Kangaroo 2019 1/2 troy ounce gouden munt

De Australische Kangaroo is, net als de meeste moderne gouden munten, geslagen in 999.9 fijngoud (24-karaat). De Kangaroo bevat een 1/2 ounce (15.55 gram) zuiver goud en heeft een dikte van 1.8 mm en draagt een nominale waarde van 50 Australische Dollar. Elke munt wordt geleverd in een harde kunststof capsule die de munt uitstekend beschermt tegen krassen of beschadigingen.

€ 775,00
4 stuk(s) voorradig,bij een groter aantal bedraagt de Levertijd 1 à 2 weken.

Algemene informatie

De 1/2 troy ounce gouden Kangaroo munt is een Australische beleggingsmunt van 15.5518 gram en 999.9 fijngoud. Aanvankelijk werd de gouden munt geïntroduceerd op de markt in 1987 als Gold Nugget. Destijds stond op de achterkant van de munt een afbeelding van de grootste goudklomp ooit gevonden, de 2,284-oz Welcome Stranger Nugget, die in 1869 werd gevonden in West-Australië.

Naamgeving van Australian Kangaroo / Nugget

In 1990 werd de Gold Nugget vervangen door Welcome Stranger Kangaroo beelden, welke door The Perth Mint jaarlijks worden gewijzigd. Toch heeft het woord “Nugget” tot aan 2008 op de voorzijde van de munt gestempeld gestaan, waardoor “Kangaroo-Nuggets” een veelgebruikte roepnaam is voor deze beleggingsmunt. Nu is de gouden munt vooral bekend onder de naam "Australian Kangaroo".

Afbeeldingen van de Australian Kangaroo

Omdat de afbeelding van de Kangaroo jaarlijks wisselt, is deze Australische gouden troy ounce beleggingsmunt uniek in zijn soort. Andere beleggingsmunten, zoals de Amerikaans Gold Eagle of Zuid-Afrikaanse Krugerrand, hebben deze uitzonderlijke eigenschap niet. De voorzijde van de Australische Kangaroo is voorzien van een afbeelding van Koningin Elizabeth II, zoals de meeste Australische gouden munten.

Royal Australian Mint

De Royal Australian Mint is gevestigd in Deakin, dit ligt ongeveer 500 kilometer af van Melbourne, de grootste stad van Australië.

Meer informatie
Afmetingen 25.1 mm x 2.2 mm
Zuiverheid 999.9
Oplage munt n.v.t.
Jaartal van munt 2019
Swiss opslag Nee