Zilveren Krugerrand munten bij Holland Gold


De Rand Refinery heeft dit jaar in samenwerking met de South African Mint een zilveren versie van de bekende Krugerrand munt gelanceerd. Deze nieuwe zilveren Krugerrand munt bevat exact 1 troy ounce aan puur zilver (99,99%) en vormt daarmee een interessant alternatief voor bekende beleggingsmunten als de Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Silver Eagle en de Oostenrijkse Philharmoniker.

De nieuwe zilveren Krugerrand wordt in ongelimiteerde oplage geproduceerd door Prestige Bullion, een nieuwe joint venture die door de Rand Refinery en de South African Mint is opgezet. Deze nieuwe zilveren munten worden als beleggingsobject in de markt gezet, wat betekent dat de prijs grotendeels bepaald wordt door de zilverprijs.

Zilveren Krugerrand

De zilveren variant van deze Zuid-Afrikaanse beleggingsmunt heeft een nominale waarde van 1 rand en heeft hetzelfde ontwerp als de gouden variant. Onder de springbok staat de tekst FYNSILWER en een vermelding van het gewicht van 1 troy ounce. De munt heeft dezelfde kartelrand als de gouden Krugerrand die al sinds 1967 geslagen wordt.

Holland Gold heeft deze nieuwe zilveren Krugerrand munten momenteel op voorraad. Ze worden geleverd in tubes van 25 munten en in monsterboxen met 500 stuks, maar u kunt ze uiteraard ook los bestellen in ieder gewenst aantal.

Klik hier om te bestellen