Nieuws

Producten 11 tot 20 van 466 in totaal

Toon:

Britten die zich zorgen maken over een Brexit slaan niet alleen een voorraad medicijnen en toiletpapier in, ook zoeken ze manieren om hun vermogen veilig te stellen. En dat merken ook juweliers, want de vraag naar Zwitserse horloges is de afgelopen maand sterk toegenomen. Volgens de Zwitserse federatie van horlogemakers is de export van uurwerken naar het Verenigd Koninkrijk in februari met 58% gestegen. Het land neemt zelfs 80% van de wereldwijde toename van de Zwitserse export van horloges voor haar rekening.

Meer Lezen
19 maart 2019 12:25:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De goudprijs zal dit jaar profiteren van een zwakkere dollar en meer terughoudendheid onder centrale banken. Dat schrijft analiste Georgette Boele van de ABN Amro in haar nieuwste update over de edelmetalen. Ze verwacht dat de goudprijs dit jaar zal stijgen tot $1.400 per troy ounce.

Meer Lezen
15 maart 2019 11:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Aunexum Precious Metals Group, waar Holland Gold onderdeel van is, organiseert een seminar met monetair econoom en publicist Edin Mujagic. Dit seminar staat in het teken van het geldsysteem en valt samen met de 'Week van het Geld'. Mujagic zal u bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het monetaire systeem en zal deze vanuit een historisch perspectief belichten.

Meer Lezen
12 maart 2019 11:48:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De ECB heeft deze week een nieuwe ronde van liquiditeitssteun voor banken aangekondigd. Vanaf september kunnen banken aanspraak maken op tegoeden van de centrale bank via het zogeheten TLTRO programma. Daardoor wordt het voor banken gemakkelijker om leningen te verstrekken aan consumenten en bedrijven. Het doel van deze maatregel is om de kredietverlening op gang te houden, zodat de centrale bank eerder haar inflatiedoel van 2% op de middellange termijn haalt.

Meer Lezen
8 maart 2019 15:42:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De centrale bank van China heeft in februari voor de derde maand op rij goud aan haar reserves toegevoegd. De goudvoorraad steeg in februari naar 60,26 miljoen troy ounce, een toename van 320.000 troy ounce. Omgerekend is dat een aankoop van 9,95 metrische ton, waarmee de totale voorraad stijgt naar 1.874,34 metrische ton. In januari voegde de centrale bank al 380.000 troy ounce aan haar reserve toe, omgerekend bijna 12 metrische ton.

Meer Lezen
8 maart 2019 12:32:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In navolging op een aantal andere Europese landen overweegt nu ook Roemenië haar goudvoorraad terug te halen naar eigen land. De leider van de grootste politieke partij, Liviu Dragnea, heeft namelijk een nieuwe wetsvoorstel ingediend dat de centrale bank verplicht 95% van de goudvoorraad in eigen land te bewaren.

Meer Lezen
1 maart 2019 10:58:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Perth Mint is toegelaten als internationaal lid van de Shanghai Gold Exchange, zo meldt The West Australian. Daarmee krijgt het munthuis rechtstreeks toegang krijgt tot de Chinese goudmarkt en is het niet meer afhankelijk van andere partijen om haar goud in China aan te bieden. Richard Hayes, directeur van de Perth Mint, zei daar tegenover de Australische krant het volgende over.

Meer Lezen
25 feb. 2019 11:07:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Italiaanse oppositiepartij Fratelli d'Italia heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om de centrale bank te nationaliseren. Het wetsvoorstel werd ingediend door een partij uit de oppositie, maar krijgt ook steun van een parlementariër van de regerende Vijfsterrenbeweging. Of het wetsvoorstel op een meerderheid kan rekenen is nog maar de vraag, maar het laat wel geval zien dat er steeds meer druk op de centrale bank wordt uitgeoefend. Zo kwam Lega Nord eerder deze maand met een voorstel om de goudvoorraad van de centrale bank te verkopen.

Meer Lezen
22 feb. 2019 15:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De goudprijs is de afgelopen weken al behoorlijk opgelopen, maar de prijs zou de komende tijd nog verder kunnen stijgen. Veel beleggingsfondsen hebben namelijk geen positie in goud, wat betekent dat de rally nog enige tijd kan aanhouden. Bloomberg schrijft dat beleggingsfondsen nog steeds een relatief kleine long positie in het edelmetaal aanhouden, zeker in vergelijking met voorgaande jaren.

Meer Lezen
21 feb. 2019 21:51:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De prijs van palladium blijft maar stijgen en bereikte deze week een nieuw record van meer dan €40.000 per kilogram. De prijsstijging is het gevolg van schaarste in de markt, omdat er door de strengere milieu-eisen veel vraag is naar katalysatoren die de schadelijke uitstoot van auto's kunnen verminderen. Daarvoor is steeds meer palladium nodig, terwijl het aanbod achterblijft. De bovengrondse voorraden nemen in snel tempo af, waardoor de prijzen stijgen.

Meer Lezen
15 feb. 2019 16:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 11 tot 20 van 466 in totaal

Toon: