0item(s)

U heeft niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

1 Dollar United States Liberty Head

  • 1 Dollar United States Liberty Head 1 Dollar United States Liberty Head

Snel overzicht

De gouden 1 Dollar United States Liberty Head is geslagen in 1,67 gram goud met een gehalte van 900/1000. Deze zeer kleine munt is de kleinst geslagen dollar munt uit Amerika.
€ 71,80
Tijdelijk niet leverbaar

Details

De meest bekende 1 dollar is de ‘Liberty Head Dollar’. Dit is de eerst geslagen Dollar munt, van de drie, gouden 1 Dollar munten die ooit geslagen zijn in Amerika. De gouden ‘Liberty Dollar’ is geslagen in 1,67 gram goud met een gehalte van 900/1000, oftewel 21,6 karaat. De Liberty head heeft een diameter van 13 mm en daarmee is het de kleinste munt in de Amerikaanse geschiedenis. Door een kleine oplage en een bijzondere waarde doordat hij de kleinst geslagen dollar ooit is, is de Liberty Head Dollar een gewild verzamelobject. De Liberty Head munt werd van 1849 tot 1854 geslagen als wettig betaalmiddel en had toen der tijd een waarde van 1 Dollar.

Extra informatie

Land van herkomst Verenigde Staten
Afmetingen Ø 13 mm
Gewicht (gram) 1.6700
Zuiverheid 900/1000 (21,6 karaat)
Producent United States Mint
Oplage munt Nee
Jaartal van munt 1849-1854

Er zijn drie manieren om u bestelling te ontvangen.

1. Verzekerde levering via Mikropakket

Wanneer u er voor kiest om u bestelling verzekerd te laten verzenden via Mikropakket is u bestelling volledig verzekerd tijdens het vervoer. Een dag voordat u bestelling verzonden kan worden sturen wij een mail zodat u weet dat de verzending klaar staat. Mocht u de desbetreffende dag niet aanwezig zijn op het door u aangeven adres kunt u dit aan ons melden dan zorgen wij ervoor dat de verzending een andere dag wordt verzonden. De kosten voor de verzekerde verzending bedragen €15.00

2. Privé chauffeur

Wanneer u kiest om de bestelling met een privé chauffeur te laten verzenden is u verzending volledig verzekerd tijdens het vervoer. U kunt samen met Hollandgold een dag en een tijd kiezen afstemmen. De kosten van een privé chauffeur bedragen €185.00

3. Afhalen op kantoor

Het is ook mogelijk om u bestelling op kantoor te komen afhalen. U kunt de bestelling van te voren via internet of telefonisch plaatsen. Wanneer deze bestelling op kantoor ligt zullen wij u een mail sturen. Naar aanleiding van deze mail kunt u bellen en een afspraak maken voor het ophalen van u bestelling. Voor het afhalen van u producten betaald u €9.00. Deze kosten ontstaan door het vervoer van de producten van ons beveiligde depot naar het kantoor.