Nieuws

Producten 31 tot 40 van 780 in totaal

Toon:

De vraag naar zilver is aanzienlijk gestegen door de coronacrisis en de silversqueeze. Dat schrijft de Londen Bullion Market Association (LBMA) in een nieuw rapport over de zilvermarkt. Vorig jaar steeg de vraag naar beleggingszilver met ongeveer 20% naar ongeveer $10 miljard, het hoogste niveau sinds 2012. De voorraden van zilver-ETF's stegen vorig jaar zelfs met een recordvolume van 331 miljoen troy ounce. Daarnaast kochten beleggers voor 200 miljoen troy ounce aan munten en baren, het hoogste volume sinds 2016. Ook deden aandelen van zilvermijnen het goed, want die stegen vorig jaar gemiddeld 44%.

Meer Lezen
15 apr. 2021 07:37:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Centrale banken kopen sinds de coronacrisis weer op grote schaal staatsobligaties en ander schuldpapier. Naar eigen zeggen om de rente laag te houden. Ook Australië doet mee aan deze waanzin, want de monetaire basis is daar in een jaar tijd verdubbeld. De centrale bank kocht meer dan $100 miljard aan staatsobligaties. Door het opkoopprogramma heeft de centrale bank al 15% van de totale staatsschuld van het land op haar balans staan.

Meer Lezen
14 apr. 2021 10:34:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

ING verlaagt met ingang van 1 juli de drempel voor negatieve rente naar €100.000. Dat betekent dat veel meer spaarders een half procent rente gaan betalen over hun vermogen. Momenteel ligt die grens bij de ING, Rabobank en de Volksbank nog op €250.000, terwijl spaarders bij ABN Amro tot een half miljoen euro veilig zijn. Triodos hanteert sinds vorig jaar al negatieve rente boven een ton spaargeld.

Meer Lezen
9 apr. 2021 19:30:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben in februari opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd, ondanks de verkoop van goud door Turkije. De World Gold Council registreerde aankopen door India (11,2 ton), Oezbekistan (7,2 ton), Kazachstan (1,6 ton) en Colombia (0,5 ton), terwijl Turkije wat edelmetaal verkocht (11,7 ton). Dat betekent dat de goudvoorraden van centrale banken in februari per saldo met 8,8 ton zijn gestegen. Een maand eerder verkochten centrale banken nog goud.

Meer Lezen
9 apr. 2021 13:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De centrale bank van Hongarije heeft haar goudvoorraad uitgebreid van 31,5 naar 94,5 ton. Het land verdrievoudigt haar goudreserve vanwege stijgende schulden wereldwijd en de vrees voor hogere inflatie. Onder die omstandigheden is het nog belangrijker op goud aan te houden als veilige haven, zo schrijft de centrale bank in een toelichting op het besluit. In 2018 kocht het land ook al veel goud en besloot ze haar voorraad te repatriëren.

Meer Lezen
9 apr. 2021 08:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudmijnsector van Turkije heeft vorig jaar een recordhoeveelheid van 42 ton goud gedolven. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Turkse ministerie van Energie en Grondstoffen. De afgelopen vijf jaar heeft de goudmijnsector van het land al meer dan 154 ton goud gewonnen, maar in de toekomst moet dat nog meer worden. Zo wil de regering de goudproductie de komende vijf jaar verder uitbreiden tot honderd ton per jaar.

Meer Lezen
2 apr. 2021 18:37:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Als de Amerikaanse regering in dit tempo schulden blijft maken, dan zullen mensen uiteindelijk het vertrouwen verliezen in de dollar. Dat zei voormalig Congreslid Ron Paul eerder deze week in een interview met Kitco. Daarmee reageert hij op een nieuw stimuleringsprogramma van $2 biljoen dat president Biden wil doorvoeren. Ook beklaagt hij zich over centrale banken, die volgens hem helemaal niet zo onafhankelijk zijn en al jaren een falend monetair beleid voeren.

Meer Lezen
2 apr. 2021 11:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Turkse president Erdogan heeft zijn bevolking opgeroepen goud te verkopen en in te wisselen voor Turkse lira. Ook zouden Turken hun harde buitenlandse valuta moeten omwisselen voor de Turkse munt. Met die oproep probeert hij de waardedaling van de lira te stoppen en de torenhoge inflatie te temmen. In 2018 probeerde hij de bevolking ook al te overtuigen om goud te verkopen.

Meer Lezen
2 apr. 2021 09:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De coronacrisis heeft een vlucht naar contant geld veroorzaakt, zo blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank. Terwijl het gebruik van contant geld door de pandemie verder is afgenomen zijn mensen juist meer bankbiljetten gaan oppotten als een alternatieve veilige haven. De centrale bank spreekt dan ook van een 'paradox' in de manier waarop mensen naar contant geld kijken. De rol van cash verschuift steeds meer van betaalmiddel naar een alternatief spaarmiddel en daar valt wat voor te zeggen.

Meer Lezen
25 maart 2021 17:48:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Door de daling van de goudkoers is de belangstelling voor het edelmetaal in Azië de laatste maanden sterk toegenomen, zo schrijft Bloomberg. India importeert de laatste maanden steeds meer goud, terwijl de Chinese goudmarkt ook weer herstel laat zien. Consumenten durven weer sieraden en beleggingsgoud te kopen, nu de prijzen lager liggen en economische vooruitzichten verbeteren. Dit legt een solide bodem onder de goudkoers, die onlangs nog het laagste niveau in bijna een jaar bereikte.

Meer Lezen
23 maart 2021 15:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 31 tot 40 van 780 in totaal

Toon: