Kangaroo 2016 1/10 troy ounce gouden munt

De Australische Kangaroo is, net als de meeste moderne gouden munten, geslagen in 999.9 fijngoud (24-karaat). De Kangaroo bevat een 1/10 ounce (3.1034 gram) zuiver goud,en heeft een dikte van 1.8 mm en draagt een nominale waarde van 10 Australische Dollar. Elke munt word geleverd in een harde kunststof capsule, die de munt uitstekend beschermt tegen krassen of beschadigingen.

€ 188,50
Tijdelijk niet leverbaar

De 1 troy ounce Kangaroo munten zijn Australische beleggingsmunten van 3.1034 gram en 999.9 fijngoud. Aanvankelijk werd de gouden munt geïntroduceerd op de markt in 1987 als Gold Nugget. Destijds stond op de achterkant van de munt een afbeelding van de grootste goudklomp ooit gevonden, de 2,284-oz Welcome Stranger Nugget, die in 1869 werd gevonden in West-Australië.

Naamgeving van Australian Kangaroo / Nugget

Echter, in 1990 werd het beeld vervangen door Welcome Stranger Kangaroo beelden , welke door The Perth Mint jaarlijks worden gewijzigd. Toch heeft het woord “Nugget” tot aan 2008 op de voorzijde van de munt gestempeld gestaan, waardoor “Kangaroo-Nuggets” een veelgebruikte roepnaam is voor deze beleggingsmunt. Nu is de gouden munt vooral bekend onder de naam "Australian Kangaroo".

Afbeeldingen van de Australian Kangaroo

Omdat de afbeelding van de Kangaroo jaarlijks wisselt, is deze Australische gouden troy ounce beleggingsmunt uniek in zijn soort. Andere beleggingsmunten, zoals de Amerikaans Gold Eagle of Zuid-Afrikaanse Krugerrand, hebben deze uitzonderlijke eigenschap niet. De voorzijde van de Australische Kangaroo is voorzien van een afbeelding van Koningin Elizabeth II, zoals de meeste Australische gouden munten.

Royal Australian Mint

De Royal Australian Mint is gevestigd in Deakin, dit ligt ongeveer 500 kilometer af van Melbourne, de grootste stad van Australië, wanneer u geïnteresseerd bent kunt u dit munthuis ook bezoeken

Meer informatie
Afmetingen 20 mm x 1.8 mm
Zuiverheid 999/1000
Swiss opslag Nee