Nieuws

Producten 1 tot 10 van 406 in totaal

Toon:

Als belegger kun je veel geld verdienen door tegen de stroom in te zwemmen, maar het is ook mogelijk om op die manier veel geld te verliezen. Zo verloor een handelaar in twee weken tijd €20 miljoen met een shortpositie in Duitse staatsleningen. De Duitse 10-jaars rente lag eind april dicht bij de nul procent, maar zou daarna verder wegzakken tot -0,12%. De contracten die de handelaar op 28 april voor 25 cent per stuk had aangeboden moest hij deze week weer terugkopen tegen een veel hogere koers van 121 cent. Een verlies van bijna €20 miljoen.

Meer Lezen
17 mei 2019 13:40:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Zwitserse bank UBS verwacht dit jaar een stijging van de goudprijs tot $1.400 per troy ounce. De bank is positief over het edelmetaal vanwege het aanhoudende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de verwachting dat de Federal Reserve de rente dit jaar niet meer zal verhogen. Ook verwacht de bank dat de dollar dit jaar onder druk zal komen te staan door een oplopende inflatie.

Meer Lezen
17 mei 2019 11:14:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Virtuele munten als de Bitcoin zijn zeer riskante beleggingen, omdat de waarde sterk fluctueert en omdat er geen centrale bank achter staat. Dat zei ECB-president Mario Draghi deze week tijdens een 'Youth Dialogue' bijeenkomst, waar hij vragen van jongeren beantwoordde. Met de uitspraak 'een euro blijft altijd een euro' suggereerde de centraal bankier dat de Europese munt stabiliteit biedt.

Meer Lezen
10 mei 2019 11:38:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

China heeft in april opnieuw edelmetaal aan haar reserves toegevoegd. Met de aankoop van bijna 15 ton goud stijgt de totale goudreserve van het land naar iets meer dan 1.900 ton. Het is de vijfde maand op rij dat de Chinezen goud kopen, na een periode van bijna twee jaar dat de goudvoorraad constant bleef. De goudreserve van China heeft een waarde van $78,35 miljard en is daarmee goed voor 2,5% van de totale reserves.

Meer Lezen
10 mei 2019 10:20:00 door Frank Knopers Comments

China heeft vorig jaar 1.506 ton goud geïmporteerd, zo schrijft de LBMA in haar laatste nieuwsbrief. Het meeste goud kwam uit Zwitserland, maar ook importeerde het land veel edelmetaal uit Australië, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Hong Kong wordt slechts als doorvoerhaven gebruikt om goud vanuit het buitenland naar het Chinese vasteland te brengen. Het totale volume was ruim 18% hoger dan een jaar eerder, toen China 1.270 ton goud importeerde.

Meer Lezen
30 apr. 2019 17:31:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

Oostenrijk wil als eerste land van de eurozone staatsobligaties uitschrijven in de Chinese yuan. Deze zogeheten panda-obligaties zullen op de Chinese markt worden aangeboden aan beleggers. Het is nog niet bekend hoeveel van deze obligaties uitgeschreven zullen worden en onder welke voorwaarden dat zal plaatsvinden.

Meer Lezen
30 apr. 2019 09:49:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

In navolging op Rusland en China is ook India weer actief geworden op de goudmarkt. Vorig jaar kocht de Reserve Bank of India al 42 ton goud en sommigen verwachten dat ze dit jaar nog eens ruim 45 ton goud aan haar reserves zal toevoegen. Deze schatting is gebaseerd op de aankopen die de centrale bank deed gedurende de eerste twee maanden van dit jaar.

Meer Lezen
26 apr. 2019 13:36:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws, Beleggen in goud

De Zwitserse centrale bank heeft het afgelopen kwartaal een winst van 30,7 miljard Zwitserse frank gerealiseerd. De grootste winst werd behaald op de valutareserves, die grotendeels uit staatsobligaties en aandelen bestaan. Ook profiteerde de bank van een waardestijging van de goudvoorraad en de negatieve rente op bankreserves. De goudreserve werd bijna 900 miljoen meer waard, terwijl de valutareserves met 29,3 miljard in waarde stegen. De negatieve rente die commerciële banken betalen aan de centrale bank leverde bijna 600 miljoen op.

Meer Lezen
26 apr. 2019 11:41:00 door Frank Knopers Comments

De centrale bank van Turkije probeert de waarde van haar munt te ondersteunen, maar de bodem van de reserves is bijna in zicht. De Financial Times meldt dat de Turkse centrale bank de laatste maanden zelfs dollars leent om haar reserves op te krikken. Naar eigen zeggen beschikte de centrale bank begin april over $28,1 miljard aan valutareserves, maar uit een analyse van de krant blijkt dat dit cijfer is opgekrikt met geleend geld.

Meer Lezen
19 apr. 2019 14:47:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

De Bank of Japan zal volgend jaar de grootste aandeelhouder worden op de Japanse aandelenmarkt. Blijft de centrale bank in dit tempo aandelen opkopen, dan zal ze volgend jaar het grootste pensioenfonds inhalen. De Bank of Japan heeft al voor ¥28 biljoen aan aandelen op haar balans staan, maar wil daar jaarlijks nog eens ¥6 biljoen aan toevoegen. Dat betekent dat de centrale bank eind 2020 voor ongeveer ¥40 biljoen aan aandelen bezit, meer dan het nationale pensioenfonds.

Meer Lezen
18 apr. 2019 10:55:00 door Frank Knopers Comments Economisch Nieuws

Producten 1 tot 10 van 406 in totaal

Toon: