Nieuws

Producten 21 tot 30 van 875 in totaal

Toon:

De vraag naar gouden en zilveren munten is nog steeds aanzienlijk groter dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit cijfers van verschillende toonaangevende munthuizen. Zo verkocht de Perth Mint in november 115.872 troy ounce aan gouden munten en baren, een stijging van 94% ten opzichte van een maand eerder en een stijging van 38% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van zilver steeg in november naar 1,53 miljoen troy ounce, een toename 13,2% ten opzichte van een maand eerder en 37% meer dan in november vorig jaar.

Meer Lezen
9 dec. 2021 07:42:00 door Joris Beemsterboer Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De inflatie in Italië lijkt mee te vallen met slechts 2,9% op jaarbasis, maar als we dieper in de cijfers duiken zien we ook daar een zorgwekkende ontwikkeling. Zo zijn producentenprijzen in dat land de laatste maanden explosief toegenomen. In oktober waren deze zelfs 20% hoger dan een jaar eerder. Bedrijven zijn vooral veel meer geld kwijt aan energie, maar ook halffabrikaten en grondstoffen zijn sterk in prijs toegenomen.

Meer Lezen
7 dec. 2021 12:57:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

Singapore heeft eerder dit jaar ruim 26 ton goud aan haar reserves toegevoegd. In mei en juni dit jaar kocht de centrale bank van het land in totaal 26 ton goud, zonder dit publiek kenbaar te maken. Pas met de publicatie van nieuwe cijfers van het IMF kwam deze aankoop aan het licht. Het was de eerste aankoop van goud in meer dan twintig jaar.

Meer Lezen
6 dec. 2021 15:53:00 door Joris Beemsterboer Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Goud en Bitcoin kunnen naast elkaar bestaan als alternatieve beleggingscategorieën, omdat ze verschillende eigenschappen hebben. Het edelmetaal heeft zich door de geschiedenis heen bewezen als veilige haven, terwijl Bitcoin de basis kan worden voor een open en neutraal platform waarop men verschillende toepassingen kan bouwen. En waar goud sterk vertegenwoordigd is in de fysieke wereld kunnen virtuele munten een belangrijke rol gaan vervullen in het digitale tijdperk. Dat zeggen de broers Bert en Peter Slagter, auteurs van het boek Ons Geld is Stuk, in een interview bij Holland Gold.

Meer Lezen
3 dec. 2021 12:23:00 door Joris Beemsterboer Comments

Ierland heeft voor het eerst sinds 2009 weer goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht in september en oktober in totaal twee ton goud bij en breidde haar goudvoorraad daarmee uit tot 258.000 troy ounce. Dat is omgerekend ongeveer 8 ton goud, goed voor een marktwaarde van €383 miljoen. Met deze aankoop stijgt het aandeel goud in de totale reserves van het land naar 3,5%, wat nog steeds relatief laag is in vergelijking met andere landen in de Europese muntunie.

Meer Lezen
2 dec. 2021 12:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De inflatie in de eurozone steeg in november naar 4,9%, het hoogste inflatiecijfer sinds de introductie van de muntunie in 1999. Deze uitzonderlijk hoge inflatie is het gevolg van een combinatie van factoren, zoals stijgende energieprijzen, hogere transportkosten en diverse btw-verhogingen. Vooral de snelheid waarmee de inflatie toeneemt is zorgwekkend.

Meer Lezen
1 dec. 2021 14:48:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Uit gegevens van de totale aandelenmarktkapitalisatie ten opzichte van het bruto binnenlands product (bbp) van zeventien ontwikkelde economieën over de afgelopen 150 jaar blijkt dat de wereld zich nog nooit in een bubbel van de huidige omvang heeft begeven.

Meer Lezen
30 nov. 2021 12:34:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De meestal kalm verlopende Amerikaanse feestdag Thanksgiving werd ruw verstoord door een verkoopgolf op de financiële markten. Handelaren reageerden op de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus in Zuid-Afrika door hun effecten massaal te verkopen.

Meer Lezen
29 nov. 2021 16:15:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

Servië heeft haar volledige goudvoorraad naar de eigen centrale bank verplaatst. Dat maakte de gouverneur van de centrale bank Jorgovanka Tabakovic deze week bekend. In een opname voor het Servische televisieprogramma Pink zei ze dat de volledige goudvoorraad inmiddels in eigen land is. Daarmee voegt Servië zich bij een steeds groter aantal landen dat goudvoorraden repatrieert.

Meer Lezen
24 nov. 2021 16:32:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Vorige week bereikte de goudprijs in euro's het hoogste niveau in een jaar tijd, gesteund door hoge inflatiecijfers in de VS. Deze week zakte de koers weer wat, nadat bekend werd dat Jerome Powell een tweede termijn krijgt als president van de Amerikaanse centrale bank. In dollars gemeten zakte de prijs van het edelmetaal deze week onder de $1.800 per troy ounce. Is de prijsstijging daarmee voorbij?

Meer Lezen
24 nov. 2021 14:31:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Producten 21 tot 30 van 875 in totaal

Toon: