Nieuws

Producten 11 tot 20 van 673 in totaal

Toon:

Zilver heeft de afgelopen weken een ongekende inhaalslag gemaakt op goud. In slechts drie weken steeg de zilverprijs met meer dan 40% naar €770 per kilogram. Daarmee staat de prijs op het hoogste niveau sinds eind 2012. Deze week heeft de koers zelfs nog wat hoger gestaan, want in de nacht van 6 op 7 augustus stond zilver even boven de €800 per kilo.

Meer Lezen
8 aug. 2020 10:02:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudkoers is deze week voor het eerst in de geschiedenis door de grens van $2.000 per troy ounce gebroken. Dat is iets meer dan een week nadat het oude record van $1.920 werd gepasseerd. Beleggers vluchten naar goud vanwege haar status als veilige haven. Ook is het een van de weinige beleggingen die zich qua liquiditeit kan meten met staatsobligaties.

Meer Lezen
5 aug. 2020 07:52:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Chinezen hebben dit jaar veel minder goud gekocht dan vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de China Gold Association. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten zij 323,29 ton goud, een daling van 38% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vraag naar het edelmetaal daalde door de strenge lockdown maatregelen, waardoor juweliers hun deuren moesten sluiten. Daarnaast remde een stijgende goudkoers de kooplust van Chinese consumenten af. In het tweede kwartaal trok de Chinese goudmarkt weer wat aan, maar niet genoeg om het slechte eerste kwartaal op te vangen.

Meer Lezen
30 juli 2020 13:33:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs heeft vandaag ook in dollars een nieuw record bereikt. De prijs steeg maandag naar $1.940 per troy ounce en passeerde daarmee moeiteloos het vorige record van $1.920 van september 2011. Beleggers zoeken door de coronacrisis hun toevlucht in veilige havens. Door de extreem lage rente is het edelmetaal een aantrekkelijk alternatief geworden. Ook zilver wint aan populariteit, want de zilverprijs steeg naar het hoogste niveau in zeven jaar.

Meer Lezen
27 juli 2020 19:47:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudprijs steeg vandaag naar $1.940 per troy ounce en staat daarmee op het hoogste niveau ooit. Het edelmetaal zit al maanden in een opwaartse trend, gesteund door de lage rente en de onzekere economische vooruitzichten. Maar is het nog wel verstandig om nu goud te kopen? Ron Schouten van Aunexum Precious Metals en analiste Georgette Boele van de ABN Amro waren in de studio van BNR Nieuwsradio om een uur lang vragen van luisteraars te beantwoorden.

Meer Lezen
27 juli 2020 19:42:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft het afgelopen kwartaal meer geld verdiend met de export van goud dan met gas, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de centrale bank en Russische douane. In april en mei exporteerde het land in totaal 65,4 ton goud met een marktwaarde van $3,55 miljard, terwijl de verkoop van aardgas gedurende deze periode slechts $2,4 miljard opleverde. In het volledige tweede kwartaal exporteerde het land voor $3,5 miljard aan gas.

Meer Lezen
17 juli 2020 10:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Tsjechië heeft in juni voor het eerst in meer dan twintig jaar goud aan haar reserves toegevoegd. De centrale bank kocht 1,2 ton goud en breidde daarmee haar goudvoorraad uit naar 9 ton. De centrale bank heeft de afgelopen twintig jaar steeds een klein beetje goud gebruikt om herdenkingsmunten van te slaan. Daardoor zakte de goudvoorraad van 13,8 ton in 2002 naar een dieptepunt van 7,8 ton in mei. Met deze aankoop is de goudvoorraad van de centrale bank weer terug op het niveau van augustus 2018.

Meer Lezen
14 juli 2020 13:45:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De huizenprijzen zijn de laatste jaren bijzonder hard gestegen en staan inmiddels op recordhoogte. Door de lage rente kunnen mensen meer geld lenen voor een huis, waardoor de prijzen stijgen. Maar hoe duur zijn huizen eigenlijk gemeten in goud? In dit artikel zetten we de huizenprijzen vanaf 1969 tot en met 2020 af tegen de goudkoers. Wat kostte een huis de afgelopen decennia gemiddeld in termen van goud?

Meer Lezen
14 juli 2020 11:55:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De vraag naar zilver als belegging in de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. Dat schrijft het Silver Institute in een nieuwe update. Zo stegen de voorraden van zilver-ETF's dit jaar met 196 miljoen troy ounce naar een nieuw record van 925 miljoen troy ounce. Nog nooit voegden beleggers in één jaar zoveel posities aan ETF's voor zilver toe, een trend die we eerder ook al zagen bij goud. Ook zilveren beleggingsmunten waren in trek, want in de eerste helft van dit jaar verkochten munthuizen 60% meer munten dan in dezelfde periode vorig jaar. De run op zilveren munten zorgde voor langere levertijden en hogere premies.

Meer Lezen
10 juli 2020 13:12:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Centrale banken hebben in mei 39,8 ton goud aan hun reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het IMF. Dat is vergelijkbaar met goudaankopen van de afgelopen maanden, maar minder dan de aankopen van de afgelopen twee jaar. Sinds het begin van dit jaar hebben centrale banken wereldwijd netto 181 ton goud gekocht, ongeveer 30% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook opvallend is dat het aantal centrale bank dat goud koopt de laatste maanden daalt, in tegenstelling tot de uitkomst van een eerdere peiling van de World Gold Council.

Meer Lezen
7 juli 2020 11:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 11 tot 20 van 673 in totaal

Toon: