• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €58.041 | Zilver: €709

1:00

Fysiek goudbaren kopen

Op een betrouwbare en discrete manier goud kopen? Bij Holland Gold kunt u goudbaren kopen van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Onze goudbaren zijn uitsluitend afkomstig van leveranciers erkend door de London Bullion Market Association, zoals C.Hafner. Deze goudbaren zijn wereldwijd verhandelbaar en dragen de Good Delivery status.

Al onze goudbaren zijn nieuw gegoten in ten minste 99,99% puur goud en zijn geseald verpakt. Deze goudbaren worden aangemerkt als beleggingsgoud en zijn vrijgesteld van BTW. Goud kopen in de vorm van baren of staven is mogelijk in diverse volumes. Bij goudbaren van C. Hafner en Umicore wordt er standaard een certificaat van echtheid meegeleverd.

Van laag naar hoog sorteren

Veilig online goudbaren kopen

Een goudbaar is een hoeveelheid geraffineerde metaal goud. Grotere goudstaven worden geproduceerd door het gieten van het gesmolten metaal in vormen. Kleinere baren kunnen worden vervaardigd door het slaan of stampen uit de juiste uitgerolde gouden platen.

De standaard goudbaar die wordt gehouden als goudreserves door de centrale banken is de 400-troy ounce (12,4 kg) goudbaar. Deze goudbaar is voor de gewone handelaar minder interessant. Daarom zijn er vele andere eenheid waarin goud geslagen of gesmolten wordt, zoals de kilobaar, 250, 100, 10 en zelfs 1 grams baar. Daarnaast zijn de baren in andere gewichtseenheden ook zeer gebruikelijk zoals de troy ounce baar (31,103 gram) en de baren in Tola’s (11,66 gram).

Gecertificeerde goudbaren kopen

De internationaal erkende certificering van goudbaren zijn de LBMA-gecertificeerde baren, met de zogenaamde Good Delivery status. De Good Delivery status is een keurmerk waarmee strikte eisen wordt gesteld aan de productie en zuiverheid van de goudbaren. Voorbeelden van Good Delivery baren zijn C. Hafner, Umicore en Valcambi. Bij alle LBMA-gecertificeerde baren is een stempel zichtbaar op de baar. Hierbij heeft elke gecertificeerd merk een eigen stempel. Tevens is het goudgehalte vermeld op de goudbaar.

Bij goudbaren kopen is het van groot belang om erop te letten of het merk van de goudbaar op de lijst van LBMA-gecertificeerde goudproducenten staat. Als dit niet het geval is, kunt u de goudbaren beter niet kopen aangezien zuiverheid en verhandelbaarheid niet gewaarborgd zijn door een onafhankelijke externe organisatie. Via Holland Gold kunt u enkel goudbaren kopen met deze onontbeerlijke LBMA-certificering en Good Delivery status.

Goudbaren, beleggingsgoud en BTW

Goudbaren kopen bij Holland Gold is extra interessant, omdat beleggingsgoud door de belastingdienst is vrijgesteld van BTW. Goudbaren die worden aangemerkt als beleggingsgoud vallen daarmee niet onder een BTW-tarief. Hiervoor moet de goudbaar echter wel voldoen aan twee voorwaarden. Ten eerste moet de goudbaren worden geleverd in een door goudmarkten algemeen aanvaard gewicht. Ten tweede dient de zuiverheid van de goudbaar ten minste 995/1.000 of 99.5% te bedragen. De goudbaren die Holland Gold verhandelt voldoen aan beide voorwaarden en vallen daarmee onder de noemer beleggingsgoud en zijn hierdoor vrijgesteld van BTW.