Nieuws

Producten 31 tot 40 van 422 in totaal

Toon:

Onlangs publiceerden we op Holland Gold een artikel over Plethora Precious Metals, een succesvol beleggingsfonds in de goudmijnsector dat de afgelopen zes jaar meer dan 500% rendement wist te behalen. Wie zitten er achter dit Nederlandse fonds en waarom zijn ze zo succesvol?

Meer Lezen
22 maart 2019 10:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De laatste jaren hebben goudmijnaandelen per saldo niet veel opgeleverd, maar sommige beleggingsfondsen wisten toch succes te behalen. Een klein beleggingsfonds uit Nederland laat de concurrentie ver achter zich door te beleggen in nieuwe en kleine goudmijnen. Plethora Precious Metals, een fonds dat een slechts €18 miljoen aan vermogen beheert, werd onlangs zelfs geïnterviewd door Bloomberg.

Meer Lezen
19 maart 2019 15:52:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Britten die zich zorgen maken over een Brexit slaan niet alleen een voorraad medicijnen en toiletpapier in, ook zoeken ze manieren om hun vermogen veilig te stellen. En dat merken ook juweliers, want de vraag naar Zwitserse horloges is de afgelopen maand sterk toegenomen. Volgens de Zwitserse federatie van horlogemakers is de export van uurwerken naar het Verenigd Koninkrijk in februari met 58% gestegen. Het land neemt zelfs 80% van de wereldwijde toename van de Zwitserse export van horloges voor haar rekening.

Meer Lezen
19 maart 2019 12:25:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De goudprijs zal dit jaar profiteren van een zwakkere dollar en meer terughoudendheid onder centrale banken. Dat schrijft analiste Georgette Boele van de ABN Amro in haar nieuwste update over de edelmetalen. Ze verwacht dat de goudprijs dit jaar zal stijgen tot $1.400 per troy ounce.

Meer Lezen
15 maart 2019 11:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Aunexum Precious Metals Group, waar Holland Gold onderdeel van is, organiseert een seminar met monetair econoom en publicist Edin Mujagic. Dit seminar staat in het teken van het geldsysteem en valt samen met de 'Week van het Geld'. Mujagic zal u bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het monetaire systeem en zal deze vanuit een historisch perspectief belichten.

Meer Lezen
12 maart 2019 11:48:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De ECB heeft deze week een nieuwe ronde van liquiditeitssteun voor banken aangekondigd. Vanaf september kunnen banken aanspraak maken op tegoeden van de centrale bank via het zogeheten TLTRO programma. Daardoor wordt het voor banken gemakkelijker om leningen te verstrekken aan consumenten en bedrijven. Het doel van deze maatregel is om de kredietverlening op gang te houden, zodat de centrale bank eerder haar inflatiedoel van 2% op de middellange termijn haalt.

Meer Lezen
8 maart 2019 15:42:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De centrale bank van China heeft in februari voor de derde maand op rij goud aan haar reserves toegevoegd. De goudvoorraad steeg in februari naar 60,26 miljoen troy ounce, een toename van 320.000 troy ounce. Omgerekend is dat een aankoop van 9,95 metrische ton, waarmee de totale voorraad stijgt naar 1.874,34 metrische ton. In januari voegde de centrale bank al 380.000 troy ounce aan haar reserve toe, omgerekend bijna 12 metrische ton.

Meer Lezen
8 maart 2019 12:32:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In navolging op een aantal andere Europese landen overweegt nu ook Roemenië haar goudvoorraad terug te halen naar eigen land. De leider van de grootste politieke partij, Liviu Dragnea, heeft namelijk een nieuwe wetsvoorstel ingediend dat de centrale bank verplicht 95% van de goudvoorraad in eigen land te bewaren.

Meer Lezen
1 maart 2019 10:58:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Perth Mint is toegelaten als internationaal lid van de Shanghai Gold Exchange, zo meldt The West Australian. Daarmee krijgt het munthuis rechtstreeks toegang krijgt tot de Chinese goudmarkt en is het niet meer afhankelijk van andere partijen om haar goud in China aan te bieden. Richard Hayes, directeur van de Perth Mint, zei daar tegenover de Australische krant het volgende over.

Meer Lezen
25 feb. 2019 11:07:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Italiaanse oppositiepartij Fratelli d'Italia heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om de centrale bank te nationaliseren. Het wetsvoorstel werd ingediend door een partij uit de oppositie, maar krijgt ook steun van een parlementariër van de regerende Vijfsterrenbeweging. Of het wetsvoorstel op een meerderheid kan rekenen is nog maar de vraag, maar het laat wel geval zien dat er steeds meer druk op de centrale bank wordt uitgeoefend. Zo kwam Lega Nord eerder deze maand met een voorstel om de goudvoorraad van de centrale bank te verkopen.

Meer Lezen
22 feb. 2019 15:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 31 tot 40 van 422 in totaal

Toon: