0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lunar 2014 1/20 troy ounce gouden munt

Snel overzicht

De Lunar munten vinden hun oorsprong in Australia. Deze worden geslagen door de Australische Perth Mint.
De afbeelding op de Lunar munten wisselt jaarlijks op basis van de Chinese jaartelling. 2014 is het jaar van het paard, één van de 12 dieren van de oude Chinese kalender.
€ 82,90
Tijdelijk niet leverbaar

Details

De Gouden Lunar 1 troy ounce uit 2014 is de zevende munt uit de Lunar II serie. Deze serie wordt jaarlijks uitgeven door de Perth Mint in Australië welk gelegen is in Deakin, ongeveer 500 kilometer van Melbourne af. Wanneer u geïnteresseerd bent en in Australië bent is het mogelijk om dit munthuis te bezoeken.

De Lunar 2014 heeft een afbeelding van een paard. Dit is een nieuw en uniek ontwerp. Op de afbeelding zijn twee paarden te vinden die vredig aan het grazen zijn. Onder de afbeelding staat de tekst “Year of the Horse”. Daarbij is het Chinese teken van een paard weergegeven. De andere kant van deze munt bevat een officiële afbeelding van Koningin Elizabeth II die alle munten van Perth Mint hebben.

Op de afbeeldingen van de gouden munten zijn symbolen te vinden van de Chinese dierenriem, deze afbeeldingen wijzigen ieder jaar. Na twaalf jaar gaat begint de cyclus weer opnieuw omdat er in totaal 12 dieren zijn in de Chinese dierenriem. Het jaar 2014 was het jaar van de paard, deze staat dan ook afgebeeld op de munt. De munt bestaat uit een zuiverheid van 999,9/1000 en heeft een gewicht van 1/20 Troy Ounce wat gelijk is aan 1.555 gram. De Lunar munten zijn 24 karaats, hoger dan dit is niet mogelijk.

De Lunar munten zijn geliefd door hun wisselende afbeeldingen. Waardoor het bij uitstek een munt is voor diegene die beleggen wil combineren met een leuke verzameling.

Extra informatie

Land van herkomst Australië
Afmetingen 14.8 mm x 1.4 mm
Gewicht (gram) 1.5550
Zuiverheid 999/1000
Producent Perth Mint
Oplage munt 20.879
Jaartal van munt 2014

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.