Nieuws

Producten 91 tot 100 van 562 in totaal

Toon:

De centrale bank van Turkije probeert de waarde van haar munt te ondersteunen, maar de bodem van de reserves is bijna in zicht. De Financial Times meldt dat de Turkse centrale bank de laatste maanden zelfs dollars leent om haar reserves op te krikken. Naar eigen zeggen beschikte de centrale bank begin april over $28,1 miljard aan valutareserves, maar uit een analyse van de krant blijkt dat dit cijfer is opgekrikt met geleend geld.

Meer Lezen
19 apr. 2019 14:47:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Bank of Japan zal volgend jaar de grootste aandeelhouder worden op de Japanse aandelenmarkt. Blijft de centrale bank in dit tempo aandelen opkopen, dan zal ze volgend jaar het grootste pensioenfonds inhalen. De Bank of Japan heeft al voor ¥28 biljoen aan aandelen op haar balans staan, maar wil daar jaarlijks nog eens ¥6 biljoen aan toevoegen. Dat betekent dat de centrale bank eind 2020 voor ongeveer ¥40 biljoen aan aandelen bezit, meer dan het nationale pensioenfonds.

Meer Lezen
18 apr. 2019 10:55:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De centrale bank van Venezuela heeft vorige week acht ton goud uit haar kluis gehaald, zo meldt Reuters op basis van twee bronnen binnen de Venezolaanse regering. De verwachting is dat de regering het goud zal verkopen om vreemde valuta te bemachtigen. Die heeft het land nodig om goederen uit het buitenland te importeren.

Meer Lezen
12 apr. 2019 08:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Vorige week donderdag organiseerde de Aunexum Precious Metals Group, waar Holland Gold onderdeel van is, een seminar met monetair econoom Edin Mujagic. In ruim anderhalf uur tijd vertelde hij hoe onconventioneel monetair beleid van centrale banken in een paar jaar tijd het nieuwe normaal is geworden. Van negatieve rente tot het opkopen van staatsobligaties en aandelen, alle opties worden vandaag de dag overwogen om dit op schulden gebaseerde geldsysteem in stand te houden.

Meer Lezen
5 apr. 2019 11:34:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het senaat van Roemenië heeft een wetsvoorstel aangenomen om de nationale goudvoorraad bijna volledig in eigen land te bewaren. Daarmee is de repatriëring van ongeveer 55 ton goud uit het Verenigd Koninkrijk weer een stap dichterbij gekomen. Als het voorstel wordt omgezet in wetgeving moet de centrale bank tenminste 95% van de goudvoorraad in eigen land bewaren. Op het moment van schrijven ligt 65% van de totale goudreserve van 103,7 ton in het buitenland opgeslagen.

Meer Lezen
2 apr. 2019 20:27:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De prijs van palladium is de afgelopen dagen hard onderuit gegaan. Vorige week steeg de prijs nog richting de €45.000 per kilo, maar op het moment van schrijven staat de koers weer onder de €40.000. Deze prijsdaling van ruim 10% in drie handelsdagen is de grootste correctie sinds het begin van de bull market in augustus.

Meer Lezen
28 maart 2019 12:44:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Federal Reserve zou de rente direct met een half procentpunt moeten verlagen. Dat zei Stephen Moore, kandidaat voor de raad van bestuur van de centrale bank, in een interview met de New York Times. Moore heeft als economisch adviseur van Trump vooral naam gemaakt met fiscale stimuleringsplannen, maar hij wil nu ook meer invloed uitoefenen op het monetaire beleid.

Meer Lezen
28 maart 2019 08:25:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Citigroup is van plan om goud van Venezuela te verkopen, zo meldt Bloomberg. Het gaat om goud dat onderdeel is van een swapconstructie uit 2015. De centrale bank legde het edelmetaal toen in als onderpand voor een lening van $1,1 miljard. De looptijd van deze lening is eerder deze maand verstreken en de regering van Venezuela heeft niet genoeg financiële middelen om deze terug te betalen. Daarmee komt het goud ten goede aan Citigroup en mag de bank het edelmetaal verkopen.

Meer Lezen
22 maart 2019 13:08:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Onlangs publiceerden we op Holland Gold een artikel over Plethora Precious Metals, een succesvol beleggingsfonds in de goudmijnsector dat de afgelopen zes jaar meer dan 500% rendement wist te behalen. Wie zitten er achter dit Nederlandse fonds en waarom zijn ze zo succesvol?

Meer Lezen
22 maart 2019 10:22:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De laatste jaren hebben goudmijnaandelen per saldo niet veel opgeleverd, maar sommige beleggingsfondsen wisten toch succes te behalen. Een klein beleggingsfonds uit Nederland laat de concurrentie ver achter zich door te beleggen in nieuwe en kleine goudmijnen. Plethora Precious Metals, een fonds dat een slechts €18 miljoen aan vermogen beheert, werd onlangs zelfs geïnterviewd door Bloomberg.

Meer Lezen
19 maart 2019 15:52:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 91 tot 100 van 562 in totaal

Toon: