American Eagle 2021/2020 1 troy ounce zilveren munt

De American Silver Eagle is de officiële zilveren beleggingsmunt van de Verenigde Staten met een zuiverheid van 999 zilver. Deze wereldwijde verhandelbare bullion coin wordt sinds 1986 geslagen door de United States Mint. De American Silver Eagle bevat één troy ounce zuiver zilver.

€ 30,90
Tijdelijk niet leverbaar

De American Silver Eagle munt is een van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld. Deze munt weegt 1 troy ounce (31,103 gram) en is geslagen in puur zilver. Op de zilveren Eagle zit een hogere premie dan op de andere munten maar desondanks wordt deze munt veel verhandeld wereldwijd. De munten zitten per 20 stuks in een tube verpakt en per 500 stuks in een monsterbox.

De zilveren Eagle munten worden elk jaar opnieuw uitgegeven door de US mint uit Amerika. De US mint heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Washington, hier worden voornamelijk gouden munten geslagen. Daarnaast zijn er nog 5 andere vestigingen door het hele land. Het is mogelijk om deze fabrieken te bezoeken, hier kunt u een kleine rondleiding krijgen door de fabrieken.

De zilveren Eagle wordt sinds 1986 uitgegeven door de US mint. Sommige jaartallen zijn meer gewild dan andere jaartallen, dit komt doordat sommige ervan minder zijn gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is de Eagle munt uit 1996. In 1996 bestond de zilveren Eagle 10 jaar. De munten van dit jaar zijn dan ook erg gewild onder verzamelaars. Ook de munten uit 1986 zijn zeer populair omdat dat de eerste versie is van de zilveren Eagle.

De zilveren Eagle wordt geslagen op drie verschillende locaties in de verenigde staten, namelijk in Philadelphia, San Francisco en West Point, New York. De American Silver Eagle is een offiecele munt in Amerika. De munt is een wettig betaalmiddel in de VS met een waarde van 1 dollar.

Voor de voorzijde van de zilveren Eagle munten is het klassieke ontwerp gebruikt van Adoplh A. Weinman, Dit is het ontwerp dat tussen 1916 en 1947 werd gebruikt op de half dollar-munten. Dit ontwerp, De voorzijde van de American Silver Eagle toont “Lady Liberty” met in haar rechterhand een fakkel, het symbool van vrijheid. In haar linkerhand draagt ze een olijftak, het symbool van vrede. Op de achterzijde van de zilveren munt is een heraldische Amerikaanse zeearend met schild en dertien vijfpuntige sterren.

Meer informatie
Afmetingen 40.6 mm x 2.8 mm
Zuiverheid 999
Jaartal van munt 2020
Swiss opslag Nee