Nieuws

Producten 91 tot 100 van 780 in totaal

Toon:

Centraal bankiers en ministers van financiën van de grootste economieën komen op 13 november bijeen om schuldverlichting voor de armste landen te bespreken. Het gaat om een extra bijeenkomst, voorafgaand aan het reguliere topoverleg binnen de G-20 dat op 21 en 22 november zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Deze extra bijeenkomst kan een nieuwe fase inluiden in de kwijtschelding van schulden van de allerarmste landen. In oktober bereikten de grootste economieën al overeenstemming over de noodzaak tot schuldverlichting, omdat veel zwakkere economieën door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Meer Lezen
3 nov. 2020 15:44:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Amerikaanse staatsschuld is onder president Trump explosief gestegen. Was de staatsschuld bij zijn aantreden nog ongeveer $20 biljoen, op het moment van schrijven is dat meer dan $27 biljoen. Een groot deel van deze stijging kunnen we toeschrijven aan de coronacrisis, want het tekort voor dit jaar bedraagt naar schatting al meer dan $3 biljoen. En daarmee zijn we er nog niet, want met een tweede golf aan coronamaatregelen is er waarschijnlijk nog meer fiscale stimulering nodig.

Meer Lezen
3 nov. 2020 14:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Centrale banken hebben voor het eerst sinds 2010 weer goud verkocht, zo schrijft de World Gold Council in haar laatste kwartaalrapport over de goudmarkt. Een aantal centrale banken besloot goud te verkopen, omdat ze door de coronapandemie hun reserves moeten aanspreken. Turkije en Oezbekistan, twee landen die de afgelopen jaren nog regelmatig goud kochten, deden in het derde kwartaal juist goud in de verkoop. Turkije verkocht netto 22,3 ton, terwijl Oezbekistan 34,9 ton van de hand deed. Daarmee overtreffen ze goudaankopen van andere centrale banken.

Meer Lezen
30 okt. 2020 15:41:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Door de coronacrisis zullen we in een diepe economische crisis terechtkomen. Daarmee komen tal van ontwikkelingen in een stroomversnelling, zoals de mogelijke introductie van een basisinkomen en digitaal centralebankgeld. Dat zegt Willem Middelkoop in een nieuwe aflevering van De Bitcoin Show. Hij verwacht dat overheden en centrale banken het coronavirus als een soort kapstok zullen gebruiken om tal van nieuwe maatregelen door te voeren. Daarmee ontstaat volgens Middelkoop een vorm van staatskapitalisme, waarin individuele vrijheden onder druk komen te staan.

Meer Lezen
30 okt. 2020 15:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Deze week kwam er belangrijk nieuws uit de wereld van Bitcoin. PayPal is namelijk definitief overstag gegaan door betalingen in virtuele munten te faciliteren. Binnen enkele weken kunnen Amerikaanse PayPal gebruikers Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bcash kopen en gebruiken als een betalingsmiddel op het PayPal netwerk. Het is een doorbraak voor de verdere adoptie van Bitcoin, want PayPal heeft meer dan 365 miljoen gebruikers. Het nieuws is opmerkelijk, aangezien PayPal jarenlang Bitcoin heeft veronachtzaamd en een ronduit anti-cryptobeleid heeft gevoerd.

Meer Lezen
23 okt. 2020 08:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De zilverkoers kan de komende twaalf maanden met 60% stijgen naar $40 per troy ounce. Dat schrijven analisten van Citigroup, de op een na grootste Amerikaanse bank, in een nieuwe update. Ze verwachten dat het edelmetaal bij een herstel van de economie zal profiteren van meer industriële vraag. Ook verwacht de bank dat meer beleggers voor zilver zullen kiezen als alternatief voor goud.

Meer Lezen
22 okt. 2020 15:21:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Steeds meer Amerikanen verliezen hun vertrouwen in de Federal Reserve, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Axios en Ipsos. In de meeste bevolkingsgroepen heeft nog geen 40% vertrouwen in de centrale bank. Vooral onder jongere mensen en lagere inkomensgroepen is het vertrouwen met ongeveer 30% bijzonder laag, terwijl oudere leeftijdsgroepen iets meer vertrouwen hebben. Ook oordelen hogere inkomens (meer dan $50.000 per jaar) iets positiever over de centrale bank.

Meer Lezen
22 okt. 2020 13:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Verschillende ontwikkelde landen moeten rekening houden met een afwaardering van hun kredietstatus. Daarvoor waarschuwen analisten van kredietbeoordelaar S&P Global. Door de opleving van het coronavirus nemen veel landen weer nieuwe maatregelen, die de economie hard zullen treffen. Daardoor zal de rekening van alle steunmaatregelen nog verder oplopen, waardoor de kredietwaardigheid van een aantal landen onder druk komt te staan.

Meer Lezen
16 okt. 2020 18:44:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Het IMF moet een deel van haar goudvoorraad verkopen om de armste landen uitstel van betaling te geven. Daarvoor pleit de Jubilee Debt Campaign (JDC), een Britse non-profit organisatie die zich inzet voor kwijtschelding van schulden voor de zwakste economieën. Door een deel van het goud te verkopen kan het fonds schulden van de 73 armste landen tot tenminste eind 2021 kwijtschelden.

Meer Lezen
16 okt. 2020 09:51:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Holland Gold heeft onlangs nieuwe munten aan haar assortiment toegevoegd, namelijk de Queens Beasts 2021 'White Greyhound' en de Lunar 2021 serie. De Queens Beasts serie is afkomstig van de Britse Royal Mint en is verkrijgbaar in goud en zilver. De White Greyhound is de tiende munt uit de Queens Beasts serie, die geïnspireerd is op de beelden van heldhaftige beesten die wacht stonden bij de kroning van Queen Elizabeth II. Op deze munt staat de White Greyhoud van Richmond afgebeeld. Deze munt is verkrijgbaar in drie varianten: 1 troy ounce goud, 2 troy ounce zilver en 10 troy ounce zilver.

Meer Lezen
9 okt. 2020 12:06:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Producten 91 tot 100 van 780 in totaal

Toon: