Aandeel Deutsche Bank onderuit na verdenking van witwassen


Op het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt is deze week een inval gedaan, zo melden verschillende media. De openbaar aanklager verdenkt de bank van witwaspraktijken, die van 2013 tot dit jaar zouden hebben plaatsgevonden. In reactie op dit nieuws zakte het aandeel van Deutsche Bank naar een nieuw dieptepunt van iets meer dan €8.

Tijdens de inval, die op donderdag en vrijdag heeft plaatsgevonden, werd ook de verdieping doorzocht waar het bestuur van de bank werkt. De openbaar aanklager in Duitsland zegt aanwijzingen te hebben dat er verdachte transacties hebben plaatsgevonden op bankrekeningen van klanten van Deutsche Bank op de Britse Maagdeneilanden. Deze transacties zouden verband houden met criminele activiteiten.

Verdachte transacties

De Financial Times schrijft dat er in 2016 voor €311 miljoen aan verdachte transacties hebben plaatsgevonden. Het totaalbedrag is waarschijnlijk veel groter, aangezien de verdachte activiteiten al sinds 2013 hebben plaatsgevonden.

De dochteronderneming van Deutsche Bank die in de schijnwerper staat heet Regula Limited en staat ingeschreven op de Britse Maadeneilanden. Volgens de Financial Times is deze dochteronderneming al sinds 2010 eigendom van Deutsche Bank, maar werd deze entiteit in maart 2018 verkocht. De bank heeft aangegeven dat ze volledige medewerking zal verlenen aan het onderzoek.

Aandeel Deutsche Bank onderuit

De beurswaarde van Deutsche Bank is in een jaar tijd bijna gehalveerd, want het aandeel was een jaar geleden nog €16 waard. De grootste bank van Duitsland staat de laatste jaren zwaar onder druk door verschillende schandalen en misstanden. Het aandeel zakte vrijdag naar het laagste niveau sinds 1985.

Aandeel Deutsche Bank in waarde gehalveerd (Bron: Google Finance)