Panda 2014 1 troy ounce gouden munt

De gouden 1 troy ounce Panda munt wordt sinds 1982 geslagen in China door de Chinese Mint en is hier een wettig betaalmiddel met een waarde van 500 Yuan. De gouden Panda wordt geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) 99,99 puur goud en hoort daarom bij de 24 karaat gouden munten. De munt heeft een diameter van 32 mm en is 2,7 mm dik.

€ 1.432,00
Tijdelijk niet leverbaar

Op de voorzijde van de gouden Panda munten staat een afbeelding van de ‘’Temple of Heaven’’ afgebeeld. Deze tempel staat in Beijing. Boven de afbeelding staat de tekst "Zhongua Renmin Gongheguo’’ dit betekent Volksrepubliek China. Onder de afbeelding staat het jaartal waarin hij geslagen is. Het design van de voorzijde van de Panda munten is nog nooit veranderd.

De achterzijde van de Panda munter verandert elk jaar. Alleen de jaartallen 2001 en 2002 dragen hetzelfde design. De reden dat het design in dit jaar niet is aangepast, lag bij de Chinese Mint. Zij besloten het ontwerp van de gouden Pandmunten vanaf 2001 niet meer te veranderen. Door een grote druk van verzamelaars van de Panda munt is in 2003 toch weer een nieuw design gepresenteerd.

Elk jaar komt de Pandabeer weer terug in het design. Naast de afbeelding staat elk jaar de grootte en fijnheid van het gehalte goud en de nominale waarde op de munt. Door het afwisselende design is het een populaire munt onder verzamelaars van fysiek goud. Onder beleggers van fysiek goud zijn de gouden Panda munten ook populair, doordat er geen BTW over de munten worden gerekend.

De gouden Panda 1 troy ounce heeft een lagere oplage dan de andere munten van de andere munthuizen. Door de lagere oplage wordt er een hogere premie betaald op deze munt. Hierdoor is de gouden Panda 1 troy ounce in prijs ook iets hoger dan bijvoorbeeld een gouden Maple Leaf.

Meer informatie
Afmetingen Ø 32 mm x 2,70 mm
Zuiverheid 999,9/1000 (24 karaat)
Oplage munt n.v.t.
Jaartal van munt 2014
Swiss opslag Nee