Nieuws

Producten 41 tot 50 van 447 in totaal

Toon:

De wereldeconomie economie lijkt weer uitstekend te draaien, maar tegelijkertijd zien we verschillende opkomende economieën in de problemen komen en nemen ook de geopolitieke spanningen in de wereld toe. Ondertussen zakt de goudprijs tot het laagste niveau in meer dan twee jaar. Hoe moeten we deze ontwikkelingen afwegen? En is dit een goed moment om edelmetaal aan uw portefeuille toe te voegen?

Meer Lezen
11 okt. 2018 14:12:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De verkoop van gouden munten en goudbaren bij de Perth Mint steeg in september naar 62.552 troy ounce en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds januari vorig jaar. Ook zag het Australische munthuis een sterke toename in de vraag naar beleggingszilver, want de afgelopen maand verdubbelde de vraag naar 1,3 miljoen troy ounce. Dat was het hoogste volume sinds maart 2016.

Meer Lezen
5 okt. 2018 10:50:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De centrale bank van Polen heeft in juli en augustus 9,3 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Internationaal Monetair Fonds. Het was de eerste aankoop in twintig jaar en tevens de grootste aankoop van alle landen binnen de Europese Unie gedurende deze periode. Met deze aankoop breidt het land haar goudvoorraad uit van 3,31 miljoen troy ounce (103 ton) naar 3,61 miljoen troy ounce (112,3 ton).

Meer Lezen
5 okt. 2018 08:48:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft in augustus 31 ton goud gekocht en brengt haar totale reserves in edelmetaal daarmee naar 2.000 ton. Volgens de laatste cijfers van de centrale bank heeft Rusland momenteel een totale reserve van $460 miljard, waarvan het edelmetaal tegen de huidige goudprijs een waarde van $77 miljard vertegenwoordigt. De overige reserves bestaan uit tegoeden in vreemde valuta, zoals staatsobligaties die onder andere in euro's, dollars en yuan genoteerd staan. Rusland koopt vrijwel iedere maand edelmetaal bij, maar de aankoop van augustus was de grootste sinds september vorig jaar.

Meer Lezen
27 sep. 2018 16:09:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs in euro's zakte deze week naar het laagste niveau sinds begin 2016, maar volgens analisten van Bank of America is dat geen reden om het edelmetaal de rug toe te keren. In een interview met Bloomberg zegt Francisco Blanch, grondstoffenanalist bij deze bank, dat de prijs van het edelmetaal volgend jaar naar $1.350 per troy ounce kan stijgen. Dat is ruim 10% meer dan de prijs waarvoor goud op het moment van schrijven van eigenaar wisselt en 5% meer dan de gemiddelde prijs van de afgelopen twaalf maanden.

Meer Lezen
27 sep. 2018 13:25:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Vermogende particulieren in Azië krijgen weer vaker het advies om goud te kopen, zo blijkt uit een rondvraag van financieel dienstverlener INTL FCStone onder 174 verschillende banken, adviseurs en vermogensbeheerders. In hun nieuwste rapport 'Going For Gold' lezen we dat 62% van de respondenten haar vermogende klanten adviseert om (meer) goud te kopen, omdat de prijs momenteel relatief laag is en ze economische, financiële en geopolitieke situatie momenteel gunstig vinden.

Meer Lezen
7 sep. 2018 11:12:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Duitse jongeren hebben dit jaar veel meer geld opzij gezet voor onverwachtse tegenvallers dan in 2015, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van het Bankenverband, de Duitse vereniging van banken. Een rondvraag onder jongeren in de leeftijdscategorie van 14 tot 17 jaar leert ons dat de meeste jongeren sparen om grote aankopen te kunnen doen (45%), maar dat ze ook vaker geld opzij zetten om tegenvallers op te vangen (19%). Ook zijn ze meer dan in 2015 bezig met vermogensopbouw (16%) en sparen voor hun pensioen (5%).

Meer Lezen
7 sep. 2018 09:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

In 2008 brak de grootste crisis uit sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. Om te voorkomen dat het financiële systeem zou vastlopen werd besloten de meeste banken met overheidsgaranties en belastinggeld overeind te houden. Bijna tien jaar later lijkt de crisis helemaal achter ons te liggen en groeit de economie weer, terwijl er op Europees niveau verschillende vangnetten en procedures werden opgesteld om een toekomstige crisis effectiever aan te kunnen pakken.

Meer Lezen
4 sep. 2018 20:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Verschillende landen voegen goud aan hun reserves toe om te kunnen ontsnappen aan de hegemonie van de dollar, zo verklaarde commentator en auteur Jim Rickards in een interview met CNN. Het meest toonaangevende voorbeeld is Rusland, dat al jaren edelmetaal aan haar reserves toevoegt en haar dollartegoeden afbouwt. Ook merkt hij op dat andere landen bezig zijn om alternatieve betaalsystemen te ontwikkelen, zodat Amerikaanse financiële sancties op termijn minder effect zullen hebben.

Meer Lezen
28 aug. 2018 14:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De regering van Venezuela wil goud verkopen aan de eigen bevolking, zo maakte president Maduro afgelopen zondag bekend tijdens een optreden op de landelijke televisie. Hij wil de bevolking stimuleren om goud te kopen en heeft daarom de centrale bank opdracht gegeven goudbaren te produceren en te certificeren.

Meer Lezen
28 aug. 2018 12:24:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 41 tot 50 van 447 in totaal

Toon: