Podcast: Is goud een veilige investering?

De goudprijs steeg vandaag naar $1.940 per troy ounce en staat daarmee op het hoogste niveau ooit. Het edelmetaal zit al maanden in een opwaartse trend, gesteund door de lage rente en de onzekere economische vooruitzichten. Maar is het nog wel verstandig om nu goud te kopen? Ron Schouten van Aunexum Precious Metals en analiste Georgette Boele van de ABN Amro waren in de studio van BNR Nieuwsradio om een uur lang vragen van luisteraars te beantwoorden.

Beide experts oordeelden dat het momentum voor goud momenteel zeer positief is. Met name door de lage of zelfs negatieve rente is het edelmetaal nu een aantrekkelijk alternatief. Omdat de economische vooruitzichten voorlopig niet zullen verbeteren verwacht Schouten dat de goudprijs dit jaar nog verder zal stijgen. Ook Boele voorziet een hogere goudprijs, maar verwacht hogere volatiliteit nu meer speculanten in de markt zijn gestapt. Daardoor is volgens haar ook het neerwaarts risico toegenomen.

Boele en Schouten waren het erover eens dat je het beste fysiek goud kunt kopen, omdat dat geen tegenpartij risico heeft. Dit in tegenstelling tot goud-ETF's, waarbij je als belegger geen aanspraak kunt maken op fysiek goud. Goudmijnen bieden momenteel een interessant rendement, maar brengen volgens beide experts ook risico's met zich mee. Daarom is fysiek goud in een kluis volgens Boele en Schouten nog altijd de meest veilige optie.

Klik hier om de volledige uitzending terug te luisteren

Disclaimer: Holland Gold geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.