Nieuws

Producten 91 tot 100 van 422 in totaal

Toon:

Een Zuid-Koreaans bergingsteam heeft een Russisch scheepswrak met aan boord 200 ton aan goudbaren en gouden munten gevonden. Het zou gaan om de Dmitrii Donskoi, een gevechtsschip dat tijdens de Russisch-Japanse oorlog van (1904-1905) nabij het Zuid-Koreaanse eiland Ulleungdo tot zinken werd gebracht.

Meer Lezen
19 juli 2018 12:06:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Venezuela heeft dit jaar al voor $779 miljoen aan goud naar Turkije geëxporteerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Turkse overheid. Het zou gaan om iets meer dan 20 ton aan ongezuiverd goud, afkomstig van goudmijnen in Venezuela. Deze verplaatsing is opmerkelijk, omdat het Zuid-Amerikaanse land in voorgaande jaren geen edelmetaal naar Turkije exporteerde.

Meer Lezen
19 juli 2018 08:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het tijdperk van monetaire stimulering lijkt tien jaar na de crisis op haar einde te lopen, want het balanstotaal van de vijf grootste centrale banken groeit op dit moment al veel minder hard dan de afgelopen jaren. De Federal Reserve is al begonnen met het verkleinen van haar balans, terwijl de ECB en de Bank of Japan van plan zijn hun stimuleringsprogramma's af te bouwen.

Meer Lezen
10 juli 2018 13:47:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Van alle virtuele munten die de laatste jaren in omloop zijn gebracht zijn al er meer dan 800 volledig waardeloos geworden, zo blijkt uit een overzicht van de website Dead Coins. Talloze verschillende munten vielen ten prooi aan hackers of bleken het werk van oplichters, waardoor de waarde van deze munten tot minder dan één cent daalde. Ook waren er veel munten die het om een andere reden niet gehaald hebben.

Meer Lezen
6 juli 2018 14:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Met een verschuiving van de dollar naar een multipolair wereldorde op basis van verschillende valuta zal de belangstelling voor goud als strategische reserve verder toenemen. Dat schrijft Andrew Sheng van het Asia Global Institute in de laatste nieuwsbrief van de World Gold Council.

Meer Lezen
6 juli 2018 10:03:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In de Amerikaanse staat Nevada is het sinds kort toegestaan leningen uit te schrijven in goud en zilver. Deze zogeheten goudobligaties en zilverobligaties staan genoteerd in een bepaald gewicht aan edelmetaal en kunnen in edelmetaal worden afgelost. Daarmee treedt Nevada in de voetsporen van andere Amerikaanse staten als Utah, Texas, Oklahoma, Arizona en Wyoming, die de afgelopen jaren het gebruik van edelmetalen als alternatief betaalmiddel legaliseerden.

Meer Lezen
3 juli 2018 11:30:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft in april op grote schaal haar Amerikaanse staatsobligaties van de hand gedaan, zo blijkt uit nieuwste cijfers die de Federal Reserve vorige week vrijdag openbaar maakte. De totale positie in het Amerikaanse schuldpapier halveerde van iets meer dan $96 miljard naar slechts $48,7 miljard, het laagste niveau sinds maart 2008.

Meer Lezen
21 juni 2018 09:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Russische overheid heeft goedkeuring gegeven voor een samenwerkingsverband met China om goud te delven in Siberië. De Russische premier Dmitry Medvedev zette zijn handtekening onder het project, waarmee goud gedolven kan worden uit de Klyuchevskoye reserves.

Meer Lezen
19 juni 2018 09:14:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Binnen de goudmijnsector horen we steeds meer geluiden dat peak gold nabij is, het moment waarop de wereldwijde productie van goudmijnen haar piek bereikt en een dalende trend zal inzetten. De reden daarvoor is dat er steeds minder nieuwe ontdekkingen worden gedaan, terwijl bestaande goudmijnen langzaam maar zeker uitgeput raken.

Ook de directeur van Goldcorp, Ian Telfer, verwacht dat de wereldwijde goudproductie spoedig een maximum zal bereiken. Hij heeft al veertig jaar ervaring in de sector, maar heeft in die tijd nog niet eerder te maken gehad met het vooruitzicht van een dalende productie. In een interview met de Financial Post zei hij daar het volgende over:

"Als ik je in één zin wat mag vertellen over de goudmijnsector, dan is het wel dat ik de productie van goudmijnen de afgelopen veertig jaar robuust heb zien stijgen. Nou, dit jaar of volgend jaar zal het gaan dalen, of het daalt nu al. We zitten al vlak bij peak gold."

Goldcorp: "We naderen peak gold, alle grote ontdekkingen zijn al gedaan"

Meer Lezen
19 mei 2018 10:16:00 Comments Economisch Nieuws

De toenemende welvaart in opkomende economieën zal de komende drie decennia een stimulans geven aan de goudmarkt. Dat schrijft de World Gold Council in een vooruitblik op de wereldwijde goudmarkt. Door een uitbreiding van de middenklasse in belangrijke afzetmarkten als China en India en een toename van het besteedbare inkomen kunnen meer mensen in opkomende markten goud kopen, ofwel in de vorm van sieraden en beleggingsgoud danwel in de vorm van financiële producten gedekt door edelmetalen.

In het rapport schrijft de World Gold Council dat het aandeel van de zes belangrijkste opkomende economieën - China, Brazilië, India, Mexico, Rusland en Turkije - ten opzichte van de wereldeconomie de afgelopen dertig jaar sterk is toegenomen. Waren deze zes landen in 1987 goed voor slechts 6,2% van het wereldwijde bbp, in 2016 was dat al toegenomen tot 24,4%. Ter vergelijking, in dezelfde periode daalde het aandeel van de G6 landen - Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Japan - van 65% naar 45% van het wereldwijde bbp.

'Goudmarkt zal profiteren van opkomende economieën'

Meer Lezen
18 mei 2018 10:14:00 Comments Beleggen in goud

Producten 91 tot 100 van 422 in totaal

Toon: