American Eagle 2017 1 troy ounce vergulde zilveren munt

De American Silver Eagle is de officiële zilveren beleggingsmunt van de Verenigde Staten met een zuiverheid van 999 zilver. De vergulde versie is een variant daarop. Deze wereldwijde verhandelbare bullion coin wordt sinds 1986 geslagen door de United States Mint. De American Silver Eagle bevat één troy ounce zuiver zilver.

€ 54,95
Tijdelijk niet leverbaar

Algemene informatie

Deze befaamde American Eagle munt heeft een nominale waarde van 1 dollar en is zeer geliefd bij verzamelaars. De American Eagle wordt geslagen door de US Mint sinds 1986. De munt heeft een zuiverheid gehalte van 99.9%, een diameter van 40,6 mm en een dikte van 2,98 mm.

Ontwerp

Op de voorzijde van de munt staat een ontwerp van Adolp Weiman. Hij heeft de Walking Liberty (vrijheidsbeeld) afgebeeld. Dit ontwerp werd oorspronkelijk gebruikt voor de halve Dollar van 1916 tot 1947. De Walking Liberty is afgebeeld met een eiken tak en een laurier tak, deze takken staan symbool voor de Amerikaanse macht. De Amerikaanse vlag is uiteraard ook afgebeeld op de voorzijde van de munt. Deze is te vinden boven de schouders van de Lady. Links onder is de zonsondergang afgebeeld om de munt levendiger te maken.

Op de keerzijde van de munt staat de American Eagle, dit is een ontwerp van John Mercanti. Bij de American Eagle staan de woorden e pluribus anum. Deze woorden komen uit het Latijn en betekenen: uit velen één. Dit gezegde refereert naar de eenheid die de afzonderlijke staten van de United States vormen, de centrale identiteit van de United States wordt uitgedrukt. Boven de American Eagle staan 13 sterren, deze sterren verwijzen naar de dertien kolonies die de Verenigde Staten in 1776 oprichten.

Meer informatie
Afmetingen diameter van 40,6 mm en een dikte van 2,98 mm
Zuiverheid 999.9
Jaartal van munt 2018
Swiss opslag Nee