Lunar 2016 zilveren 10 kilo munt

De 10 kilo zilveren munt is geslagen door The Perth Mint naar aanleiding van het Chinese nieuwe jaar 2016 "het jaar van de aap". Deze zilveren munt is geslagen in 10 kilo (10.000 gram) en 99,9% puur zilver en wordt geleverd in een beschermende plastic muntcapsule.

De zilveren Lunar is interessant voor investeerders en verzamelaars vanwege de beperkte muntoplage van slechts 150 stuks, hoge zuiverheid en uniek ontwerp.

€ 13.235,00
Tijdelijk niet leverbaar

De zilveren Lunar aap munten worden geslagen door The Perth Mint in Australië. De munt is een wettig betaalmiddel in het land. Het design van de munt wordt elk jaar aangepast en is gebaseerd op de Chinese jaartelling. Net als alle andere munten van The Perth Mint is de Lunar Aap in verschillende formaten verkrijgbaar.

Muntoplage 10 kilo zilver Lunar Aap

De Perth Mint produceert de zilveren Lunar aap in een muntoplage tot 150 stuks 10 kilo munten. De productie zal ophouden wanneer de oplage volledig is verkocht of aan het einde van de serie komt.

Het design van de Lunar Aap

Op 10 februari 2015 startte het Chinese nieuwe jaar en volgens de Chinese kalender is dit het jaar van de geit. De jaarwisseling in China wordt traditioneel drie achtereenvolgende dagen gevierd. De Perth Mint geeft de Lunar munten traditiegetrouw elk jaar een nieuwe opdruk, gebaseerd op de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem.

Op de voorkant van de munt staat een afbeelding van Queen Eliazbeth ll. Op de achterkant van de munt staat een afbeelding van een geit die in de wei gras aan het eten is

Meer informatie
Zuiverheid 999/1000
Oplage munt 150
Jaartal van munt 2016
Swiss opslag Nee