Nieuws

Producten 31 tot 40 van 562 in totaal

Toon:

Lagarde is nog maar net begonnen bij de ECB en heeft nu al haar stempel gedrukt op het beleid. Afgelopen woensdag zei ze dat landen als Nederland en Duitsland de hand van de knip moeten halen en meer geld moeten uitgeven. Volgens de kersverse centraal bankier hebben deze landen namelijk ruimte op de begroting om een stimulerend beleid te voeren.

Meer Lezen
1 nov. 2019 19:28:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Beleggers kunnen volgend jaar een verdere stijging van de goudkoers verwachten. Dat schrijft de Wereldbank in een nieuw rapport dat dinsdag verscheen. De laatste twee maanden schommelt de prijs van het edelmetaal rond de $1.500 per troy ounce. Dat betekent dat de prijs nog ruim 6% kan stijgen. Volgens de Wereldbank geeft het verslechterde vooruitzicht voor de wereldeconomie een stimulans aan de goudkoers.

Meer Lezen
1 nov. 2019 15:53:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Negatieve rente op staatsleningen en records op de aandelenmarkt maken goud een aantrekkelijk alternatief. Ook biedt het edelmetaal bij negatieve rente meer diversificatie binnen een gespreide beleggingsportefeuille. Dat schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport dat deze week werd vrijgegeven. De verwachting dat de rente op staatsleningen langdurig laag blijft rechtvaardigt volgens de organisatie een hogere weging van goud in de beleggingsportefeuille.

Meer Lezen
1 nov. 2019 10:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Mike Maloney was deze week te gast in de podcast van In Gold We Trust. Samen met Ronald-Peter Stoeferle praat hij over de laatste ontwikkelingen op de goudmarkt, de bubbel in aandelen en obligaties en het monetaire systeem. Aan de hand van een aantal grafieken legt Maloney uit dat het nog steeds interessant is om goud te kopen. Door de negatieve rente en de alsmaar hoge schulden is goud relatief goedkoop geworden.

Meer Lezen
25 okt. 2019 14:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Meer dan de helft van alle banken in de wereld kan bij een volgende crisis in de problemen komen, omdat hun winstgevendheid onvoldoende is om de kosten van het vermogen te dekken. Dat schrijft onderzoeksbureau McKinsey in haar nieuwste Global Banking Annual Review 2019. Niet alleen is de winstgevendheid van veel banken sinds de financiële crisis van 2008 afgenomen, ook zijn de meeste banken te klein om een nieuwe crisis te weerstaan.

Meer Lezen
25 okt. 2019 09:58:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Volgens Mario Draghi zijn er in Europa 'milde signalen' van overwaardering in de financiële markten en in vastgoed. Dat zei de president van de centrale bank vrijdag bij het International Monetary and Financial Committee in Washington. Hij waarschuwde dat de financiële stabiliteit onder druk staat, omdat het vooruitzicht voor de wereldeconomie is verslechterd.

Meer Lezen
22 okt. 2019 11:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De huizenmarkt in Amsterdam begint steeds meer kenmerken van een bubbel aan te nemen. Dat concludeert de Zwitserse zakenbank UBS in haar nieuwste rapport over de vastgoedmarkt. In de nieuwste editie van de Global Real Estate Bubble Index staat Amsterdam voor het eerst in de top vijf van steden met de meest overgewaardeerde huizenmarkt. Daarmee laat onze hoofdstad andere wereldsteden als Parijs, Londen, New York en Tokyo achter zich.

Meer Lezen
18 okt. 2019 13:43:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Federal Reserve heeft de afgelopen maand ruim $200 miljard aan schuldpapier aan haar balans toegevoegd. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwste cijfers van de centrale bank. Daarmee heeft de Fed zes maanden aan 'tapering' ongedaan gemaakt, want het balanstotaal is met $3,96 biljoen weer terug op het niveau van maart.

Meer Lezen
18 okt. 2019 12:02:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben de afgelopen jaren verschillende stimuleringsprogramma's doorgevoerd om de economie te stimuleren en de rente te verlagen. Maar wat hebben ze door de jaren heen allemaal op hun balans gezet? Oxford Economics maakte een overzicht van alle aankopen van centrale banken en rangschikte deze naar categorie. Zoals verwacht kochten centrale banken overwegend staatsobligaties, maar ook andere bezittingen.

Meer Lezen
15 okt. 2019 14:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De goudvoorraden van ETF's bereikten in september een nieuw record van 2.808 ton. Dat maakte de World Gold Council eerder deze week bekend. Beleggers zoeken hun toevlucht in goud na de aankondiging van nieuwe monetaire stimulering door centrale banken. Ook zorgen geopolitieke risico's en de aanhoudend lage rente voor een grotere vraag naar goud. In september voegde zogeheten exchange traded funds 75,2 ton aan hun reserves toe, waarvan het grootste deel in september voor rekening kwam van Noord-Amerikaanse fondsen.

Meer Lezen
11 okt. 2019 11:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 31 tot 40 van 562 in totaal

Toon: