Beleggers halen goud weg uit Hong Kong

Steeds meer vermogende particulieren halen hun goud weg uit Hong Kong, zo schrijft de Financial Times. Beleggers maken zich zorgen over de instabiele politieke situatie en verplaatsen hun goud daarom naar alternatieve locaties zoals Singapore en Zwitserland. Deze trend begon vorig jaar toen de eerste protesten uitbraken in Hong Kong. China wil haar invloed in de stadstaat uitbreiden, tot ongenoegen van de lokale bevolking. Beleggers houden niet van onzekerheid en plaatsen daarom nu al goud over naar het buitenland.

"Beleggers verplaatsen hun goud van Hong Kong naar Singapore omdat ze niet van risico en onzekerheid houden. Ze maken zich zorgen over de stabiliteit en de wetgeving. Dit kan in de ogen van goudbeleggers uitgroeien tot zorgen over de veiligheid van het edelmetaal en het eigendom ervan", zo verklaarde Ronan Manly van Bullionstar tegenover de Financial Times. Volgens Joshua Rotbart, edelmetaalhandelaar in Hong Kong, heeft ongeveer tien procent van zijn klanten de afgelopen twaalf maanden goud verplaatst.

Goud in opslag

Hong Kong is een voorportaal voor de Chinese goudmarkt, omdat veel goud via deze stadstaat naar het Chinese vasteland gaat. Door de onafhankelijke status bewaren ook veel Chinezen goud in Hong Kong. Dat kan veranderen als de stadstaat haar onafhankelijke status kwijtraakt. Chinezen die hun edelmetalen in het buitenland willen bewaren zullen in dat geval uitwijken naar andere locaties, zoals Singapore of Zwitserland.

Bij de opslag van edelmetalen staat veiligheid bovenaan. Ook bij Holland Gold is dat topprioriteit. Daarom bieden we alleen opslag van edelmetalen aan op locaties die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Via AunexumSafe kunt u uw edelmetalen verzekerd en volledig op naam laten opslaan in zowel Nederland als Zwitserland.

Voor meer informatie over de opslag van edelmetalen kunt u deze informatiepagina op onze website raadplegen of contact met ons opnemen via +31(0)88-4688400 en klantenservice@hollandgold.nl.