Nieuws

Producten 161 tot 170 van 939 in totaal

Toon:

Het balanstotaal van centrale banken is sinds de coronacrisis geëxplodeerd. Niet alleen in Europa en de Verenigde Staten, maar ook in andere belangrijke economieën. Onderstaande grafiek laat zien dat de balans van vijf grote centrale banken sindsdien met ruim 60% is toegenomen. Stond er begin vorig jaar nog omgerekend voor $16 biljoen op de balans van de Federal Reserve, ECB, Bank of Japan, Bank of England en Zwitserse centrale bank, inmiddels is dat al meer dan $26 biljoen.

Meer Lezen
11 juni 2021 13:13:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Deze week werd een bijzonder zeldzame Amerikaanse gouden dollarmunt geveild voor een recordbedrag van $18,9 miljoen. Modemagnaat en muntverzamelaar Stuart Weitzman verkocht zijn $20 'Double Eagle' uit 1933, een bijzonder zeldzame munt waarvan slechts één exemplaar nog in omloop zou zijn. De munt is zeldzaam omdat de Amerikaanse overheid in dat jaar het privé bezit van goud aan banden legde en de gouden dollarmunten uit omloop haalde.

Meer Lezen
11 juni 2021 10:42:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Vandaag kondigt Aunexum Precious Metal Group aan dat Paul Buitink per 1 augustus start als Managing Director. Paul krijgt hiermee de dagelijkse leiding van de groep in handen. Ook heeft Paul een belang verworven in Aunexum.

Meer Lezen
10 juni 2021 11:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De Amerikaanse regering verwacht dat we nog tien jaar te maken krijgen met negatieve reële rente. Dat blijkt uit de nieuwe begroting die de regering onlangs naar buiten bracht. Economen van de regering Biden voorzien dat de inflatie de komende jaren langzaam zal oplopen tot 2,3%, terwijl de rente op kortlopende leningen veel lager blijft en pas over tien jaar weer op hetzelfde niveau staat als de inflatie.

Meer Lezen
9 juni 2021 08:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken waarderen goud steeds meer als veilige haven in tijden van crisis. Dat blijkt uit een nieuwe rondvraag van de World Gold Council onder centrale banken. Het edelmetaal presteert doorgaans goed bij onrust op de financiële markten, omdat het op die momenten een negatieve correlatie heeft met aandelen. Ook houden centrale banken het edelmetaal aan als vorm van diversificatie en vanwege het feit dat goud geen tegenpartij- of kredietrisico kent.

Meer Lezen
8 juni 2021 13:20:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

El Salvador wil als eerste land ter wereld Bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel. Dat maakte de president van het land, Nayib Bukele, zaterdag middels een videoboodschap bekend tijdens de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami. Volgens de president kan dit op korte termijn nieuwe banen creëren. Ook kan het de mensen in het land toegang bieden tot een nieuwe manier van betalen.

Meer Lezen
8 juni 2021 09:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben in april opnieuw veel goud aan hun reserves toegevoegd, zo schrijft de World Gold Council in een nieuwe update. In totaal kochten ze in april 74,1 ton goud, wat bijna volledig voor rekening komt van vijf centrale banken. Thailand voegde maar liefst 43,5 ton aan haar reserves toe, terwijl Turkije haar goudvoorraad met 13,4 ton uitbreidde. Verder waren het vooral Centraal-Aziatische landen die edelmetaal kochten, namelijk Oezbekistan (8,4 ton), Kazachstan (4,6 ton) en Kirgizië (3,8 ton).

Meer Lezen
4 juni 2021 14:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Mei was de beste maand voor goud sinds juli vorig jaar. Het edelmetaal profiteert van snel oplopende inflatiecijfers, waardoor beleggers zich meer zorgen maken over geldontwaarding. Zo steeg de inflatie in de VS in april naar het hoogste niveau sinds 2008, terwijl de inflatie in Duitsland het hoogste niveau in drie jaar bereikte. Desondanks houden centrale banken vast aan hun ruime monetaire beleid, omdat ze van mening zijn dat de inflatie tijdelijk is. Het zorgt voor een vlucht naar goud, een belegging die traditioneel goed rendeert bij een lage reële rente.

Meer Lezen
1 juni 2021 13:05:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De centrale bank van Bolivia gaat de komende drie jaar goud kopen van de binnenlandse goudmijnsector, zo maakte de centrale bank onlangs bekend. Ook wil de regering van het land een nieuwe organisatie opzetten om de inkoop van het goud te coördineren. Met dit programma wil de centrale bank de binnenlandse goudmijnsector ondersteunen. Ook moet het illegale export van edelmetaal ontmoedigen. In 2019 verdween er naar schatting 30 ton goud uit het Zuid-Amerikaanse land, waarvan een groot deel terechtkwam in buurlanden als Peru en Brazilië.

Meer Lezen
1 juni 2021 09:57:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De premie op goud bij de Bank of England is de laatste tijd flink gestegen. Bedraagt de premie op het goud normaal slechts een paar cent per troy ounce, maar vorige week was dat al opgelopen tot 50 cent. Dit kan erop wijzen dat een grote speler in de goudmarkt op dit moment veel edelmetaal opkoopt. Mogelijk is een centrale bank momenteel bezig haar goudreserve uit te breiden.

Meer Lezen
28 mei 2021 09:58:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Producten 161 tot 170 van 939 in totaal

Toon: