Nieuws

Producten 21 tot 30 van 780 in totaal

Toon:

De prijs van palladium bereikte onlangs een nieuw record van meer dan $3.000 per troy ounce. De prijs van het edelmetaal is dit jaar tot recordhoogte gestegen, vanwege toenemende vraag vanuit de industrie en een krap aanbod. Palladium is een belangrijke grondstof in katalysatoren van auto's, die de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen terugdringen. Door strenge milieueisen en een aantrekkende economie gebruiken autofabrikanten meer van dit edelmetaal, terwijl het aanbod beperkt is. Beleggers vrezen dat er door een overstroming in twee grote mijnen van het Russische bedrijf Nornickel minder palladium op de markt komt.

Meer Lezen
5 mei 2021 07:05:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De ECB heeft de laatste maanden weer meer staatsobligaties opgekocht, zo blijkt uit cijfers van de centrale bank. In april voegde de centrale bank €80 miljard aan staatsobligaties aan haar balans toe, het hoogste niveau sinds juli vorig jaar. Een maand eerder haalde ze voor €73,5 miljard aan obligaties uit de markt, terwijl het totaal in februari op €60 miljard uitkwam. De centrale bank besloot het opkoopprogramma in februari verder op te schroeven. Naar eigen zeggen om de financieringscondities voor bedrijven en huishoudens te verbeteren.

Meer Lezen
4 mei 2021 10:45:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Een daling van de goudkoers versterkte in het eerste kwartaal de vraag naar beleggingsgoud en sieraden. Wel verkochten beleggers posities in goud-ETF's, want de voorraden van deze fondsen daalden. Centrale banken kochten in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw goud, maar in een lager tempo dan de afgelopen drie jaar. Dat schrijft de World Gold Council in haar nieuwe kwartaalrapport over de goudmarkt. In dit artikel vatten we de belangrijkste cijfers uit het rapport voor u samen.

Meer Lezen
30 apr. 2021 14:41:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Op het forum van Reddit gaan de laatste dagen geruchten rond over een nieuwe silversqueeze. In een nieuwe post op Reddit verwijst men naar een artikel over zilver dat eerder deze maand verscheen op Sprott Money. Het artikel is gewijd aan de grote koersdaling van zilver die tien jaar geleden om deze tijd plaatsvond. De koers maakte toen op één dag een enorme koersval, waarvan de exacte reden nog altijd niet duidelijk is.

Meer Lezen
30 apr. 2021 07:54:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Spaarders die meer dan een ton op de bankrekening hebben staan leveren jaarlijks bijna 4% aan koopkracht in. De spaarrente compenseert al lang niet meer voor de vermogensbelasting, laat staan voor de officiële inflatie. Voeg daar negatieve rente aan toe en je bent een dief van je eigen portemonnee als je veel geld spaart. In tien jaar tijd verdampt een derde van je koopkracht, terwijl je over een periode van twintig jaar zelfs meer dan de helft verliest. En dat is niet altijd zo geweest, want in de jaren '90 was de spaarrente nog voldoende om je vermogen te laten groeien. Wat zijn de alternatieven voor sparen?

Meer Lezen
29 apr. 2021 11:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De prijs van Bitcoin ging vorige week hard onderuit en verloor vanaf het hoogtepunt ongeveer 20% van haar waarde. Dat lijkt een forse daling, maar dergelijke koersdalingen zijn niet zeldzaam voor de virtuele munt. De afgelopen tien jaar waren er al zestien correcties van meer dan 30%. Daarmee is Bitcoin veel volatieler dan goud en aandelen, want die laten zelden een koersdaling van dergelijke omvang zien. Daarmee lijkt de virtuele munt eerder een speculatieve belegging dan een veilig alternatief voor uw spaargeld. Hoe kunt u daar het meest van profiteren?

Meer Lezen
28 apr. 2021 11:23:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De koers van Bitcoin is deze week verder gedaald en stond vrijdag zelfs onder de $50.000. Daarmee dook de virtuele munt voor het eerst sinds september vorig jaar onder het 100-daags gemiddelde. Vorige week bereikte Bitcoin nog een record van meer dan $64.500, maar zorgen over strengere regulering in de VS drukten de koers afgelopen zondag al omlaag. Sindsdien staan de waarderingen van alle virtuele munten onder druk. Donderdag gingen de koersen nog verder omlaag, nadat de Amerikaanse regering een forse verhoging van de vermogensbelasting voorstelde.

Meer Lezen
23 apr. 2021 14:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Vorig jaar daalde de wereldwijde productie van goudmijnen met 4% naar 3400,8 ton. Het was de tweede daling op rij, want een jaar eerder was de productie ook al lager dan het recordniveau van 3.561,3 ton in 2018. Hebben we peak gold bereikt, het niveau waarop de jaarlijkse goudproductie niet meer toeneemt? Of zal de hogere goudprijs de zoektocht naar nieuwe goudaders verder aanjagen? In dit artikel geven we een overzicht van de huidige stand van zaken in de goudmijnsector.

Meer Lezen
23 apr. 2021 12:23:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In navolging op ING verlagen steeds meer banken de grens voor negatieve rente. De ABN Amro verlaagde deze grens onlangs van een half miljoen euro naar €150.000, terwijl de Volksbank de limiet deze week van €250.000 naar €100.000 verlaagde. Ook klanten van SNS, ASN Bank en RegioBank moeten vanaf 1 juli een half procent rente gaan betalen op tegoeden boven de €100.000. Als deze trend zo doorgaat wordt negatieve rente binnenkort eerder regel dan uitzondering. Dat betekent dat spaarders in beweging moeten komen als zij hun vermogen willen beschermen.

Meer Lezen
21 apr. 2021 07:53:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Turkije heeft de handel in virtuele munten als Bitcoin verboden, zo meldt de Turkse centrale bank. Het gebruik van cryptovaluta als betaalmiddel zou volgens de centrale bank te gevaarlijk zijn, omdat er geen goed toezicht mogelijk is en omdat transacties in cryptovaluta onomkeerbaar zijn. Ook zou men virtuele munten kunnen gebruiken voor illegale transacties. Het is een nieuwe poging van de centrale bank om de vlucht naar alternatieve assets als goud en crypto te ontmoedigen.

Meer Lezen
16 apr. 2021 08:30:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 21 tot 30 van 780 in totaal

Toon: