Nieuws

Producten 41 tot 50 van 422 in totaal

Toon:

De goudprijs is de afgelopen weken al behoorlijk opgelopen, maar de prijs zou de komende tijd nog verder kunnen stijgen. Veel beleggingsfondsen hebben namelijk geen positie in goud, wat betekent dat de rally nog enige tijd kan aanhouden. Bloomberg schrijft dat beleggingsfondsen nog steeds een relatief kleine long positie in het edelmetaal aanhouden, zeker in vergelijking met voorgaande jaren.

Meer Lezen
21 feb. 2019 21:51:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De stijging van de goudkoers wordt gedreven door beleggers die het vertrouwen in centrale banken beginnen te verliezen, zo stelt Jake Klein van goudmijnbedrijf Evolution Mining in een interview met Bloomberg. Hij ziet dat steeds meer beleggers twijfelen aan de capaciteiten van centrale banken om de economische problemen van deze tijd aan te pakken en die om deze reden goud kopen.

“De vraag naar een veilige haven als goud lijkt het gevolg te zijn van waar de mensen zich nu mee bezig houden, en dat is het verlies van vertrouwen in het vermogen van centrale banken om ons door deze crisis heen te loodsen”, zo concludeert Klein, directeur van het tweede grootste goudmijnbedrijf van Australië. “Goud krijgt nu meer aandacht van mensen die de afgelopen jaren over het algemeen negatief waren over het edelmetaal.”

Meer Lezen
16 feb. 2019 10:07:00 door Frank Knopers Beleggen in goud

De prijs van palladium blijft maar stijgen en bereikte deze week een nieuw record van meer dan €40.000 per kilogram. De prijsstijging is het gevolg van schaarste in de markt, omdat er door de strengere milieu-eisen veel vraag is naar katalysatoren die de schadelijke uitstoot van auto's kunnen verminderen. Daarvoor is steeds meer palladium nodig, terwijl het aanbod achterblijft. De bovengrondse voorraden nemen in snel tempo af, waardoor de prijzen stijgen.

Meer Lezen
15 feb. 2019 16:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

China heeft in januari opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht de afgelopen maand 11,8 ton goud bij, nadat ze in december ruim 10 ton aan de voorraad had toegevoegd. Met deze aankoop brengt het land haar goudreserve naar 1.864 metrische ton, goed voor een marktwaarde van bijna $79 miljard. Dat lijkt veel, maar in verhouding tot de totale reserves van de Chinese centrale bank is het maar een paar procent.

Meer Lezen
15 feb. 2019 14:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het Russische Ministerie van Financiën overweegt de belasting op beleggingsgoud te schrappen, zo meldt de Russische krant Izvestia. Momenteel worden goudbaren in Rusland belast met 20% btw, waardoor het voor particulieren niet interessant is om goud te kopen. De belasting die je betaalt bij aankoop krijg je niet terug bij de verkoop, waardoor je een deel van de inleg meteen kwijt bent. Door de belasting op goud te schrappen wordt het opeens wel interessant om goud te kopen.

Meer Lezen
8 feb. 2019 14:27:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Wat zijn vandaag de dag de belangrijkste redenen om goud te kopen? Dat is de vraag die de World Gold Council probeert te beantwoorden in een nieuw rapport over de goudmarkt. Volgens de organisatie vormt het edelmetaal een waardevolle toevoeging aan de beleggingsportefeuille, omdat het een goed rendement heeft opgeleverd en geen tegenpartij risico kent. Ook blijkt goud goed te presteren in tijden van onzekerheid, waardoor het een goede manier is om risico's te spreiden.

Meer Lezen
7 feb. 2019 18:34:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De laatste dagen is er veel te doen geweest over de goudvoorraden van Venezuela. De regering onder leiding van president Maduro wil goud terughalen uit Londen, maar wordt tegengewerkt door de Bank of England. In totaal ligt er voor $1,2 miljard aan goud in Londen, maar de centrale bank wil het niet vrijgeven.

Meer Lezen
1 feb. 2019 14:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Centrale banken hebben vorig jaar 650 ton goud gekocht en legden daarmee een solide fundament onder de goudmarkt. Dat schrijft de World Gold Council in haar verslag over de goudmarkt in 2018. Ook steeg de wereldwijde afname naar beleggingsgoud, waarbij de vraag naar gouden munten het hoogste niveau in vijf jaar tijd bereikte.

Meer Lezen
1 feb. 2019 12:14:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De regering van Venezuela wacht nog steeds op goud dat door de Bank of England wordt vastgehouden. Eind vorig jaar maakte de regering van Maduro haar plannen bekend om een gedeelte van haar goudvoorraad uit Londen te repatriëren, maar dat blijkt geen gemakkelijke opgave. Zelfs het bezoek van de minister van Financiën en de centrale bank heeft vooralsnog niets opgeleverd.

Meer Lezen
25 jan. 2019 13:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In de Amerikaanse staat Wyoming zijn drie nieuwe wetsvoorstellen ingediend om goud standaard op te nemen in verschillende collectieve beleggingsfondsen. Met een nieuwe wetsvoorstel genaamd 'Wyoming Sound Money Trust Act' (HB174) wil men de autoriteiten verplichten om standaard tien procent van het vermogen van het mijnbouwfonds in fysiek edelmetaal te beleggen. Dit publieke fonds beheert ruim $8 miljard aan vermogen dat door de mijnbouwsector is vergaard.

Meer Lezen
22 jan. 2019 12:06:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Producten 41 tot 50 van 422 in totaal

Toon: