Nieuws

Producten 31 tot 40 van 466 in totaal

Toon:

De prijs van palladium bereikte deze week een nieuw record van meer dan €37.000 per kilogram. Het edelmetaal is daarmee een stuk duurder geworden dan goud, dat op het moment van schrijven iets meer dan €36.000 kost. Palladium is vorig jaar meer dan 22% in prijs gestegen en was daarmee het best presterende edelmetaal van 2018.

Meer Lezen
10 jan. 2019 09:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Dit jaar zullen de prijzen van goud en zilver verder stijgen, terwijl de prijzen van platina en palladium waarschijnlijk onder druk blijven staan. Dat schrijft onderzoeksbureau Metals Focus in een nieuw rapport over edelmetalen. De analisten van Metals Focus verwachten dat goud dit jaar zal profiteren van een vlucht naar veilige havens.

Meer Lezen
4 jan. 2019 12:20:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudprijs zal waarschijnlijk volgende week de grens van $1.300 per troy ounce testen. Dat zegt analist Jeffrey Christian van de CPM Group in een interview met Bloomberg. De stijging van de goudprijs van de afgelopen maanden is volgens hem het resultaat van een combinatie van factoren.

Meer Lezen
4 jan. 2019 09:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Nout Wellink verwacht dat centrale banken het de komende jaren erg moeilijk zullen krijgen, omdat er wereldwijd een anti-establishment beweging gaande is en centrale banken onderdeel zijn van dat establishment. Na de extreme monetaire stimulering van de afgelopen jaren moeten centrale banken nu de rente verhogen. Ze moeten impopulaire maatregelen nemen, waardoor de weerstand vanuit de politiek zal toenemen. Wellink verwijst onder meer naar de kritiek van president Trump op het beleid van de Federal Reserve. Ook ziet hij dat de situatie in een land als Italië sinds de Europese schuldencrisis niet verbeterd is.

Meer Lezen
28 dec. 2018 17:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Beleggers halen op grote schaal geld weg uit beleggingsfondsen, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Investment Company Institute. In de week van 19 december werd er $56,2 miljard aan vermogen weggehaald, het hoogste bedrag sinds de week van 15 oktober 2008. De afgelopen weken haalden beleggers ook al veel geld uit beleggingsfondsen, zoals onderstaande grafiek laat zien. In de week van 19 december ging het om een bedrag van $27 miljard voor de aandelenfondsen en bijna $20 miljard voor de obligatiefondsen.

Meer Lezen
28 dec. 2018 17:25:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De centrale bank van Rusland heeft in november 37,3 ton goud aan haar reserves toegevoegd. Met deze aankoop stijgt de totale goudvoorraad van het land naar meer dan 2.100 ton goud, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudreserves. Sinds het begin van het jaar de centrale bank een recordhoeveelheid van meer dan 260 ton aan haar voorraad toegevoegd.

Meer Lezen
21 dec. 2018 15:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In verband met de feestdagen is het kantoor van Holland Gold op dinsdag 25 december en woensdag 26 december gesloten. Ook zijn we op 31 december en 1 januari gesloten. Uiteraard kunt u op ieder moment een bestelling plaatsen via de website, zoals u dat van ons gewend bent. Houd er echter rekening mee dat het tijdens de feestdagen iets langer kan duren voordat uw bestelling wordt afgeleverd.

Meer Lezen
21 dec. 2018 14:11:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De aandelenmarkt zal de komende jaren onder druk blijven staan en beleggers moeten zich op het ergste voorbereiden. Dat zei Alan Greenspan, oud-voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, in een interview met CNN. Hij liet weten niet verrast te zijn door de recente onrust op de aandelenmarkt, omdat het past bij het kuddegedrag van mensen. Toch ziet hij ook fundamentele redenen voor de daling van de aandelenkoersen.

Meer Lezen
21 dec. 2018 13:50:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Volgens voormalig Federal Reserve voorzitter Janet Yellen kan er zo weer een financiële crisis uitbreken, omdat er nog steeds grote gaten in het financiële systeem zitten. In een bijeenkomst in New York zei ze dat het toezicht op de banken de laatste jaren weliswaar is aangescherpt, maar dat er nog steeds veel onderdelen zijn waar toezichthouders niet goed op kunnen anticiperen.

Meer Lezen
14 dec. 2018 14:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Volgens de ABN Amro is er een grote kans dat de zilverprijs de komende twee jaar zal stijgen. In een nieuw rapport schrijft analiste Georgette Boele dat het edelmetaal dit jaar hard is afgestraft, maar dat de toekomst er gunstig uitziet. Ze verwacht dat de vraag naar zilver in belangrijke afzetmarkten als China en India zal toenemen.

Meer Lezen
14 dec. 2018 13:32:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Producten 31 tot 40 van 466 in totaal

Toon: