Nieuws

Producten 91 tot 100 van 812 in totaal

Toon:

Beleggers gaven afgelopen weekend massaal gehoor aan de oproep op Reddit om zilver te kopen, want de zilveren munten waren binnen de kortste keren niet meer aan te slepen. Goudhandelaren van Australië tot de Verenigde Staten zagen een grote toestroom van nieuwe beleggers die het op zilver voorzien hadden.

Meer Lezen
2 feb. 2021 21:00:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

De jonge beleggers nemen het nu op tegen de oude Wall Street garde! De afgelopen week heeft een obscuur Reddit-forum Wallet Street Bets veel opzien gebaard door een Wall Street hedgefonds, Melvin Capital, bijna bankroet te maken. Het beleggingsfonds kon dankzij een bail-out overeind blijven staan. Melvin Capital had namelijk een flinke short positie aangelegd om het GME-aandeel van het GameStop winkelketen naar steeds nieuwe bodems te sturen.

Meer Lezen
2 feb. 2021 11:58:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in zilver

De wereldwijde vraag naar beleggingsgoud steeg vorig jaar met 40% naar een record van 1.773 ton. Dat schrijft de World Gold Council deze week in haar nieuwste rapport over de goudmarkt. Deze stijging komt bijna volledig voor rekening van goud-ETF's, beleggingsproducten die fysiek goud als onderpand aanhouden. Deze fondsen voegden het afgelopen jaar 877,1 ton goud aan hun reserves toe, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2019. Door de tegenvallende vraag naar gouden sieraden en een daling van de goudaankopen door centrale banken viel de totale vraag naar het edelmetaal echter lager uit.

Meer Lezen
29 jan. 2021 14:19:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Kleine beleggers nemen het steeds vaker op tegen de grote speculanten en hedgefondsen. Via platforms als Reddit zoeken beleggers aandelen van kleine en relatief onbekende bedrijven, om vervolgens de koers op te drijven. Speculanten die short zijn op het betreffende aandeel moeten zich dan snel indekken door aandelen terug te kopen, met een enorme koersstijging tot gevolg. Heeft dit leger van kleine beleggers het nu ook voorzien op de edelmetalen?

Meer Lezen
29 jan. 2021 11:14:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De ECB spoort banken aan om de risico’s van slechte leningen beter in kaart te brengen. Door de coronacrisis is de kwaliteit van hun kredietportefeuille verslechterd, maar door de steunmaatregelen van overheden is dat niet direct zichtbaar. De centrale bank vreest een toename van betalingsproblemen bij bedrijven en huishoudens, naarmate de coronacrisis langer aanhoudt.

Meer Lezen
29 jan. 2021 10:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Op dit moment zijn platina en palladium de meest aantrekkelijke edelmetalen om in te beleggen. Dat schrijft analiste Georgette Boele van ABN Amro in een nieuwe update. Ze verwacht dat de wereldeconomie dit jaar zal aantrekken, waardoor de vraag naar platina en palladium zal toenemen. Deze edelmetalen hebben veel industriële toepassingen en zullen daarom meer profiteren, aldus Boele.

Meer Lezen
22 jan. 2021 11:52:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

De prijs van palladium is de afgelopen jaren spectaculair gestegen en lijkt weinig last te hebben van de coronacrisis. In een paar jaar tijd heeft het edelmetaal zowel platina als goud ingehaald en is daarmee het duurste edelmetaal. Op het moment van schrijven kost een troy ounce $2.375, meer dan wat er ooit betaald is voor hetzelfde gewicht in goud of platina. Vijf jaar geleden was de palladiumprijs nog minder dan $500 per troy ounce. Hoe kan het dat de prijs van dit edelmetaal in vijf jaar tijd verviervoudigde?

Meer Lezen
20 jan. 2021 12:08:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Goud heeft in 2020 geprofiteerd van ongekende steunmaatregelen door centrale banken en overheden. Door de coronacrisis zochten meer spaarders en beleggers hun toevlucht in edelmetalen. Ook profiteerde goud van de historisch lage rente, waardoor spaargeld bijna niets meer oplevert. In dollars steeg de goudprijs vorig jaar met bijna 25%, het beste resultaat in tien jaar tijd. Weet het edelmetaal deze positieve trend in 2021 vast te houden?

Meer Lezen
15 jan. 2021 14:35:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft voor het eerst in de geschiedenis meer goud dan dollars in haar reserves, zo blijkt uit een nieuw rapport van de centrale bank. Eind juni 2020 was de goudvoorraad goed voor 23% van de totale reserves, terwijl dollars op dat moment een aandeel van 22% vertegenwoordigden. Ter vergelijking, in 2018 hield de centrale bank nog meer dan 40% van haar reserves aan in dollars. Deze verschuiving is onderdeel van de langetermijnstrategie van Rusland om minder afhankelijk te worden van de Amerikaanse munt.

Meer Lezen
15 jan. 2021 08:08:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Er staat Amerikaanse banken niks meer in de weg om gebruik te maken van blockchain technologie en stablecoins voor het faciliteren van het betalingsverkeer. Op 4 januari heeft Brian Brooks van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) middels dit nieuwsbericht Amerikaanse banken officieel toestemming gegeven om deel te nemen aan “independent node verification networks (INVN) zoals blockchains” en om stablecoins te benutten voor betalingsverkeer en andere bankactiviteiten.

Meer Lezen
8 jan. 2021 08:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 91 tot 100 van 812 in totaal

Toon: