Canada Klondike Gold Rush 1 troy ounce gouden munt 2022

Ter ere van de Klondike Gold Rush is deze bijzondere nieuwe Maple Leaf munt van de Royal Canadian Mint geslagen. Deze 999.99 puur gouden munt is de eerste van een nieuwe serie munten en wordt geleverd in een blistercard verpakking.

€ 1.937,00
12 stuk(s) voorradig,meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

Canada Klondike Gold Rush 1 troy ounce gouden munt 2022

Na de populaire Call of the Wild serie van de Canadian Mint. Wordt er in 2021 gestart met een nieuwe serie. De Klondike Gold Rush-serie. Deze eerste munt uit de serie bevat een van de eenvoudigste vormen van goudontdekking: goud zeven! Vroeger werd namelijk gebruikgemaakt van een schaal om de grond vrij te maken van water en aarde in de hoop goud over te houden. 

Op de voorkant staat een goudzoekerspan met aardse elementen in de pan en enkele goudklompjes komen vanuit deze elementen naar voren. Vanuit de pan wordt het water uitgezeefd op een esdoornblad onderaan het ontwerp.

Op de achterzijde zien we een afbeelding van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, samen met de nominale waarde van $ 200 en het jaartal 2022.

Klondike Gold Rush

In augustus 1896 zochten Keish (Skookum Jim Mason), Kàa Goox (Dawson Charlie), Shaaw Tlàa (Kate Carmack) en George Carmack in de wildernis naar goudstukken. Zij deden vervolgens een ontdekking die de aandacht van de wereld trok. De wereldberoemde Klondike Gold Rush (1896-1899) was begonnen en werd uiteindelijk een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Canada. Precies 125 jaar later (2021) heeft de Royal Canadian Mint besloten om een nieuwe serie munten uit te brengen. 

Nadat de ontdekking van de eerste goudstukken in augustus 1896, in Bonanza Creek. Onstond de goldrush en veranderde de eerste stroom goudzoekers uiteindelijk in een stormloop. Dankzij deze goldrush kon Canada’s zich ontwikkeling als een van werelds toonaangevende goudproducenten. Tegelijkertijd had de Klondike Gold Rush ook een verwoestende impact op de imheemse bevolking, flora en fauna. 

Meer informatie
Afmetingen 30 mm
Zuiverheid 999.99 / 1.0000
Jaartal van munt 2022
Swiss opslag Nee