Nieuws

Producten 111 tot 120 van 684 in totaal

Toon:

Een aantal maanden geleden maakten beleggers zich nog zorgen om een omgekeerde rentecurve, omdat dat een aanwijzing zou zijn voor een nieuwe recessie. Analisten van Goldman Sachs zijn daar niet van overtuigd, want zij verwachten de komende jaren juist geen recessie. Sterker nog, de economie zou in feite zelfs recessiebestendig zijn. Een gewaagde voorspelling, aangezien de bank er in 2007 ook al eens helemaal naast zat.

Meer Lezen
3 jan. 2020 08:27:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Iran, Maleisië, Turkije en Qatar overwegen onderling handel in goud af te rekenen tegen mogelijke economische sancties. Dat zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad vandaag tijdens een bijeenkomst van verschillende islamitische landen in Maleisië. Hij wil een door goud gedekte munt als alternatief voor de Amerikaanse dollar in het internationale betalingsverkeer.

Meer Lezen
21 dec. 2019 10:06:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Goud heeft het afgelopen jaar meer aandacht gekregen dan zilver, maar volgens analist Jeffrey Christian van de CPM Group is zilver momenteel nog interessanter. Hij verwacht dat de zilverprijs sterk kan stijgen door toenemende vraag vanuit de industrie. Hij verwacht dat de vraag naar het edelmetaal voor toepassing in zonnepanelen verder zal toenemen.

Meer Lezen
20 dec. 2019 15:49:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Tijdens de feestdagen hanteren wij andere openingstijden. In verband met Kerst zijn wij van woensdag 25 t/m vrijdag 27 december gesloten. Daarnaast zijn we gesloten op Nieuwjaarsdag en op Oudejaarsdag vanaf 15:00 uur. Uiteraard kunt u 24/7 edelmetaal bestellen via de website. Houd er wel rekening mee dat uw bestelling mogelijk iets later wordt bezorgd. Namens het hele team van Holland Gold wensen wij u alvast fijne feestdagen en een voorspoedig 2020 toe!

Meer Lezen
20 dec. 2019 14:05:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De prijs van palladium blijft records breken en staat op het moment van schrijven op $1.975 per troy ounce. Daarmee is het edelmetaal momenteel duurder dan wat goud ooit geweest is. Een structureel tekort drijft de prijs op, terwijl de productie in Zuid-Afrika door stroomstoringen gedeeltelijk stil ligt. Dit land is goed voor 40% van de wereldwijde productie van palladium. De twee grootste palladiumproducenten ter wereld, beide gevestigd in het Afrikaanse land, hebben hun productie al moeten staken.

Meer Lezen
13 dec. 2019 15:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Een vijfde deel van het wereldwijde aanbod van goud verdwijnt dit jaar in kluizen van centrale banken. In de eerste drie kwartalen van dit jaar kochten centrale banken wereldwijd 547,5 ton goud, zo blijkt uit cijfers van de World Gold Council. Dat is meer dan het record 490,7 ton in dezelfde periode van vorig jaar. We stevenen dus opnieuw af op een recordjaar.

Meer Lezen
13 dec. 2019 13:18:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Per 1 januari 2020 wordt de limiet voor contant edelmetaal kopen in Duitsland verlaagd van €10.000 naar €2.000. Door de ontstane stormloop op goud in Duitsland zijn de levertijden van met name goudbaren óók in Nederland langer dan u van ons gewend bent. U kunt goudbaren uiteraard nog gewoon bestellen, maar houdt in dat geval rekening met een levertijd oplopend tot vier weken.

Meer Lezen
13 dec. 2019 12:04:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De krachten die het huidige geldsysteem bij elkaar houden zijn kwetsbaar en zouden het de komende tien jaar wel eens kunnen begeven. Dat schrijft analist Jim Reid van Deutsche Bank in een nieuw rapport genaamd 'Imagine 2030'. Hij verwacht dat mensen in een nieuwe crisis zullen uitwijken naar alternatieven als goud en virtuele munten. Door de enorme schulden wordt het voor overheden en centrale banken moeilijker om het huidige geldsysteem overeind te houden, aldus Reid.

Meer Lezen
6 dec. 2019 18:13:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Centrale banken hebben de spreekwoordelijke geldkraan weer wagenwijd opengezet. De ECB begon in november weer staatsobligaties op te kopen, terwijl de Federal Reserve in september moest ingrijpen om de liquiditeit in de geldmarkt te garanderen. Ondertussen blijft de Bank of Japan haar balans verder uitbreiden met obligaties en aandelen. Het balanstotaal van deze drie centrale banken zal daarom de komende maanden sterk toenemen. Volgens Bloomberg zelfs in het hoogste tempo sinds eind 2017.

Meer Lezen
6 dec. 2019 14:14:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Het is niet de taak van de ECB om een actieve rol te vervullen in het klimaatbeleid. Dat zei Jens Weidmann van de Bundesbank deze week in reactie op eerdere uitspraken van Lagarde. Volgens hem is het niet de taak van de centrale bank om klimaatdoelen te formuleren. Het zou namelijk een belemmering kunnen vormen in de uitvoering van het monetaire beleid. Ook vindt hij dat klimaatbeleid meer een taak is voor politici, omdat die democratisch gekozen zijn. Daardoor hebben ze de legitimiteit om te bepalen welke maatregelen ze moeten nemen.

Meer Lezen
29 nov. 2019 15:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 111 tot 120 van 684 in totaal

Toon: