Nieuws

Producten 91 tot 100 van 535 in totaal

Toon:

De regering van Venezuela wacht nog steeds op goud dat door de Bank of England wordt vastgehouden. Eind vorig jaar maakte de regering van Maduro haar plannen bekend om een gedeelte van haar goudvoorraad uit Londen te repatriëren, maar dat blijkt geen gemakkelijke opgave. Zelfs het bezoek van de minister van Financiën en de centrale bank heeft vooralsnog niets opgeleverd.

Meer Lezen
25 jan. 2019 13:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

In de Amerikaanse staat Wyoming zijn drie nieuwe wetsvoorstellen ingediend om goud standaard op te nemen in verschillende collectieve beleggingsfondsen. Met een nieuwe wetsvoorstel genaamd 'Wyoming Sound Money Trust Act' (HB174) wil men de autoriteiten verplichten om standaard tien procent van het vermogen van het mijnbouwfonds in fysiek edelmetaal te beleggen. Dit publieke fonds beheert ruim $8 miljard aan vermogen dat door de mijnbouwsector is vergaard.

Meer Lezen
22 jan. 2019 12:06:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Als overheden besluiten papiergeld te vervangen door virtuele munten, dan zal met name zilver daarvan profiteren. Dat schrijft trendwatcher Martin Armstrong op zijn blog. Hij verwacht dat mensen die nu transacties met contant geld doen op dat moment zullen overstappen op zilveren munten. Deze zijn relatief eenvoudig en anoniem te verhandelen.

Meer Lezen
18 jan. 2019 15:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

Britten kopen goud om zich te beschermen tegen de onzekere uitkomst van de Brexit. Volgens Chris Howard van de Royal Mint is de vraag naar munten en baren de laatste tijd sterk toegenomen. Zo is er deze maand al 73% meer goud verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook eind vorig jaar nam de belangstelling om goud te kopen toe, wat deels toegeschreven kan worden aan de Brexit en deels aan de onrust op de financiële markten.

Meer Lezen
15 jan. 2019 15:24:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Russische centrale bank heeft het afgelopen jaar voor $101 miljard aan dollars omgezet naar euro en yuan. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat woensdag door de centrale bank werd vrijgegeven. In totaal werd er voor $44 miljard aan zowel Europese als Chinese valuta aan de reserves toegevoegd. Ook werd er voor een bedrag van $21 miljard geïnvesteerd in de Japanse yen.

Meer Lezen
10 jan. 2019 12:24:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De prijs van palladium bereikte deze week een nieuw record van meer dan €37.000 per kilogram. Het edelmetaal is daarmee een stuk duurder geworden dan goud, dat op het moment van schrijven iets meer dan €36.000 kost. Palladium is vorig jaar meer dan 22% in prijs gestegen en was daarmee het best presterende edelmetaal van 2018.

Meer Lezen
10 jan. 2019 09:56:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Dit jaar zullen de prijzen van goud en zilver verder stijgen, terwijl de prijzen van platina en palladium waarschijnlijk onder druk blijven staan. Dat schrijft onderzoeksbureau Metals Focus in een nieuw rapport over edelmetalen. De analisten van Metals Focus verwachten dat goud dit jaar zal profiteren van een vlucht naar veilige havens.

Meer Lezen
4 jan. 2019 12:20:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De goudprijs zal waarschijnlijk volgende week de grens van $1.300 per troy ounce testen. Dat zegt analist Jeffrey Christian van de CPM Group in een interview met Bloomberg. De stijging van de goudprijs van de afgelopen maanden is volgens hem het resultaat van een combinatie van factoren.

Meer Lezen
4 jan. 2019 09:39:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Nout Wellink verwacht dat centrale banken het de komende jaren erg moeilijk zullen krijgen, omdat er wereldwijd een anti-establishment beweging gaande is en centrale banken onderdeel zijn van dat establishment. Na de extreme monetaire stimulering van de afgelopen jaren moeten centrale banken nu de rente verhogen. Ze moeten impopulaire maatregelen nemen, waardoor de weerstand vanuit de politiek zal toenemen. Wellink verwijst onder meer naar de kritiek van president Trump op het beleid van de Federal Reserve. Ook ziet hij dat de situatie in een land als Italië sinds de Europese schuldencrisis niet verbeterd is.

Meer Lezen
28 dec. 2018 17:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Beleggers halen op grote schaal geld weg uit beleggingsfondsen, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Investment Company Institute. In de week van 19 december werd er $56,2 miljard aan vermogen weggehaald, het hoogste bedrag sinds de week van 15 oktober 2008. De afgelopen weken haalden beleggers ook al veel geld uit beleggingsfondsen, zoals onderstaande grafiek laat zien. In de week van 19 december ging het om een bedrag van $27 miljard voor de aandelenfondsen en bijna $20 miljard voor de obligatiefondsen.

Meer Lezen
28 dec. 2018 17:25:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 91 tot 100 van 535 in totaal

Toon: