Nieuws

Producten 21 tot 30 van 677 in totaal

Toon:

Tsjechië heeft in juni voor het eerst in meer dan twintig jaar goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht 1,2 ton goud en breidde daarmee haar goudvoorraad uit naar 9 ton. De centrale bank heeft de afgelopen twintig jaar steeds een klein beetje goud gebruikt om herdenkingsmunten van te slaan. Daardoor zakte de goudvoorraad van 13,8 ton in 2002 naar een dieptepunt van 7,8 ton in mei. Met deze aankoop is de goudvoorraad van de centrale bank weer terug op het niveau van augustus 2018.

Meer Lezen
14 juli 2020 13:45:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De huizenprijzen zijn de laatste jaren bijzonder hard gestegen en staan inmiddels op recordhoogte. Door de lage rente kunnen mensen meer geld lenen voor een huis, waardoor de prijzen stijgen. Maar hoe duur zijn huizen eigenlijk gemeten in goud? In dit artikel zetten we de huizenprijzen vanaf 1969 tot en met 2020 af tegen de goudkoers. Wat kostte een huis de afgelopen decennia gemiddeld in termen van goud?

Meer Lezen
14 juli 2020 11:55:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De vraag naar zilver als belegging in de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. Dat schrijft het Silver Institute in een nieuwe update. Zo stegen de voorraden van zilver-ETF's dit jaar met 196 miljoen troy ounce naar een nieuw record van 925 miljoen troy ounce. Nog nooit voegden beleggers in één jaar zoveel posities aan ETF's voor zilver toe, een trend die we eerder ook al zagen bij goud. Ook zilveren beleggingsmunten waren in trek, want in de eerste helft van dit jaar verkochten munthuizen 60% meer munten dan in dezelfde periode vorig jaar. De run op zilveren munten zorgde voor langere levertijden en hogere premies.

Meer Lezen
10 juli 2020 13:12:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Centrale banken hebben in mei 39,8 ton goud aan hun reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het IMF. Dat is vergelijkbaar met goudaankopen van de afgelopen maanden, maar minder dan de aankopen van de afgelopen twee jaar. Sinds het begin van dit jaar hebben centrale banken wereldwijd netto 181 ton goud gekocht, ongeveer 30% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook opvallend is dat het aantal centrale bank dat goud koopt de laatste maanden daalt, in tegenstelling tot de uitkomst van een eerdere peiling van de World Gold Council.

Meer Lezen
7 juli 2020 11:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Britse rechter heeft besloten dat de Venezolaanse president Maduro geen aanspraak mag maken op het goud bij de Bank of England. Venezuela heeft daar nog voor ruim €1,5 miljard aan goudstaven liggen, dat toebehoort aan de nationale goudreserve. Volgens de Britse rechter is Maduro echter niet de legitieme president, omdat de verkiezingen niet eerlijk zouden zijn verlopen. In 2019 wees het Verenigd Koninkrijk samen met ongeveer zestig andere landen oppositiekandidaat Juan Guaido aan als de legitieme president. Daarmee behoort ook de controle over de goudvoorraad aan hem toe, zo oordeelde de Britse rechter deze week.

Meer Lezen
3 juli 2020 13:11:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Goud lijkt het tweede kwartaal van dit jaar af te sluiten met de grootste koerswinst sinds begin 2016. De goudkoers is de afgelopen drie maanden met 10% gestegen en staat daarmee zelfs 17% hoger dan begin dit jaar. Het edelmetaal is een populaire vluchthaven geworden door toenemende economische onzekerheid en de extreem lage rente. Ook hebben centrale banken en overheden grootschalige stimuleringsprogramma's opgestart, waardoor beleggers zich zorgen maken over geldontwaarding.

Meer Lezen
30 juni 2020 13:05:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De president van Venezuela en zijn rivaal Juan Guaido voeren een juridische gevecht over het goud van Venezuela. Ruim €1,5 miljard aan goudstaven ligt opgeslagen bij de Bank of England, maar door economische sancties wil de centrale bank het niet vrijgeven. Tegelijkertijd probeert oppositiefiguur Juan Guaido aanspraak te maken op het goud, aangezien meer dan zestig landen hem erkennen als president van Venezuela. De twee partijen vechten het nu uit in de rechtszaal, waar de vraag centraal staat wie nou eigenlijk de president is.

Meer Lezen
26 juni 2020 14:08:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland gaat aankopen van goud en edelstenen voortaan centraal registreren. Daarvoor heeft president Poetin deze week een nieuwe wet aangenomen. Het ministerie van Financiën wil met dit systeem meer inzicht krijgen in transacties van deze waardevolle goederen. Deze maatregel moet niet alleen fraude en witwassen tegengaan, ook is het een voorwaarde voor opening van de binnenlandse goudmarkt. Juweliers en goudhandelaren moeten alle aan- en verkopen van goud voortaan gaan registreren in dit nieuwe systeem.

Meer Lezen
26 juni 2020 08:59:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

We houden u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de levertijden. De goudmarkt is na een uitzonderlijk drukke periode weer enigszins tot rust gekomen, maar er zijn nog steeds veel orders die uitgeleverd moeten worden. Het goede nieuws is dat veel producten alweer goed leverbaar zijn en dat veel orders al zijn uitgeleverd. Producten die niet op voorraad zijn kunnen we in de meeste gevallen binnen drie weken leveren, tenzij anders aangegeven op de website.

Meer Lezen
19 juni 2020 16:22:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De waarde van de dollar zal de komende twee jaar scherp dalen ten opzichte van andere valuta. Dat zegt Stephen Roach, econoom en voormalig voorzitter van Morgan Stanley in Azië in een interview bij CNBC. Hij voorziet slechte tijden voor de dollar als gevolg van internationale veranderingen en een oplopend begrotingstekort. Zijn verwachting is dat de dollar 35% in waarde zal dalen ten opzichte van andere belangrijke valuta. Daardoor dreigt stagflatie, een situatie waarin de economie amper groeit en de inflatie oploopt.

Meer Lezen
18 juni 2020 09:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 21 tot 30 van 677 in totaal

Toon: