de markt voor edelmetalen. We krijgen niet alleen veel meer bestellingen binnen dan normaal, ook zitten veel klanten met vragen over het kopen van goud en zilver. Wat is er allemaal aan de hand in de markt? En waarom zijn munten en baren zoveel duurder dan de actuele koersen van goud en zilver? En kunnen mensen nog wel een bestelling plaatsen nu we door onze normale voorraad heen zijn? In dit artikel praten we u aan de hand van veelgestelde vragen bij over de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer Lezen
20 maart 2020 12:05:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Producten 41 tot 50 van 655 in totaal

Toon: