Nieuws

Producten 21 tot 30 van 466 in totaal

Toon:

China heeft in januari opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht de afgelopen maand 11,8 ton goud bij, nadat ze in december ruim 10 ton aan de voorraad had toegevoegd. Met deze aankoop brengt het land haar goudreserve naar 1.864 metrische ton, goed voor een marktwaarde van bijna $79 miljard. Dat lijkt veel, maar in verhouding tot de totale reserves van de Chinese centrale bank is het maar een paar procent.

Meer Lezen
15 feb. 2019 14:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het Russische Ministerie van Financiën overweegt de belasting op beleggingsgoud te schrappen, zo meldt de Russische krant Izvestia. Momenteel worden goudbaren in Rusland belast met 20% btw, waardoor het voor particulieren niet interessant is om goud te kopen. De belasting die je betaalt bij aankoop krijg je niet terug bij de verkoop, waardoor je een deel van de inleg meteen kwijt bent. Door de belasting op goud te schrappen wordt het opeens wel interessant om goud te kopen.

Meer Lezen
8 feb. 2019 14:27:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Wat zijn vandaag de dag de belangrijkste redenen om goud te kopen? Dat is de vraag die de World Gold Council probeert te beantwoorden in een nieuw rapport over de goudmarkt. Volgens de organisatie vormt het edelmetaal een waardevolle toevoeging aan de beleggingsportefeuille, omdat het een goed rendement heeft opgeleverd en geen tegenpartij risico kent. Ook blijkt goud goed te presteren in tijden van onzekerheid, waardoor het een goede manier is om risico's te spreiden.

Meer Lezen
7 feb. 2019 18:34:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De laatste dagen is er veel te doen geweest over de goudvoorraden van Venezuela. De regering onder leiding van president Maduro wil goud terughalen uit Londen, maar wordt tegengewerkt door de Bank of England. In totaal ligt er voor $1,2 miljard aan goud in Londen, maar de centrale bank wil het niet vrijgeven.

Meer Lezen
1 feb. 2019 14:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Centrale banken hebben vorig jaar 650 ton goud gekocht en legden daarmee een solide fundament onder de goudmarkt. Dat schrijft de World Gold Council in haar verslag over de goudmarkt in 2018. Ook steeg de wereldwijde afname naar beleggingsgoud, waarbij de vraag naar gouden munten het hoogste niveau in vijf jaar tijd bereikte.

Meer Lezen
1 feb. 2019 12:14:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De regering van Venezuela wacht nog steeds op goud dat door de Bank of England wordt vastgehouden. Eind vorig jaar maakte de regering van Maduro haar plannen bekend om een gedeelte van haar goudvoorraad uit Londen te repatriëren, maar dat blijkt geen gemakkelijke opgave. Zelfs het bezoek van de minister van Financiën en de centrale bank heeft vooralsnog niets opgeleverd.

Meer Lezen
25 jan. 2019 13:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In de Amerikaanse staat Wyoming zijn drie nieuwe wetsvoorstellen ingediend om goud standaard op te nemen in verschillende collectieve beleggingsfondsen. Met een nieuwe wetsvoorstel genaamd 'Wyoming Sound Money Trust Act' (HB174) wil men de autoriteiten verplichten om standaard tien procent van het vermogen van het mijnbouwfonds in fysiek edelmetaal te beleggen. Dit publieke fonds beheert ruim $8 miljard aan vermogen dat door de mijnbouwsector is vergaard.

Meer Lezen
22 jan. 2019 12:06:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Als overheden besluiten papiergeld te vervangen door virtuele munten, dan zal met name zilver daarvan profiteren. Dat schrijft trendwatcher Martin Armstrong op zijn blog. Hij verwacht dat mensen die nu transacties met contant geld doen op dat moment zullen overstappen op zilveren munten. Deze zijn relatief eenvoudig en anoniem te verhandelen.

Meer Lezen
18 jan. 2019 15:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Britten kopen goud om zich te beschermen tegen de onzekere uitkomst van de Brexit. Volgens Chris Howard van de Royal Mint is de vraag naar munten en baren de laatste tijd sterk toegenomen. Zo is er deze maand al 73% meer goud verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook eind vorig jaar nam de belangstelling om goud te kopen toe, wat deels toegeschreven kan worden aan de Brexit en deels aan de onrust op de financiële markten.

Meer Lezen
15 jan. 2019 15:24:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Russische centrale bank heeft het afgelopen jaar voor $101 miljard aan dollars omgezet naar euro en yuan. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat woensdag door de centrale bank werd vrijgegeven. In totaal werd er voor $44 miljard aan zowel Europese als Chinese valuta aan de reserves toegevoegd. Ook werd er voor een bedrag van $21 miljard geïnvesteerd in de Japanse yen.

Meer Lezen
10 jan. 2019 12:24:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 21 tot 30 van 466 in totaal

Toon: