Nieuws

Producten 101 tot 110 van 684 in totaal

Toon:

Rusland heeft het afgelopen jaar 158,6 ton goud gekocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de centrale bank. In december kocht de centrale bank 9,33 ton goud, evenveel als in de maanden oktober en november. Het land blijft haar goudreserve dus verder uitbreiden, maar doet dat in een beduidend lager tempo dan in voorgaande jaren. In 2018 kocht de centrale bank nog een recordhoeveelheid van 273 ton. Met de aankoop van afgelopen maand stijgt de goudvoorraad naar ruim 2.270 ton, goed voor een marktwaarde van $106 miljard.

Meer Lezen
21 jan. 2020 12:53:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Platina en palladium zijn het afgelopen jaar sterk in prijs gestegen. De platinaprijs bereikte het hoogste niveau in bijna drie jaar, terwijl de palladiumprijs op recordhoogte staat. Palladium werd vorig jaar zelfs 50% meer waard en zet deze trend door met een stijging van 25% sinds het begin van dit jaar. Is er sprake van een bubbel in palladium? En is beleggen in platina daarom misschien een beter alternatief?

Meer Lezen
17 jan. 2020 14:13:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Deutsche Bank heeft de afgelopen jaren flinke klappen geïncasseerd op de beurs. Het aandeel kost op het moment van schrijven minder dan €8, waarmee de marktwaarde nog maar 25% is ten opzichte van de boekwaarde. De bank bungelt daarmee onderaan het lijstje van laagst gewaardeerde banken, samen met een Italiaanse probleembank als Monte dei Paschi di Siena. Beleggers hebben er dus weinig vertrouwen in dat de bezittingen van Deutsche Bank daadwerkelijk waard zijn waarvoor ze op de balans staan.

Meer Lezen
17 jan. 2020 10:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Bitcoin wordt vaak met goud vergeleken. Voor vele beleggers die niet bekend zijn met Bitcoin lijkt dit absurd. In dit artikel zal ik beschrijven waarom een vergelijking van Bitcoin met goud relevant is en wat de implicaties daarvan kunnen zijn.

Meer Lezen
17 jan. 2020 08:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Turkije heeft de laatste jaren in hoog tempo goud aan haar reserves toegevoegd. Sinds 2016 kocht de centrale bank bijna 300 ton goud, want de voorraad steeg in deze periode van 116 ton naar 415 ton. Vooral de laatste maanden kocht Turkije veel edelmetaal, met een recordaankoop van 41,8 ton in de maand augustus. In het derde kwartaal van 2019 was Turkije zelfs de grootste koper met 71,4 ton, meer dan Rusland en China in dezelfde periode.

Meer Lezen
14 jan. 2020 19:34:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

De goudkoers steeg begin deze week naar recordhoogte na de vergeldingsactie van Iran. Met een raketaanval op twee militaire bases van de Verenigde Staten in Irak dreigde een escalatie, maar die bleef gelukkig uit. Trump liet daarna in een persconferentie weten dat hij niet uit is op een oorlog met Iran. Op de financiële markten keerde de rust weer terug, waardoor de goudkoers terugzakte naar het niveau van begin deze week.

Meer Lezen
10 jan. 2020 15:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido heeft Europese landen verzocht niet langer goud uit Venezuela te importeren. De Europese Unie moet dit goud volgens hem aanmerken als bloedgoud, omdat de opbrengst bij gewapende bendes terecht zou komen. Ook wil hij hiermee de druk op president Maduro opvoeren. Zijn regering stimuleert sinds 2016 de kleinschalige en ambachtelijke mijnbouw, omdat export van het edelmetaal veel geld oplevert.

Meer Lezen
10 jan. 2020 13:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Paul Buitink sprak voor Café Weltschmerz met Willem Middelkoop over de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de stijging van de goudkoers. Ook spreken beide heren over de zorgelijke ontwikkelingen in het Amerikaanse banksysteem, waar de Fed de afgelopen maanden opnieuw intervenieert. Volgens Middelkoop hangt er alweer een nieuwe crisis in de lucht. Daarom blijven centrale banken op grote schaal goud kopen.

Meer Lezen
10 jan. 2020 07:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Federal Reserve komt met haar nieuwste opkoopprogramma een stap dichter bij monetaire financiering. Zo heeft de Amerikaanse centrale bank in december obligaties opgekocht die slechts drie dagen daarvoor door de regering zijn uitgegeven. Daarmee wordt het onderscheid tussen indirecte en directe monetaire financiering van de overheid nog onduidelijker. Een gevaarlijke ontwikkeling, omdat deze vorm van schuldfinanciering via de geldpers meer dan eens hyperinflatie heeft veroorzaakt.

Meer Lezen
3 jan. 2020 14:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Goud begint het nieuwe jaar goed, want de goudkoers bereikte vrijdag het hoogste niveau in drie maanden. Op het moment van schrijven staat de koers op €44.700 per kilo. Daarmee is het edelmetaal nog maar twee procent verwijderd van het all-time high van september. In dollars steeg de goudkoers de afgelopen twee weken met ongeveer $70 naar $1.548 per troy ounce, het hoogste niveau in bijna vier maanden. De prijsstijging is het gevolg van een zwakkere dollar en oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Meer Lezen
3 jan. 2020 11:12:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud

Producten 101 tot 110 van 684 in totaal

Toon: