Nieuws

Producten 21 tot 30 van 812 in totaal

Toon:

De strijd om de goudvoorraad van Venezuela heeft deze week een nieuwe fase bereikt. Het Britse hooggerechtshof buigt zich namelijk over de vraag wie de rechtmatige eigenaar is van het goud. President Nicolas Maduro wil het goud verkopen, maar de Britse regering erkent hem niet als de legitieme president van Venezuela. Daarom blijft het achter slot en grendel bij de Bank of England.

Meer Lezen
21 juli 2021 14:20:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Door de lage rente gaan steeds meer mensen beleggen. Zo is het percentage van het vermogen dat Amerikanen aanhouden in de vorm van aandelen dit jaar tot recordhoogte gestegen. In het eerste kwartaal bestond 28,6% van hun totale vermogen van huishoudens uit aandelen. Van het financiële vermogen is dat zelfs 40%. Is het nog verstandig om aandelen te kopen? Of is goud kopen een beter alternatief, gezien de negatieve rente en oplopende inflatie?

Meer Lezen
20 juli 2021 10:54:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Ook Brazilië heeft onlangs goud aan haar reserves toegevoegd. Nieuwe cijfers van de centrale bank laten zien dat het land in mei begon met goud kopen en dat ze daar in juni nog wat aan toevoegde. In mei ging het om een aankoop van 11,94 ton en in juni voegde het land zelfs 41,8 ton van het edelmetaal aan haar reserves toe.

Meer Lezen
15 juli 2021 15:57:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs kan de komende tijd profiteren van de lage rente en ruim monetair beleid. Dat schrijft de World Gold Council in een halfjaarlijkse update. Stond de goudprijs begin dit jaar nog onder druk door de stijgende rente, nu lijkt de markt weer de andere kant op te bewegen. Bovendien is de goudprijs wat gedaald, waardoor het weer aantrekkelijk is om te kopen.

Meer Lezen
8 juli 2021 13:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De ECB maakte vandaag haar nieuwe inflatiedoelstelling bekend. In plaats van te streven naar een inflatie van dicht bij, maar beneden de 2% gaat de centrale bank over op een symmetrische doelstelling van 2%. Dat betekent dat ze voortaan een hogere inflatie zal tolereren, mits deze op lange termijn rond de doelstelling van 2% blijft. Daarmee krijgt de centrale bank meer ruimte om langer door te gaan met haar ruime monetaire beleid.

Meer Lezen
8 juli 2021 12:50:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De centrale bank van Rusland wil meer goud en vreemde valuta aan haar reserves toevoegen. Tussen 7 juli en 5 augustus zal de centrale bank haar reserves met 13,5 miljard roebel per dag ($184,25 miljoen) uitbreiden, zo maakte de centrale bank maandag bekend. Het was de eerste keer dat de centrale bank in haar maandelijkse update expliciet sprake over het kopen van goud. Ook voegt ze deze maand meer reserves toe.

Meer Lezen
6 juli 2021 12:48:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Venezuela haalt zes nullen van haar bankbiljetten af om het betalingsverkeer makkelijker te maken. Met deze aanpassing wordt het voor winkeliers makkelijker om betalingen te verwerken, omdat het grote aantal nullen regelmatig problemen opleverde. Door een aantal nullen weg te strepen is het weer eenvoudiger om bedragen uit te rekenen en geld te pinnen.

Meer Lezen
5 juli 2021 15:54:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De wereldeconomie heeft een nieuwe ankervaluta nodig en de SDR zou deze rol kunnen vervullen. Dat schrijft econoom Wim Boonstra deze week in een analyse voor de Rabobank. Hij constateert dat de afhankelijkheid van de dollar namelijk steeds meer nadelen met zich meebrengt. Niet alleen voor de rest van de wereld, maar ook voor de Verenigde Staten.

Meer Lezen
2 juli 2021 18:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De productiekosten van goudmijnen stegen in het eerste kwartaal van dit jaar naar het hoogste niveau sinds 2013. De gemiddelde kostprijs kwam uit op $1.048 troy ounce, een stijging van 5% ten opzichte van een kwartaal eerder. Doordat de goudprijs in de eerste drie maanden van dit jaar met 4% daalde was de gemiddelde winstmarge voor de goudmijnsector in het eerste kwartaal 14% lager dan in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Meer Lezen
1 juli 2021 11:40:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Spaarders betalen in toenemende mate de rekening voor het de coronacrisis. Zo daalde de reële rente in Duitsland in mei naar een nieuw dieptepunt van bijna -2,5%. Dit is de koopkracht die je als spaarder verliest met een Duitse 10-jaars staatslening na correctie voor de inflatie. En dat is geen nieuwe trend, want de reële rente in veel Europese landen al veel langer negatief. In Duitsland ligt de reële rente nu al 62 maanden op rij onder het nulpunt, wat betekent dat spaarders al jaren koopkracht inleveren.

Meer Lezen
1 juli 2021 09:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 21 tot 30 van 812 in totaal

Toon: