Nieuws

Producten 41 tot 50 van 780 in totaal

Toon:

De centrale bank van India heeft in februari 11,2 ton goud aan haar reserves toegevoegd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de World Gold Council. Daarmee beschikt het land nu over een goudvoorraad van in totaal 687,8 ton, omgerekend 6,6% van de totale reserves van de centrale bank. De centrale bank voegt de laatste jaren structureel edelmetaal aan haar reserves toe. Sinds augustus 2018 heeft het land al meer dan honderd ton gekocht ter diversificatie van de reserves.

Meer Lezen
19 maart 2021 20:00:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De regering van India overweegt een verbod op virtuele munten. Een nieuw wetsvoorstel verbiedt niet alleen het bezit, maar ook handel en mining van cryptovaluta. Begin dit jaar gingen er ook al geruchten rond over een mogelijk verbod. De overheid wil daarmee meer ruimte maken voor nieuw digitaal centralebankgeld.

Meer Lezen
19 maart 2021 15:20:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken kunnen met digitaal centralebankgeld totale controle krijgen over het betalingsverkeer. De technologie maakt het namelijk mogelijk om iedere transactie te volgen, in tegenstelling tot contant geld dat ongezien van hand tot hand gaat. Dat zei Augustin Carstens, president van de Bank for International Settlements.

Meer Lezen
19 maart 2021 12:20:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De wereldwijde goudvoorraden van ETF's zijn vorige maand met bijna 85 ton gedaald, zo schrijft de World Gold Council. Door de oplopende rente stond de goudprijs in februari onder druk, waardoor sommige beleggers hun posities in goud afbouwden. Eind februari hadden deze beleggingsproducten wereldwijd 3.618 ton goud onder beheer, goed voor een marktwaarde van ruim $200 miljard. Vorig jaar stroomde er nog een recordhoeveelheid goud naar ETF's, ondanks een uitstroom in november en december.

Meer Lezen
12 maart 2021 15:20:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Ruim een maand na de silversqueeze lijkt de markt langzaam weer terug te keren naar normaal. De levertijden voor sommige zilveren munten zijn nog steeds langer dan normaal, maar lopen niet verder op. Beleggingsmunten zijn bij de meeste leveranciers weer in grote aantallen te bestellen, evenals de grote zilverbaren in combinatie met opslag. Maar hoe gaat het nu verder met de zilvermarkt? En wat zijn de verwachtingen voor de zilverprijs? Kitco sprak met analist Jeffrey Christian van de CPM Group over de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer Lezen
12 maart 2021 08:20:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in zilver

De US Mint komt later dit jaar met een nieuw design voor de Silver Eagle en Gold Eagle munten. Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van deze beleggingsmunten is de achterzijde van de munt geheel vernieuwd. Het oude ontwerp met de adelaar en het schild, in 1986 ontworpen door John Mercanti, maakt plaats voor een nieuw ontwerp met een adelaar die een landing maakt op een tak.

Meer Lezen
9 maart 2021 11:09:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De Silver Bitcoin is een zilveren munt gebaseerd is op de iconische Bitcoin munt. Het muntstuk bevat net als de meeste gangbare beleggingsmunten 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,9% puur zilver. De munt is geslagen in opdracht van Niue, een klein eiland in de Grote Oceaan. De munt geldt daar als wettig betaalmiddel met een nominale waarde van 2 Nieuw-Zeelandse dollar.

Meer Lezen
8 maart 2021 13:19:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in zilver

De goudkoers staat de laatste weken behoorlijk onder druk door de stijgende rente. De prijs van het edelmetaal zakte deze week onder de $1.700 per troy ounce, het laagste niveau in dollars sinds juni vorig jaar. Deze koersdaling is opmerkelijk, want tegelijk met de oplopende rente nemen ook de inflatieverwachtingen toe. Dat betekent dat het geld aan koopkracht verliest en dat er nog steeds een goede reden is om edelmetalen als goud en zilver te bezitten. Maar is dit ook een goed moment om goud te kopen?

Meer Lezen
5 maart 2021 15:25:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De Amerikaanse grondstoffenbeurs heeft de margeverplichtingen voor goud deze week met 9,1% verlaagd. Voor een contract voor 100 troy ounce goud gaat de marge naar $10.000, terwijl die voor een mini contract van 50 troy ounce naar $5.000 daalt. Door deze verlaging wordt het voor handelaren makkelijker om via de termijnmarkt een positie in goud te nemen. Grote spelers in de goudmarkt zoals handelaren, smelterijen en mijnbouwbedrijven gebruiken deze markt om hun fysieke goudvoorraden af te dekken. Ook bullion banks dekken hun voorraden fysiek edelmetaal via termijncontracten af om het koersrisico weg te nemen.

Meer Lezen
5 maart 2021 11:16:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudprijs zakte deze week naar €45.660 per kilo en bereikte daarmee het laagste niveau in bijna een jaar. De prijs van het edelmetaal staat onder druk door de stijging van de rente en verbeterde vooruitzichten over het herstel van de economie. Ook verwachten beleggers dat het nieuwe Amerikaanse stimuleringsprogramma van $1,9 biljoen een positieve bijdrage zal leveren. In dollars zakte de prijs van het edelmetaal naar $1.707 per troy ounce, het laagste niveau in acht maanden.

Meer Lezen
4 maart 2021 10:00:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Producten 41 tot 50 van 780 in totaal

Toon: