Actuele koersen (kg):
Goud €59.731
Zilver €730
    
Terug

Kangaroo 2023 gouden 1 troy ounce munt

62 op voorraad
bij een groter aantal levertijd 1 à 2 weken.
10 voor € 1.951,23 per stuk
20 voor € 1.948,23 per stuk
50 voor € 1.945,23 per stuk
Prijs alert
Kangaroo 2023 gouden 1 troy ounce munt

De Australische Kangaroo is, net als de meeste moderne gouden munten, geslagen in 999.9 fijngoud (24-karaat). De Kangaroo bevat een ounce (31.103 gram) zuiver goud, heeft een diameter van 32.1 mm, een dikte van 2,65 mm en draagt een nominale waarde van 100 Australische Dollar. Elke munt wordt geleverd in een harde kunststof capsule, die de munt uitstekend beschermt tegen krassen of beschadigingen

De 1 troy ounce Kangaroo munten zijn Australische beleggingsmunten van 31.103 gram en 999.9 fijngoud. Aanvankelijk werd de gouden munt geintroduceerd op de markt in 1987 als Gold Nugget. Destijds stond op de achterkant van de munt een afbeelding van de grootste goudklomp ooit gevonden, de 2,284-oz Welcome Stranger Nugget, die in 1869 werd gevonden in West-Australië.

Naamgeving van Australian Kangaroo / Nugget

Echter, in 1990 werd het beeld vervangen door Welcome Stranger Kangaroo beelden , welke door The Perth Mint jaarlijks worden gewijzigd. Toch heeft het woord “Nugget” tot aan 2008 op de voorzijde van de munt gestempeld gestaan, waardoor “Kangaroo-Nuggets” een veelgebruikte roepnaam is voor deze beleggingsmunt. Nu is de gouden munt vooral bekend onder de naam "Australian Kangaroo".

Afbeeldingen van de Australian Kangaroo

Omdat de afbeelding van de Kangaroo jaarlijks wisselt, is deze Australische gouden troy ounce beleggingsmunt uniek in zijn soort. Andere beleggingsmunten, zoals de Amerikaans Gold Eagle of Zuid-Afrikaanse Krugerrand, hebben deze uitzonderlijke eigenschap niet. De voorzijde van de Australische Kangaroo is voorzien van een afbeelding van Koningin Elizabeth II, zoals de meeste Australische gouden munten.

Royal Australian Mint

De Royal Australian Mint is gevestigd in Deakin, dit ligt ongeveer 500 kilometer af van Melbourne, de grootste stad van Australië

Meer informatie
Specificaties
Fijn gewicht1 Troy Ounce (31,1 Gram)
AfmetingenØ 32,1 mm x 2,65 mm
Zuiverheid / Gehalte999,9/1000 - 24 Karaat
Jaar van uitgifte2023
ConditieNieuw
Land van herkomstAustralië
MunthuisThe Perth Mint
VerpakkingHardplastic muntcapsule
 
Veiligheids kenmerkenJa
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde100 Australische dollars
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, in Nederland
Hulp nodig?
Neem contact op
Edelmetaal Adviseur
Edelmetaal Adviseur
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Goud biedt bescherming in tijden van inflatie
Op lange termijn behoudt goud haar waarde, terwijl valuta stevig aan koopkracht verliest. Een voorbeeld van het waardevaste vermogen van goud is dat u 2.000 jaar geleden een maatpak kon kopen voor één gouden munt en dat nu nog steeds het geval is.
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
Goud is een verzekering tegen een systeemrisico
De goudreserves bij centrale banken fungeren als dekking van een geldsysteem. Volgens DNB is goud een ‘vertrouwensanker’: “Als het hele financieel systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.“
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud is een steunpilaar in de beleggingsportefeuille
Goud versterkt de portefeuille door het lange termijn rendement en diversificatie. De traditionele rol als veilige haven betekent dat goud in tijden van crisis een troef is, die tegengesteld beweegt tegenover de rest van de portefeuille.
Prijshistorie product