Nieuws

Producten 1 tot 10 van 687 in totaal

Toon:

Deze week kwam er belangrijk nieuws uit de wereld van Bitcoin. PayPal is namelijk definitief overstag gegaan door betalingen in virtuele munten te faciliteren. Binnen enkele weken kunnen Amerikaanse PayPal gebruikers Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bcash kopen en gebruiken als een betalingsmiddel op het PayPal netwerk. Het is een doorbraak voor de verdere adoptie van Bitcoin, want PayPal heeft meer dan 365 miljoen gebruikers. Het nieuws is opmerkelijk, aangezien PayPal jarenlang Bitcoin heeft veronachtzaamd en een ronduit anti-cryptobeleid heeft gevoerd.

Meer Lezen
23 okt. 2020 08:59:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De zilverkoers kan de komende twaalf maanden met 60% stijgen naar $40 per troy ounce. Dat schrijven analisten van Citigroup, de op een na grootste Amerikaanse bank, in een nieuwe update. Ze verwachten dat het edelmetaal bij een herstel van de economie zal profiteren van meer industriële vraag. Ook verwacht de bank dat meer beleggers voor zilver zullen kiezen als alternatief voor goud.

Meer Lezen
22 okt. 2020 15:21:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Steeds meer Amerikanen verliezen hun vertrouwen in de Federal Reserve, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Axios en Ipsos. In de meeste bevolkingsgroepen heeft nog geen 40% vertrouwen in de centrale bank. Vooral onder jongere mensen en lagere inkomensgroepen is het vertrouwen met ongeveer 30% bijzonder laag, terwijl oudere leeftijdsgroepen iets meer vertrouwen hebben. Ook oordelen hogere inkomens (meer dan $50.000 per jaar) iets positiever over de centrale bank.

Meer Lezen
22 okt. 2020 13:29:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Verschillende ontwikkelde landen moeten rekening houden met een afwaardering van hun kredietstatus. Daarvoor waarschuwen analisten van kredietbeoordelaar S&P Global. Door de opleving van het coronavirus nemen veel landen weer nieuwe maatregelen, die de economie hard zullen treffen. Daardoor zal de rekening van alle steunmaatregelen nog verder oplopen, waardoor de kredietwaardigheid van een aantal landen onder druk komt te staan.

Meer Lezen
16 okt. 2020 18:44:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Het IMF moet een deel van haar goudvoorraad verkopen om de armste landen uitstel van betaling te geven. Daarvoor pleit de Jubilee Debt Campaign (JDC), een Britse non-profit organisatie die zich inzet voor kwijtschelding van schulden voor de zwakste economieën. Door een deel van het goud te verkopen kan het fonds schulden van de 73 armste landen tot tenminste eind 2021 kwijtschelden.

Meer Lezen
16 okt. 2020 09:51:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Holland Gold heeft onlangs nieuwe munten aan haar assortiment toegevoegd, namelijk de Queens Beasts 2021 'White Greyhound' en de Lunar 2021 serie. De Queens Beasts serie is afkomstig van de Britse Royal Mint en is verkrijgbaar in goud en zilver. De White Greyhound is de tiende munt uit de Queens Beasts serie, die geïnspireerd is op de beelden van heldhaftige beesten die wacht stonden bij de kroning van Queen Elizabeth II. Op deze munt staat de White Greyhoud van Richmond afgebeeld. Deze munt is verkrijgbaar in drie varianten: 1 troy ounce goud, 2 troy ounce zilver en 10 troy ounce zilver.

Meer Lezen
9 okt. 2020 12:06:00 door Frank Knopers Comments Beleggen in goud, Beleggen in zilver

Een tweede beursgenoteerd technologiebedrijf heeft de dappere stap gezet om te investeren in Bitcoin. Het gaat om het Amerikaanse fintech bedrijf Square (SQ), dat in Europa concurreert met de populaire betaaloplossingen van iZettle en Sumup. Het is echter geen toeval dat Square deze stap heeft durven zetten. Het bedrijf wordt namelijk aangevoerd door Jack Dorsey. Hij is de CEO van Twitter en staat bekend als een 'Bitcoiner'.

Meer Lezen
9 okt. 2020 08:46:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Ondanks de daling van de goudkoers blijven beleggers goud kopen, want de voorraden van ETF's stegen afgelopen maand opnieuw tot recordhoogte. Eind september beschikten deze beleggingsproducten over een goudvoorraad van 3.871,8 ton. Dat is meer dan begin augustus, toen de goudkoers een all-time high bereikte. Dat is opmerkelijk, omdat de belangstelling voor deze beleggingsproducten normaal gesproken sterk gecorreleerd is aan de koers. Nu houden beleggers hun positie vast, ondanks het feit dat de prijs van het edelmetaal met bijna 10% daalde.

Meer Lezen
6 okt. 2020 11:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Venezolaanse president Maduro krijgt mogelijk toch weer toegang tot het goud bij de Bank of England. Een hogere rechtbank in het Verenigd Koninkrijk heeft het oordeel van een lagere rechtbank namelijk ongedaan gemaakt. Die oordeelde afgelopen zomer nog dat Maduro geen aanspraak mocht maken op het goud. Hij zou niet de legitieme president zou zijn, omdat de verkiezingen in Venezuela niet eerlijk zouden zijn verlopen. Volgens de hogere rechtbank houdt die argumentatie geen stand, omdat de Britse regering nog steeds diplomatieke betrekkingen onderhoudt met de regering van Maduro.

Meer Lezen
6 okt. 2020 09:04:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Nederlandsche Bank is deze week begonnen met de verhuizing van haar goudvoorraad naar Haarlem. Naast het goud worden ook de bankbiljetten tijdelijk ondergebracht in het gebouw van de voormalige drukkerij van Joh. Enschedé in Haarlem. Reden voor de verhuizing is de verbouwing van het hoofdkantoor in Amsterdam.

Meer Lezen
3 okt. 2020 09:09:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Producten 1 tot 10 van 687 in totaal

Toon: