Nieuws

Producten 1 tot 10 van 422 in totaal

Toon:

De Chinese centrale bank heeft in juni ruim 10 ton goud aan haar reserves toegevoegd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange (SAFE). De centrale bank is sinds december vorig jaar weer actief op de goudmarkt en heeft de afgelopen zeven maanden in totaal bijna 84 ton goud gekocht. Met de laatste aankoop stijgt de officiële goudreserve van China naar 61,94 miljoen troy ounce, omgerekend 1.926,6 ton.

Meer Lezen
12 juli 2019 09:15:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Griekenland leent op dit moment tegen dezelfde rente als de Verenigde Staten. Deze week zakte de rente op een Griekse staatslening met een looptijd van tien jaar naar 2,08%, hetzelfde percentage dat beleggers vragen voor een Amerikaanse lening met dezelfde looptijd. Dat was vijf jaar geleden nog zo goed als ondenkbaar, toen de rente op Grieks schuldpapier boven de 10% lag. De laatste jaren kon Griekenland steeds goedkoper lenen, terwijl de Amerikaanse rente nauwelijks daalde.

Meer Lezen
9 juli 2019 13:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De minister van Financiën van Rusland en de gouverneur van de Chinese centrale bank hebben eerder deze maand een overeenkomst gesloten om over te stappen naar handel in eigen valuta. De twee landen hebben afgesproken om het betalingsverkeer tussen beide landen moet niet langer in dollars, maar in roebels en yuan te verrekenen. Dat maakte de Russische financiële krant Izvestia vrijdag bekend, die zich baseert op een brief van het ministerie van Financiën in Rusland.

Meer Lezen
29 juni 2019 07:15:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De rente op staatsobligaties bereikte een nieuw dieptepunt, nadat centrale banken de deur naar een renteverlaging hadden opengezet. Beleggers anticiperen op nieuwe monetaire stimulering en verwachten dat de rente daardoor nog verder zal dalen. Tegelijkertijd zijn aandelen in trek, want door de negatieve rente is het dividendrendement extra interessant geworden. Ook zien we een vlucht richting edelmetalen, want de goudprijs bereikte vorige week het hoogste niveau in zes jaar.

Meer Lezen
27 juni 2019 13:23:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De goudkoers is deze week sterk gestegen en bereikte vrijdag zelfs het hoogste niveau in bijna zes jaar. De verwachting dat centrale banken opnieuw de rente zullen verlagen zorgde voor een vlucht naar edelmetaal. Ook aandelen en staatsobligaties profiteerden van het vooruitzicht van een ruimer monetair beleid. De goudkoers steeg vrijdag naar €40.000 per kilo, een niveau dat we in het voorjaar van 2013 voor het laatst hebben gezien. In dollars steeg de koers naar bijna $1.400 per troy ounce, waarmee een aantal belangrijke weerstandsniveaus werden doorbroken.

Meer Lezen
21 juni 2019 14:21:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Rusland heeft in mei 6,22 ton goud aan haar reserves toegevoegd en breidt haar goudvoorraad daarmee verder uit naar 2.190 ton. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Russische centrale bank. Samen met de uitbreiding van de valutareserves met $4 miljard komen de totale reserves van Rusland in de buurt van de $500 miljard. Dat is het hoogste niveau sinds begin 2014, toen het land in een recessie belandde en de inkomsten uit olie en gas daalden.

Meer Lezen
21 juni 2019 12:19:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Venezuela gaat nieuwe biljetten uitbrengen om het tekort aan geld te verlichten, zo lezen we op de website van de centrale bank. De nieuwe biljetten hebben een nominale waarde van 10.000, 20.000 en 50.000 bolivar en worden binnenkort in omloop gebracht. Met deze nieuwe grotere coupures worden betalingen efficiënter en kunnen ook grote zakelijke transacties makkelijker worden uitgevoerd.

Meer Lezen
13 juni 2019 19:01:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

China heeft in mei voor de zesde maand op rij goud aan haar reserves toegevoegd. Cijfers van de centrale bank laten zien dat het land vorige maand 15,86 ton goud heeft gekocht, waarmee haar totale goudvoorraad stijgt naar ruim 1.916 ton. De totale reserves van de centrale bank stegen in mei naar $3,2 biljoen, waarvan $79,83 miljard in de vorm van edelmetalen. Dat betekent dat de centrale bank ongeveer 2,5% van haar reserves in het gele metaal aanhoudt.

Meer Lezen
11 juni 2019 14:05:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

China en Rusland willen vaker hun eigen valuta gebruiken in het internationale handelsverkeer. Naar verwachting zullen de twee landen deze week een overeenkomst tekenen om handel tussen beide landen voortaan in Chinese yuan en Russische roebels af te rekenen. Bedrijven kunnen zelf kiezen welke valuta ze willen gebruiken en via welk betaalsysteem de transactie zal verlopen.

Meer Lezen
7 juni 2019 14:28:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De regering van Venezuela kan een lening aan Deutsche Bank niet terugbetalen en verliest daarmee het goud dat als onderpand was ingelegd. Het gaat om een lening van $750 miljoen die de regering in 2016 afsloot met de bank, waarbij 20 ton goud als onderpand diende. Deze ruil zou volgens bronnen van Bloomberg pas in 2021 worden beëindigd, maar omdat Venezuela de rente niet meer kon betalen is de lening nu al afgewikkeld. Dat betekent dat Deutsche Bank het goud kan verkopen.

Meer Lezen
6 juni 2019 12:23:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 1 tot 10 van 422 in totaal

Toon: