Lunar 2015 1/20 troy ounce gouden munt

De 1/20 troy ounce gouden Lunar munt is geslagen door The Perth Mint naar aanleiding van het Chinese nieuwe jaar 2015 "het jaar van de geit". Deze gouden munt is geslagen in 1/20 troy ounce (1.5580 gram) en 99,9% puur goud en wordt geleverd in een beschermende plastic muntcapsule.

De zilveren Lunar is interessant voor investeerders en verzamelaars vanwege de beperkte muntoplage van slechts 300.000 stuks, hoge zuiverheid en uniek ontwerp.

€ 119,50
Tijdelijk niet leverbaar

De gouden Lunar Goat munten worden geslagen door The Perth Mint in Australië. De munt is een wettig betaalmiddel in het land van oorsprong en heeft een waarde van één Australische dollar. Het design van de munt wordt elk jaar aangepast en is gebaseerd op de Chinese jaartelling. Net als alle andere munten van The Perth Mint is de Lunar Goat in verschillende formaten verkrijgbaar.

Muntoplage 1/20oz zgoud Lunar Goat

De Perth Mint produceert de zilveren Lunar geit in een muntoplage tot 300.000 stuks 1/20 troy ounce munten. De productie zal ophouden wanneer de oplage volledig is verkocht of aan het einde van de serie komt.

Het design van de Lunar Geit

Op 10 februari 2015 startte het Chinese nieuwe jaar en volgens de Chinese kalender is dit het jaar van de geit. De jaarwisseling in China wordt traditioneel drie achtereenvolgende dagen gevierd. De Perth Mint geeft de Lunar munten traditiegetrouw elk jaar een nieuwe opdruk, gebaseerd op de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem.

Op de voorkant van de munt staat een afbeelding van Queen Eliazbeth ll en de intrinsieke waarde van de munt één Australische dollar. Op de achterkant van de munt staat een afbeelding van een geit die in de wei gras aan het eten is

Meer informatie
Afmetingen 14.8 mm x 1.4 mm
Zuiverheid 999/1000
Jaartal van munt 2015
Swiss opslag Nee