• Meer dan 50.000 tevreden klanten
  • AFM vergunning
  • Verzekerde en discrete levering

Actuele koersen (kg): Goud: €56.171 | Zilver: €674

1:00

Fysiek goud kopen

U kunt op een betrouwbare en eenvoudige manier goud kopen bij Holland Gold tegen zeer concurrerende prijzen. Holland Gold is leverancier van LBMA gecertificeerde baren met Good Delivery Status die wereldwijd verhandelbaar zijn. Wilt u goud kopen, dan kunt u bij ons ook terecht voor de aankoop van diverse internationaal erkende gouden beleggingsmunten.

Goud kopen bij Holland Gold biedt u verschillende voordelen. Wij bieden de scherpste prijzen vanwege onze unieke positie in de edelmetaalmarkt. Het voordeel dat wij behalen door inkoop- en verkoopactiviteiten te combineren, berekenen wij door naar onze klanten. Daarnaast hebben wij vele producten al op voorraad waardoor wij uw bestelling vaak snel kunnen leveren.

Van laag naar hoog sorteren

Veilig online goud kopen

Goud kopen in de vorm van baren of munten wint sterk aan populariteit. Goudbaren kopen is in sommige gevallen interessanter dan gouden munten kopen, vanwege de lagere premies die worden gehanteerd boven de goudkoers. Producenten van internationale beleggingsmunten, zoals de Maple Leaf en American Eagle, hanteren een vaste premie voor munten. Hierdoor betaalt u in eerste instantie een relatief hogere prijs als u kiest voor fysiek goud kopen in muntvorm. Daarentegen kunnen bepaalde beleggingsmunten, bij schaarste, door handelaren boven de goudkoers worden teruggekocht.

Veilig online goud kopen doet u via een speciaal beveiligde SSL-verbinding op de website van Holland Gold. Het goud bestellen wij direct voor u en in de meeste gevallen kan uw bestelling de volgende werkdag worden bezorgd of naar wens worden afgehaald. Goud kopen is voor de meeste mensen niet een alledaagse bezigheid. Wij staan daarom altijd open voor een telefonisch of persoonlijk gesprek om uw vragen over dit onderwerp te beantwoorden. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek aan ons kantoor.

Goudbaren kopen

Wilt u goud kopen en bent u opzoek naar een aantrekkelijke belegging? Dan zijn goudbaren een interessante optie. De goudbaren van Holland Gold zijn LBMA-gecertificeerd, internationaal verhandelbaar en volledig vrijgesteld van BTW, omdat een goudbaar met deze zuiverheid onder de noemer beleggingsgoud valt. Onze goudbaren zijn afkomstig van bekende producenten als C. Hafner, Umicore en Heraeus.

Goudbaren zijn te koop in verschillende gewichten vanaf 1 gram, 2,5 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 31,1 gram (= 1 troy ounce) 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram en1000 gram. Goud kopen bij Hollandgold betekent een keuze voor kwaliteit. Alle goudbaren die worden geleverd zijn nieuw gegoten of geslagen in fijngoud met de zuiverheid van tenminste 99,99%, ook wel aangemerkt als .9999/1000.

Goud kopen in muntvorm

U kunt bij Holland Gold ook gouden munten kopen. Goud kopen in muntvorm is niet alleen voor beleggers, maar ook voor particulieren interessant. U kunt in onze webshop verschillende soorten gouden munten kopen, zoals de American Eagle, de Canadese Maple Leaf, de Zuid-Afrikaanse Krugerrand, de Oostenrijkse Philharmoniker, de Mexicaanse peso, de Chinese Panda, etc. Deze munten zijn geslagen in één troy ounce puur goud, oftwel 31,1034 gram goud.

Beleggers en investeerders kopen deze gouden munten in grote aantallen om delen van hun vermogen veilig te stellen. Wanneer u gouden munten koopt, dan ontvangt u gegarandeerd edelmetaalproducten van de hoogste kwaliteit, die goed verhandelbaar zijn. Dit maakt deze vorm van goud kopen een aantrekkelijke investering.

Waarom goud kopen?

Sinds het uitbreken van de financiële crisis wordt goud kopen weer gezien als interessant alternatief voor sparen en beleggen. Volatiliteit op de aandelenmarkt, onzekerheid over de degelijkheid van de bankensector en de uitzonderlijk lage rente zijn de voornaamste redenen waarom spaarders weer edelmetalen overwegen.

Door goud te kopen is uw vermogen beter beschermd tegen grote schokken in het financiële systeem. Het is niet voor niets dat centrale banken een deel van hun reserves in goud aanhouden en dat vermogende families naast aandelen en spaartegoeden ook veel vermogen in tastbare bezittingen aanhouden.

Goud of aandelen?

We horen vaak dat aandelen op de lange termijn een beter rendement geven dan goud, maar dat is lang niet altijd het geval. Sinds het jaar 2000 is de Amerikaanse Dow Jones index met 60% gestegen, terwijl de AEX index begin 2016 nog steeds veel lager staat dan aan het begin van deze eeuw.

Maar ook als we verder terug gaan in de geschiedenis zien we dat goud het helemaal niet slecht doet ten opzichte van aandelen. Zo is de goudprijs sinds 1968 met een factor 35 gestegen, terwijl de Dow Jones index over dezelfde periode met een factor 19,5 wist te stijgen. Dat is zonder dividend, maar als we dat zouden meenemen in de berekening zou het resultaat voor goud nog steeds niet ongunstig zijn.

Lage rente

Een veel gehoord argument tegen goud kopen is dat het geen rendement oplevert in de vorm van rente of dividend. Maar dat argument is door toedoen van centrale banken bijna niet meer relevant. Spaargeld levert nog maar een half procent rente op, terwijl het rendement op staatsobligaties in de Eurozone nog veel lager is. Meer dan €1.500 miljard aan staatsleningen in de Eurozone wordt al tegen een negatieve rente verhandeld. Dan is goud opeens een stuk aantrekkelijker!

Sommige aandelen leveren nu nog een goed dividendrendement op, maar in tijden van crisis kunnen bedrijven het dividend van het ene op het andere moment schrappen. Goud levert geen rendement op, maar dat komt omdat u ook niet gecompenseerd hoeft te worden voor tegenpartij risico.

Hoe veilig is het garantiestelsel?

De crisis van 2008 heeft laten zien dat banken kunnen omvallen. Ook in Nederland zijn daar genoeg voorbeelden van te vinden. Door middel van het deposito garantiestelsel is uw spaargeld weliswaar beschermd tot €100.000 per bank, maar wat er vaak niet bij verteld wordt is dat deze garantie door de banken zelf wordt gedragen. Moeten de spaarders van een grote bank gered worden, dan kan dat een domino-effect teweeg brengen in de bankensector.

Bail-in

Sinds 2016 geldt in de hele Eurozone de 'bail-in' methode om banken te redden. Dat betekent dat het geld van obligatiehouders en vermogende spaarders aangesproken zal worden om de bank te herkapitaliseren. Denk aan de bankencrisis op Cyprus, maar ook aan de nationalisatie van SNS Reaal. Vermogende spaarders en depositohouders zagen hun vermogen verdampen. Heeft u veel vermogen op een bankrekening geparkeerd staan, dan loopt u wel degelijk risico!

Waarom fysiek goud kopen de meest veilige optie is

Er zijn vandaag de dag heel veel manieren om goud te kopen, maar in de meeste gevallen koopt u geen echt goud. Belegt u via een bank of broker in goudtrackers of een ETF, dan heeft u slechts een papieren claim op goud in handen. Als u de kleine lettertjes erop naleest zult u zien dat deze afgeleide producten zelden of nooit de mogelijkheid bieden tot fysieke uitlevering van goud. Ook zijn er veel verborgen kosten bij dit soort producten.

Goud kopen doet u waarschijnlijk omdat u uw vermogen wilt beschermen tegen geldontwaarding en tegenpartij risico. Juist daarom verdient fysiek goud kopen de voorkeur boven afgeleide beleggingsproducten die slechts een belofte zijn op goud. Deze beleggingsproducten zijn misschien goedkoper in aanschaf, maar daar staat altijd een hoger risico tegenover.

Waar moet je bij goud kopen op letten?

Goud kopen is erg eenvoudig, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten. Het belangrijkste is dat u zeker weet dat u fysiek goud krijgt van een smelterij of munthuis dat voldoet aan de eisen van de LBMA. Met dit keurmerk weet u zeker dat uw goud ook weer gemakkelijk te verhandelen is. Holland Gold levert goudbaren van Umicore, Hereaus en Valcambi, smelterijen die allemaal een LBMA keurmerk hebben.

Ook is het belangrijk dat u zaken doet met een betrouwbare aanbieder. Hollandgold is een van de grootste aanbieders van edelmetalen in Nederland en heeft in de afgelopen vijf jaar een goede reputatie en een groot klantenbestand opgebouwd. Holland Gold heeft alle kennis van het product en de goudmarkt in huis om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wanneer u besluit goud te kopen dient u ook rekening te houden met een aantal wettelijke bepalingen. Zo vragen wij een kopie van uw legitimatie bij aankopen boven de €10.000 en wanneer u weer edelmetalen aan ons terug verkoopt. Denk er ook aan dat goud door de belastingdienst wordt aangemerkt als vermogen in Box 3.

Gouden munten of goudbaren kopen?

Als u goud wilt kopen heeft u in feite twee opties, namelijk munten en baren. Gouden munten zijn in aanschaf iets duurder dan goudbaren, maar daar staat tegenover dat munten wereldwijd gemakkelijker te verhandelen zijn en dat u bij verkoop ook een hogere prijs krijgt voor munten dan voor baren. Het voordeel van baren is dat ze een relatief lage premie hebben ten opzichte van de goudprijs en dat ze in heel veel verschillende formaten worden verhandeld. Er is dus voor elk budget een passende goudbaar te vinden.

Zowel voor gouden munten als voor baren geldt dat u voor de kleine artikelen relatief meer premie betaalt dan voor de grote. Zo zijn gouden munten van 1/10 troy ounce in verhouding duurder om te produceren dan munten van 1 troy ounce en zijn tien goudbaren van 5 gram relatief duurder dan een grotere goudbaar van 50 gram. Kleine producten zijn gemakkelijker te verhandelen, maar zijn duurder in aanschaf.

Goudbaren bij Holland Gold hebben altijd een zuiverheid van tenminste 99,9%. De meeste gouden beleggingsmunten zijn 24 of 22 karaat, maar de oudere gouden munten kunnen een afwijkende zuiverheid hebben. Op onze website ziet u bij elk product het goudgehalte en de zuiverheid. Beleggingsgoud is vrijgesteld van btw, zowel de munten als de baren.

Fysiek goud kopen bij Hollandgold