Nieuws

Producten 31 tot 40 van 655 in totaal

Toon:

Beleggers hebben in april opnieuw veel goud gekocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de World Gold Council. Wereldwijd stegen goudvoorraden van ETF's met 170 ton naar een nieuw record van 3.355 ton. Omgerekend naar de actuele goudkoers beheren deze goud-ETF's inmiddels een recordbedrag van $184 miljard. Daarvan kwam $9,3 miljard in de maand april binnen, de grootste maandelijkse instroom ooit gemeten. Vooral Amerikaanse beleggers stapten de afgelopen maand in goud. Ook Europese beleggers hebben de laatste maanden veel goud gekocht.

Meer Lezen
8 mei 2020 10:24:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Door het grote aantal bestellingen van de afgelopen weken is het momenteel erg druk bij ons logistiek centrum. Normaal gesproken passen we de capaciteit daarop aan, maar door de maatregelen tegen het coronavirus mogen er maar een beperkt aantal mensen in de kluis werken. Daardoor kan de verzending van uw bestelling een paar dagen langer duren dan u van ons gewend bent. We doen uiteraard ons best om alle bestellingen zorgvuldig af te wikkelen en houden u op de hoogte van de status van uw bestelling.

Meer Lezen
6 mei 2020 11:18:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

We houden u wekelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals eerder besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze wekelijkse update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
1 mei 2020 14:29:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Venezuela heeft de afgelopen maand opnieuw goud verkocht om de economie te ondersteunen. Volgens Bloomberg verkocht de centrale bank ongeveer 9 ton goud aan Iran, goed voor een marktwaarde van ongeveer $500 miljoen. In ruil voor het goud leverde Iran onderdelen waarmee Venezuela olieraffinaderijen kan repareren. Ook stuurde Iran technisch personeel om onderdelen te installeren en de productie van raffinaderijen op te schalen.

Meer Lezen
1 mei 2020 11:37:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De uitbraak van het coronavirus zorgde in het eerste kwartaal voor een vlucht naar goud als veilige haven. In Westerse economieën nam de vraag naar beleggingsgoud en goud-ETF's sterk toe, terwijl de wereldwijde vraag naar gouden sieraden juist daalde. Daardoor bleef de totale vraag ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Dat schrijft de World Gold Council in haar nieuwste kwartaalrapportage over de goudmarkt.

Meer Lezen
1 mei 2020 07:41:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De centrale bank van Canada zet de geldkraan wagenwijd open. Eind maart kondigde ze een nieuw opkoopprogramma voor staatsobligaties aan, waardoor het balanstotaal explosief is toegenomen. Sinds de lancering van dit nieuwe stimuleringsprogramma begin april is de balans van 155 naar bijna 350 miljard Canadese dollars gestegen. Dat is meer dan een verdubbeling in een maand tijd. Ook koopt de centrale bank nu veel meer staatsobligaties dan tijdens de kredietcrisis van 2008.

Meer Lezen
29 apr. 2020 10:20:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

We houden u wekelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals eerder besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze wekelijkse update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
24 apr. 2020 14:41:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Rusland gaat permanente exportlicenties verstrekken aan goudmijnen, zodat ze hun goud rechtstreeks op de internationale markt kunnen aanbieden. Tot voor kort konden ze het alleen verkopen aan Russische banken, die het weer doorverkochten aan de centrale bank. Maar nu de centrale bank haar binnenlandse goudaankopen heeft gestaakt moeten de mijnen op zoek naar een nieuwe koper. Dat proces kwam moeizaam op gang, omdat de goudmijnen voor iedere internationale transactie een aanvraag moesten indienen. Door permanente licenties te verstrekken is dat in de toekomst niet meer nodig.

Meer Lezen
23 apr. 2020 14:07:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Bank of America heeft haar koersdoel voor goud met meer dan 50% verhoogd naar $3.000 per troy ounce. In een nieuw rapport getiteld 'The Fed can't print Gold' schrijven analisten van de bank dat het edelmetaal zal profiteren van ongekende fiscale en monetaire stimulering. Eerder verhoogde de bank haar koersdoel al naar $2.000, maar door de omvang van alle stimuleringsmaatregelen kan de goudkoers nog verder stijgen.

Meer Lezen
23 apr. 2020 11:53:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

We houden u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. Zoals eerder besproken is door de recente toename van de vraag naar fysiek edelmetaal de wachttijd sterk opgelopen. In deze update praten we u bij over de actuele situatie in de markt en verwachte levertijden.

Meer Lezen
17 apr. 2020 13:08:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Producten 31 tot 40 van 655 in totaal

Toon: