Nieuws

Producten 31 tot 40 van 447 in totaal

Toon:

De vijf grootste banken van Italië hebben gezamenlijk een bedrag van €2,75 miljard in een noodfonds gestopt om kleinere banken in onzekere tijden te kunnen ondersteunen. Volgens de Italiaanse krant Il Messaggero hebben de banken Intesa Sanpaolo, UniCredit, Banco BPM, Ubi Banca en Banca Monte dei Paschi elk een bedrag van €550 miljoen opzij gezet om problemen bij kleinere banken op te kunnen lossen.

Meer Lezen
9 nov. 2018 14:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De regering van Venezuela zou van plan zijn om voor $550 miljoen aan goudstaven weg te halen bij de Bank of England. Twee verschillende bronnen verklaarden tegenover Reuters dat het Zuid-Amerikaanse land zich zorgen maakt over nieuwe sancties, waardoor het lastiger kan worden om het goud terug te halen.

Meer Lezen
8 nov. 2018 14:41:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Een scenario waarin Italië de euro verlaat is zo goed als uitgesloten, omdat het land daarmee economisch gezien zelfmoord zou plegen. Dat zei de president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker vrijdag in een gesprek met de Oostenrijkse zender ORF. Volgens hem is er dus geen reden om bezorgd te zijn over een mogelijk vertrek van Italië uit de muntunie.

Meer Lezen
2 nov. 2018 15:24:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Rand Refinery heeft dit jaar in samenwerking met de South African Mint een zilveren versie van de bekende Krugerrand munt gelanceerd. Deze nieuwe zilveren Krugerrand munt bevat exact 1 troy ounce aan puur zilver (99,99%) en vormt daarmee een interessant alternatief voor bekende beleggingsmunten als de Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Silver Eagle en de Oostenrijkse Philharmoniker.

Meer Lezen
2 nov. 2018 13:50:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in zilver

De Amerikaanse regering heeft nieuwe sancties tegen Venezuela opgelegd om de goudmarkt van het land te ontregelen. Met deze maatregel probeert men de druk op de Venezolaanse president Maduro verder op te voeren, omdat de export van goud een interessante bron van inkomsten is voor de regering.

Meer Lezen
2 nov. 2018 12:37:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs steeg vandaag naar €35.000 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau in vier maanden tijd. Het edelmetaal profiteert van onrust op de aandelenmarkt en de impasse die is ontstaan met betrekking tot de Italiaanse begroting. De laatste weken heeft de Amerikaanse aandelenmarkt haar volledige koerswinst van dit jaar verspeeld, terwijl de beurzen in Europa momenteel zelfs lager staan dan het niveau van begin dit jaar.

Meer Lezen
26 okt. 2018 14:43:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft haar goudaankopen de laatste maanden nog wat verder opgeschroefd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. Na de aankoop van bijna 25 ton goud in de maand juli voegde de centrale bank in de maanden augustus en september respectievelijk 31,1 ton en 37,32 ton aan haar reserves toe.

Meer Lezen
26 okt. 2018 09:23:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs is de afgelopen zes maanden gedaald als gevolg van een sterkere dollar. Ook staat het edelmetaal onder druk door een oplopende rente, waardoor obligaties weer aantrekkelijker worden. Ondanks dat blijft het volgens de World Gold Council interessant om edelmetaal te bezitten. Zo bewijst goud haar toegevoegde waarde in tijden van dalende aandelenkoersen en afnemende liquiditeit.

Meer Lezen
18 okt. 2018 10:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Polen heeft in september opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die het IMF eerder deze week bekendmaakte. De centrale bank voegde 4,4 ton aan haar goudvoorraad toe, waarmee de totale voorraad van het land steeg tot ongeveer 117 ton. Dat is het hoogste niveau in meer dan 35 jaar.

Meer Lezen
18 okt. 2018 08:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De plotselinge correctie op de Amerikaanse aandelenmarkt zorgde deze week voor een opleving van de goudprijs. Terwijl de Dow Jones index in twee dagen tijd met meer dan 5% onderuit ging steeg de prijs van het edelmetaal naar het hoogste niveau in twee maanden. De prijs van een troy ounce goud stond maandag nog op $1.184 per troy ounce, maar vrijdag werd er voor hetzelfde gewicht ongeveer $1.220 neergeteld. In dollars gemeten is dat een stijging van 3%, terwijl de prijs in euro's deze week met ongeveer 2,3% gestegen is.

Meer Lezen
12 okt. 2018 15:20:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 31 tot 40 van 447 in totaal

Toon: