Nieuws

Producten 21 tot 30 van 731 in totaal

Toon:

De laatste jaren leverden goudmijnen meer rendement op dan goud, maar over een lange termijn presteerde goud veel beter. Sinds het begin van deze eeuw is de waarde van het edelmetaal ten opzichte van een mandje van goudmijnaandelen namelijk verdubbeld. Ook over een langere termijn laat goud een beter trackrecord zien dan de goudmijnsector. Alleen in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw leverden goudmijnen structureel meer rendement op dan het edelmetaal zelf.

Meer Lezen
5 jan. 2021 10:37:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

In deze tweedelige documentaire van Realvision neemt Grant Williams je mee in de geschiedenis van goud. Waarom begon men het edelmetaal te gebruiken als betaalmiddel? En waarom zijn we daar in de vorige eeuw mee gestopt? In het eerste deel gaan we naar de Zwitserland, waar een van de grootste private goudkluizen ter wereld verstopt is in de bergen.

Meer Lezen
24 dec. 2020 09:53:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Het balanstotaal van de ECB passeerde onlangs de €7 biljoen en is daarmee de helft groter dan begin dit jaar. Steunprogramma's als het opkopen van staatsobligaties en liquiditeitssteun aan banken zorgden voor deze gigantische toename. Zo heeft de centrale bank in totaal al €3,9 biljoen aan obligaties opgekocht, waarvan €750 miljard onder het nieuwe PEPP programma.

Meer Lezen
23 dec. 2020 15:32:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Tijdens de feestdagen hanteren wij andere openingstijden. Het kantoor in Alkmaar is op 24 december en 31 december vanaf 14:00 gesloten en is op 25 december en 1 januari de hele dag gesloten. Onze vestiging in Rotterdam is momenteel al gesloten en gaat op maandag 4 januari weer open.

Meer Lezen
22 dec. 2020 11:47:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De prijs van Bitcoin steeg deze week naar $23.600 en verbrak daarmee het oude record van drie jaar geleden. Door de historisch lage rente is de belangstelling voor Bitcoin toegenomen, terwijl steeds meer institutionele partijen de virtuele munt erkennen als alternatieve beleggingscategorie. Maar hoe verhoudt de populariteit van Bitcoin zich tot goud en zilver?

Meer Lezen
18 dec. 2020 15:03:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De regering van Duitsland heeft dit jaar meer dan €7 miljard verdiend aan de uitgifte van staatsobligaties met negatieve rente. Dat schrijft Reuters op basis van een document van het Duitse ministerie van Financiën. De gemiddelde rente op alle nieuwe obligaties die de regering tot en met november heeft uitgeschreven was -0,56%, een historisch lage rente.

Meer Lezen
18 dec. 2020 10:12:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Goudmijnen profiteerden in het derde kwartaal van een stijgende goudkoers en een daling van de productiekosten, zo schrijft de World Gold Council. In het derde kwartaal kwamen de wereldwijde productiekosten uit op $953 per troy ounce, een daling van 2% ten opzichte van het vorige kwartaal. Deze daling is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de terugkeer naar normale productieniveaus. Begin dit jaar had de goudmijnsector nog te maken met lockdown maatregelen, waardoor ze haar productie (deels) moest sluiten.

Meer Lezen
11 dec. 2020 14:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Goud biedt bescherming tegen schokken in het financiële systeem en verdient daarom een plek in iedere beleggingsportefeuille. Dat schrijft beursexpert Jan Longeval in zijn nieuwe boek 'Heavy Metal'. Terwijl tal van geldsystemen door de geschiedenis heen uit elkaar zijn gevallen weet het edelmetaal nog steeds haar waarde te behouden. Nu bijna $17 biljoen aan obligaties een negatief rendement opleveren en sparen niet meer wordt beloond zullen meer vermogende particulieren en beleggingsfondsen de stap maken richting goud, zo verwacht Longeval.

Meer Lezen
11 dec. 2020 10:54:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Sinds de coronacrisis horen we steeds meer over een 'Great Reset' van het internationale monetaire en financiële systeem. Afgelopen zomer sprak de topvrouw van het IMF al over de noodzaak van een 'reset' om inkomensongelijkheid en armoede in de wereld te verkleinen. Ook was de 'Great Reset' dit jaar het thema op het World Economic Forum. Wereldleiders worstelen met de coronacrisis, die naast menselijk leed ook veel economische schade veroorzaakt. Maar wat bedoelen ze precies wanneer ze het hebben over een grote reset?

Meer Lezen
11 dec. 2020 09:28:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De ECB breidt haar opkoopprogramma met €500 miljard uit naar in totaal €1.850 miljard. Ook verlengt de centrale bank de looptijd van dit nieuwe steunprogramma tot tenminste eind 2023. Op die manier probeert de centrale bank de rente verder omlaag te drukken en kredietverlening aan consumenten en bedrijven te stimuleren. Ook krijgen banken opnieuw meer liquiditeitssteun.

Meer Lezen
10 dec. 2020 20:51:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 21 tot 30 van 731 in totaal

Toon: