Nieuws

Producten 11 tot 20 van 422 in totaal

Toon:

Een nieuw hoofdstuk in de handelsoorlog zet de beurzen onder druk en helpt de goudprijs omhoog. Deze week richtte de Amerikaanse president Trump zijn pijlen op buurland Mexico, door nieuwe importheffingen aan te kondigen. Met ingang van 10 juni zal de VS een importheffing van 5% op alle goederen uit Mexico hanteren, een tarief dat daarna verder verhoogd zal worden tot maximaal 25%.

Meer Lezen
1 juni 2019 14:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Centrale banken wereldwijd moeten hun handen ineenslaan om hun inflatiedoelstelling te verhogen. Daarvoor pleit Adam Posen, die als beleidsmaker actief was bij de Bank of England. De voormalig centraal bankier zei bij een bijeenkomst van de ECB dat een doelstelling van 2% inflatie niet voldoende is.

Meer Lezen
24 mei 2019 16:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Venezuela heeft de afgelopen twee weken voor $570 miljoen aan goud verkocht. Dat meldt Bloomberg op basis van verschillende bronnen binnen de regering. De centrale bank zou op 10 mei een lading van 9,7 ton goud hebben verkocht, om drie dagen later nog eens 4 ton te verkopen. Met de verkoop van het edelmetaal zakten de reserves van de centrale bank naar $7,9 miljard, het laagste niveau in 29 jaar.

Meer Lezen
21 mei 2019 14:28:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Als belegger kun je veel geld verdienen door tegen de stroom in te zwemmen, maar het is ook mogelijk om op die manier veel geld te verliezen. Zo verloor een handelaar in twee weken tijd €20 miljoen met een shortpositie in Duitse staatsleningen. De Duitse 10-jaars rente lag eind april dicht bij de nul procent, maar zou daarna verder wegzakken tot -0,12%. De contracten die de handelaar op 28 april voor 25 cent per stuk had aangeboden moest hij deze week weer terugkopen tegen een veel hogere koers van 121 cent. Een verlies van bijna €20 miljoen.

Meer Lezen
17 mei 2019 13:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Zwitserse bank UBS verwacht dit jaar een stijging van de goudprijs tot $1.400 per troy ounce. De bank is positief over het edelmetaal vanwege het aanhoudende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de verwachting dat de Federal Reserve de rente dit jaar niet meer zal verhogen. Ook verwacht de bank dat de dollar dit jaar onder druk zal komen te staan door een oplopende inflatie.

Meer Lezen
17 mei 2019 11:14:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Virtuele munten als de Bitcoin zijn zeer riskante beleggingen, omdat de waarde sterk fluctueert en omdat er geen centrale bank achter staat. Dat zei ECB-president Mario Draghi deze week tijdens een 'Youth Dialogue' bijeenkomst, waar hij vragen van jongeren beantwoordde. Met de uitspraak 'een euro blijft altijd een euro' suggereerde de centraal bankier dat de Europese munt stabiliteit biedt.

Meer Lezen
10 mei 2019 11:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

China heeft in april opnieuw edelmetaal aan haar reserves toegevoegd. Met de aankoop van bijna 15 ton goud stijgt de totale goudreserve van het land naar iets meer dan 1.900 ton. Het is de vijfde maand op rij dat de Chinezen goud kopen, na een periode van bijna twee jaar dat de goudvoorraad constant bleef. De goudreserve van China heeft een waarde van $78,35 miljard en is daarmee goed voor 2,5% van de totale reserves.

Meer Lezen
10 mei 2019 10:20:00 door Frank Knopers Comments

China heeft vorig jaar 1.506 ton goud geïmporteerd, zo schrijft de LBMA in haar laatste nieuwsbrief. Het meeste goud kwam uit Zwitserland, maar ook importeerde het land veel edelmetaal uit Australië, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Hong Kong wordt slechts als doorvoerhaven gebruikt om goud vanuit het buitenland naar het Chinese vasteland te brengen. Het totale volume was ruim 18% hoger dan een jaar eerder, toen China 1.270 ton goud importeerde.

Meer Lezen
30 apr. 2019 17:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Oostenrijk wil als eerste land van de eurozone staatsobligaties uitschrijven in de Chinese yuan. Deze zogeheten panda-obligaties zullen op de Chinese markt worden aangeboden aan beleggers. Het is nog niet bekend hoeveel van deze obligaties uitgeschreven zullen worden en onder welke voorwaarden dat zal plaatsvinden.

Meer Lezen
30 apr. 2019 09:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

In navolging op Rusland en China is ook India weer actief geworden op de goudmarkt. Vorig jaar kocht de Reserve Bank of India al 42 ton goud en sommigen verwachten dat ze dit jaar nog eens ruim 45 ton goud aan haar reserves zal toevoegen. Deze schatting is gebaseerd op de aankopen die de centrale bank deed gedurende de eerste twee maanden van dit jaar.

Meer Lezen
26 apr. 2019 13:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 11 tot 20 van 422 in totaal

Toon: