Vermogende Aziaten krijgen advies meer goud te kopen


Vermogende particulieren in Azië krijgen weer vaker het advies om goud te kopen, zo blijkt uit een rondvraag van financieel dienstverlener INTL FCStone onder 174 verschillende banken, adviseurs en vermogensbeheerders. In hun nieuwste rapport 'Going For Gold' lezen we dat 62% van de respondenten haar vermogende klanten adviseert om (meer) goud te kopen, omdat de prijs momenteel relatief laag is en ze economische, financiële en geopolitieke situatie momenteel gunstig vinden.

Niet alleen zijn veel vermogensbeheerders, banken en adviseurs van mening dat vermogende particulieren goud in hun portefeuille moeten opnemen, ook vinden ze dat een groter percentage in edelmetaal momenteel gerechtvaardigd is. Adviseerden ze klanten eerder nog om 3 tot 5 procent van het vermogen in edelmetaal te beleggen, nu is dat 5 tot 10 procent.

Groeiende middenklasse in China

De toegenomen belangstelling voor goud in Aziatische landen mag niet onopgemerkt blijven, omdat China en India met afstand de belangrijkste afzetmarkten zijn voor het edelmetaal. In deze landen wordt goud vaker gezien als een alternatieve vorm van spaargeld en minder als een speculatieve belegging. Voeg daar de groeiende middenklasse in China aan toe en je hebt een belangrijke afzetmarkt voor edelmetalen.

Volgens het vijfde 'China Private Wealth Report' van Bain & Company en China Merchant Banks is het aantal Chinezen met een vermogen van tenminste 10 miljoen yuan ($1,5 miljoen) tussen 2006 en 2016 gestegen van 180.000 naar 1,6 miljoen. Dat betekent dat de potentiële doelgroep voor het edelmetaal steeds groter wordt.

"Goud is de afgelopen maanden wat gedaald door de stijging van de rente in de Verenigde Staten, daardoor is er nu een betere kans om te kopen. Voor klanten die geen edelmetaal in de portefeuille hebben is dit het moment om hun positie uit te breiden", zo verklaarde Chris Land van Holborn assets tegenover de South China Morning Post. Hij adviseert zijn klanten om tien procent van hun vermogen in edelmetalen aan te houden.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines