• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €56.171 | Zilver: €674

1:00

Panda 2023 30 gram gouden munt

De Chinese centrale bank heeft op 28 oktober de nieuwe 2016 serie van gouden en zilveren beleggingsmunten geïntroduceerd. Bijzonder aan deze munten is dat het gewicht voor het eerst niet meer op een troy ounce gebaseerd is, maar op het metrieke systeem.

De munt is geslagen in negen verschillende formaten. De andere gewichten van de gouden munt zijn Goud: 1 gram, 3 gram, 15 gram, 30 gram, 50 gram, 100 gram, 150 gram, 1 kilogram.


€ 1.887,34

Betaalmogelijkheden

Levertijd ongeveer 3 weken

Algemene informatie

De gouden Panda munt 2023 is één van de reeks panda munten die uitgegeven word door de People's Republic of China. De munt is voor het eerst in 1982 geïntroduceerd. Het ontwerp van de panda veranderd ieder jaar en is daarom interessant voor verzamelaars. De Panda munt wordt uitgegeven in verschillende maten en denominaties.

Ontwerp

Op de voorzijde van de munt staat de Tempel van de Hemel die gevestigd is in Peking. In de Tempel van de Hemel leiden de keizers van de Ming-dynastie ceremonies waarbij zij als intermediair optraden tussen hemel en aarde. Tijden deze rituele werden offers gebracht en om de gunst gevraagd van de goden voor een goede oogst. De godsdienst die daarbij werd uitgevoerd heet het daoïsme. Dankzij de bemiddelingsrol werden de keizers gezien als een legitieme leider. Op deze zijde staan ook de woorden: ''Zhonghua Renmin Gongheguo'' in het Mandarijn. Ook staat het jaartal waar de munt in is geslagen ''2023''.

Op de keerzijde staat een portret van de reuzenpanda. Deze is op de munt te vinden in zijn natuurlijke habitat. De panda komt voor in delen van Azië en leeft endemisch in delen van China. De Chinezen noemen de reuzenpanda: 大熊猫 (dà xiong mao), oftewel grote kater. Op dezelfde zijde staat het gewicht van de munt ''30 gram'', de zuiverheid ''au 999'' en de nominale waarde van 500 Yuan.

Meer informatie
Fijn gewicht30 Gram
AfmetingenØ 32 mm x 2,7 mm
Zuiverheid / Gehalte999/1000 - 24 Karaat
Jaar van uitgifte2023
ConditieNieuw
Land van herkomstChina
MunthuisChina Gold Coin Corp
VerpakkingZachtplastic muntcapsule
Veiligheids kenmerkenNee
Wettig betaalmiddel Ja
Nominale waarde500 Chinese Yuan
Belasting (BTW)Vrijgesteld van BTW
Verzekerde zending mogelijkJa, op locatie naar keuze
Ophalen mogelijkJa, in Alkmaar of Rotterdam
Opslag mogelijkJa, Nederland