0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Lunar 2012 1/20 troy ounce gouden munt

Snel overzicht

De Lunar 2012 munt is geslagen in puur goud 999.9/1000 (24 karaats) en is een officiële gouden munt van Australië. Deze munten zijn onderdeel van de Lunar serie. Jaarlijks wordt een ander symbol afgebeeld op de munt overeenkomstig met het betreffende jaar.

€ 84,90
Tijdelijk niet leverbaar

Details

De Gouden Lunar 1 troy ounce uit 2012 is de vijfde munt uit de Lunar II serie. Deze serie wordt jaarlijks uitgeven door de Perth Mint in Australië welk gelegen is in Deakin, ongeveer 500 kilometer van Melbourne af. Wanneer u geïnteresseerd bent en in Australië bent is het mogelijk om dit munthuis te bezoeken.

De Lunar 2012 heeft een afbeelding van een draak. Dit is een nieuw en uniek ontwerp. Op de afbeelding is een draak te zien die aan het brullen is. Onder de afbeelding staat de tekst “Year of the Drake”. Daarbij is het Chinese teken van een draak weergegeven. De andere kant van deze munt bevat een officiële afbeelding van Koningin Elizabeth II die alle munten van Perth Mint hebben.

Op de afbeeldingen van de gouden munten zijn symbolen te vinden van de Chinese dierenriem, deze afbeeldingen wijzigen ieder jaar. Na twaalf jaar gaat begint de cyclus weer opnieuw omdat er in totaal 12 dieren zijn in de Chinese dierenriem. Het jaar 2012 was het jaar van een draak, deze staat dan ook afgebeeld op de munt. De munt bestaat uit een zuiverheid van 999,9/1000 en heeft een gewicht van 1/20 Troy Ounce wat gelijk is aan 1.555 gram. De Lunar munten zijn 24 karaats, hoger dan dit is niet mogelijk.

De Lunar munten zijn geliefd door hun wisselende afbeeldingen. Waardoor het bij uitstek een munt is voor diegene die beleggen wil combineren met een leuke verzameling.

Extra informatie

Land van herkomst Australië
Afmetingen 14.8 mm x 1.4 mm
Gewicht (gram) 1.5530
Zuiverheid 999/1000
Producent Perth Mint
Oplage munt 23.322
Jaartal van munt 2012

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.