Nieuws

Producten 1 tot 10 van 939 in totaal

Toon:

Er waren vorige week vreemde bewegingen op de markten. Het grote financiële nieuws was de wereldwijde, meedogenloze sell-off op de aandelenmarkten, waarin de S&P 500-index bijna de semi-officiële grens naar een ‘bear market’ (20% onder recordhoogte) over ging.

Meer Lezen
24 mei 2022 09:15:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

We gaan een tijdperk van slowbalisering tegemoet, waarbij globalisering zal vertragen en meer mensen terug zullen keren van de stad naar het platteland. Ook zal het economische zwaartepunt weer verschuiven van de Westerse wereld richting Azië. Dat zegt trendwatcher Adjiedj Bakas in gesprek met Paul Buitink en Joris Beemsterboer van Holland Gold. Deze veranderingen zullen gepaard gaan met een tijdperk van chaos, zoals hij ook beschrijft in zijn nieuwste boek.

Meer Lezen
20 mei 2022 09:51:21 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

De Amerikaanse regering overweegt maximumprijzen voor benzine en diesel, want volgende week stemt het Congres over een nieuw wetsvoorstel om 'excessieve prijzen' aan banden te leggen. De prijzen van brandstoffen stijgen in de Verenigde Staten nu al drie weken op rij. Daardoor betalen Amerikanen inmiddels recordprijzen aan de pomp. Een gallon benzine (ongeveer 3,78 liter) kost nu gemiddeld $4,56, terwijl de prijs voor diesel momenteel op $5,57 bedraagt. Kunnen maximumprijzen voor brandstof de consument helpen?

Meer Lezen
19 mei 2022 20:16:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Zwitserland heeft in maart veel meer goud uit de Verenigde Arabische Emiraten geïmporteerd dan in voorgaande maanden. Netto ging het om 35,5 ton goud, het hoogste volume in een maand sinds augustus 2016. Volgens de Zwitserse non-profit organisatie Swissaid zou dat kunnen betekenen dat Rusland via deze route goud naar Europa exporteert en daarmee sancties probeert te omzeilen.

Meer Lezen
17 mei 2022 14:28:00 door Joris Beemsterboer Comments Beleggen in goud

Het was opnieuw een week met sell-offs van risicoactiva. Het effect daarvan op de valutamarkten was voorspelbaar: de Japanse yen stond bovenaan de ranglijsten, gevolgd door de Amerikaanse dollar.

Meer Lezen
16 mei 2022 14:31:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

Onlangs publiceerde kredietanalist Zoltan Pozsar van Credit Suisse een analyse die veel stof deed opwaaien in de financiële wereld. Hij sprak over een nieuwe fase in het monetaire systeem, waarin landen die grondstoffen produceren een belangrijke rol gaan spelen. Aanleiding voor zijn analyse was de eis van Poetin om gas en andere grondstoffen uitsluitend in roebels af te rekenen. Tot voor kort gebeurde dat vooral in euro's en dollars.

Meer Lezen
13 mei 2022 14:41:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Het Londense fintech bedrijf TallyMoney wil haar werknemers met goud betalen in plaats van Britse ponden. Op die manier wil het bedrijf haar werknemers helpen om koopkracht te behouden, zo schrijft de Britse financiële krant City A.M. De directeur van het fintech bedrijf, Cameron Parry, zegt in een interview met de krant dat goud zich heeft bewezen als iets wat haar koopkracht behoudt.

Meer Lezen
13 mei 2022 13:11:00 door Joris Beemsterboer Comments Beleggen in goud

De prijzen van cryptomunten staan opnieuw zwaar onder druk. Bitcoin verloor in een week tijd bijna 20% van haar waarde, terwijl de koers van het aandeel Coinbase in dezelfde periode zelfs met 40% kelderde. Coinbase, een van de grootste handelsplatformen in de wereld van cryptomunten, rapporteerde tegenvallende winstcijfers. Niet alleen was het aantal transacties in het eerste kwartaal van dit jaar 44% lager dan in het vorige kwartaal, ook daalde het aantal actieve gebruikers. En deze week crashte ook een grote stablecoin. Wat is er aan de hand?

Meer Lezen
12 mei 2022 06:46:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

De rentetarieven lopen overal sterk en snel op. De markten kunnen de gevolgen daarvan nauwelijks nog negeren. Op de aandelenmarkten leidde de renteverhoging van 50 basispunten door de Fed tot een opluchtingsrally, maar die duurde niet lang. Al de volgende dag was de neerwaartse trend terug. De aandelenmarkten sloten de week af op het laagste niveau sinds eind 2020. Vooral de dollar en – minder voorspelbaar – de euro profiteerden van de vlucht naar veiligheid. Bij de euro kwam dit doordat de ECB nu eindelijk zijn streven om de inflatierealiteit te negeren lijkt te gaan opgeven.

Meer Lezen
9 mei 2022 14:40:00 door Joris Beemsterboer Comments Economisch Nieuws

De huizenprijzen in Nederland gedragen zich als obligatiekoersen en daardoor kunnen de prijzen bij een stijgende rente fors dalen. Dat zegt analist Alfonso Peccatiello van The Macro Compass in een gesprek met Paul Buitink van Holland Gold. Hij merkt op dat de situatie op de woningmarkt sterk is verslechterd, omdat de koopkracht van huizenkopers is afgenomen. Mensen krijgen door de hogere rente minder hypotheek, terwijl ze door hoge inflatie koopkracht verliezen.

Meer Lezen
6 mei 2022 08:26:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 1 tot 10 van 939 in totaal

Toon: